Yeni dünya yeni komşular

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm dostlar;geçen Ramazan bayramımızın ardından ,nimetlerinden ne kadar faydalanabildik bilemediğimiz, Rahmeti Allah cc katında saklı kalan ramazanı şerifin ardından hüzünle kendim ile sürekli mücadele halinde geçirdiğim günlerime, yeni evlilik dünyama ,yazlıklarına gelen komşularım ile devam ediyorum.... Ama ne komşular nerede ise yüzde sekseninin yaş ortalaması 70 üzeri ve ne yazık ki İslama dair ilgisi alakası olan 10 ev içinde 5 kişi bulamadığım komşularım.... Eskiden beri dualarıma kendimden başlar aileme, komşularıma, akrabalarıma, ümmeti Muhammet'e diye duamı eder hidayet, selamet isterdim, şimdi bu duamı kuvvetlendirmek ile meşgulüm.... Bayram ziyareti sebebi ile hemde kendileri ile tanışmak arzusu ile çoğu ile görüştüm sonuç itibarı ile ortaya çıkan tablo şu sevgili dostlar; BU KADAR KAPALI GİYİNMEK ZORUNDAMISIN? BU GİYİM ŞEKLİNİ SANA KİM ÖĞRETTİ? BU KADAR UZUN GİYME? VS
Bana verilen imanın kıymetini bir kez daha çok net anladım ki Rabbül alemine ne kadar şükretsem az, duam odur ki Rabbim cümlemize hidayet versin, öyle şeyler savunulmaya kalkıldı ki yanım da anladım ki cehennem bazı nefislerin ve bazı düşünmeyen ezberci akılların ancak aklını başına getirir, her şeyi bilen yaradan Rabbime hamd olsun bizlere ;''Bilenle bilmeyen bir olurmu?''ayeti kerimesini tekrar tekrar öğrettiği için inşallah az kalan ömürlerinde yeni komşularıma da nasip etsin duası ile sizleri yerlerin ve göklerin tek sahibi Rabbime emanet ediyorum selametle kalın.....

tozduman

Moderatör
Moderatör
Aleyküm selam Hümeyra ablacigim, bu bayram yine kırığımiz var napalım :)
Malesef, orası yazlık yer uçuk tur.
Göze batarsin, olsun Allah hayırlı komşular nasip eylesin sana ,bir tane olsun kapını bacinı sen yokken kontrol etsin yeter.
Zaten giyimini ve hayata bakış açını yargiliyorsa, nereye kadar iletişim kurabilirsin.
Hayırlı komşu değilmişler demek , hayırlı olsa hayırlı sözler duyardin.
Hümeyra ablacigim sen üzülme sana ALLAH yeter .

tozduman

Moderatör
Moderatör
Abla sen komşu diyince , bayram da benimde yaşadığım kırgınlık geldi aklıma. Gerçekten insanlar Nerede ne konuşacağını bilmiyor .
Ben de memlekete gittim bu bayram.
Az kaldı kısa zaman da yuvama yerleşeceğim.
Yalova yakınlarında oturacagim ama ailem istanbul da.
Benim eşim ile amcamın kızı aynı mesleği yapıyor .
İkiside asker.
Amcamın kızı ile evim 10 dakika kadar yakın oturacagiz yani.
Önce çok sevindim, bayram da amcamın kızı beni odaya çekti.
Bana öyle şeyler söylediki, evlenmekten korktum. Askeriye deki kadınları çok kötüledi.
Kendi komşularını övdü , istersen tanıştiririm seni ama ! dedi.
Ama bana askeriyeyi öyle bi anlattıki, bana eşim anlatmasa, ben orduevi ne o ortama girmesem korkardim.
Bildiğim halde korktum.
Ben nişanlanalı 1 sene oldu , 1 kere bana bişey anlatmadi, düğünüme 1 ay kaldı , bir sürü olumsuz şey anlattı.
Bana evde yanlız kalacaksın, çocuklarını yanlız buyuteceksın, tek başına olacaksın insanlar çok kötü . Kimseye guvenmemen lazım , tayinlerin olacak , cok sıkıntı cekeceksin.
İlk başta anlayamadım ama sonra çok üzüldüm .
Benim amcamın kızı benim yanıma evlenecek olsa ben derimki, ben sana yardimci olacağım ,hep yanında olacağım. Çevreyi heryerı sana ogretecegim yanlız olmayacaksin derdim. Ben sıkıntı çektim , o çekmesin derdim. Ama ne yazikki durum böyle.
Benim Evimin karşı komşu şu çok tatlı bi hanim kapalı , eşi emekli asker , her gittiğimde bana bişeye ihtiyacın var mı diye soruyor.
Allah hayırlı komşular versin.
1 tane olsun hayırlı olsun.
Bende üzüldüm bana böyle yaklaştı hemde amcamın kızı , daha dün iki eli ile yüzümü avuclayip severdi ,bugün bana olan bakışı bile değişti .
Ama çok üzüldüm , ne olursa olsun asla onu aramayacagim o beni arayana kadar. Ben kimseye muhtaç değilim. Onun komşularınada muhtaç değilim. Eşim var yanımda , Rabbim var.
Bu askeriyedeki hanımlar da eziklik kompleksi var. Subay astsubay ayrımı.
Eşin ne ise sen de o sun.
Allah beni korusun , her insanın kendi satatusu ve kendi değeri var. Ben eşimin mesleği altına sığınmayı asla istemem ,bu beni rencide eder.
Dün gece uzun uzun düşündüm , ben hep biri ile konuşurken , karşımdaki insan ne demek istiyor , ya da ne niyetle söylüyor diye düşünemiyorum. Sanki benmisim gibi konuşuyorum. Sonra da yine ben üzülüyorum. Allah bize hayırlı komşular versin Hümeyra abla. Fesat insanlardan korusun. Böyle olacaksa olmasın , ablacigim.

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Evet sevgili Tozduman kardeşim vaktin azaldı yuva kurmak bir hanımın sahip olabileceği en güzel nimetlerden biri ,kaldı ki Rabbül alemin bunun kodlamasını yaradılışımıza şifrelemiş elhamdülillah ,kurduğu düzen içinde herkesin rolü,görevi,sebep ve sonucu belli çok şükür....Hazır düzen kurulmuş, izah edilmiş,buyrun bu kolaylıktan yararlanın bunu yaparken kulluk vazifenizi de beraberinde yürütün kazanın diyor Rabbül alemin, lakin insan oğlu nankör ve başına buyrukluk konusunda ısrarlı hani ayeti kerimede diyor ya Allah cc''Zümer 8 ayet;İnsan bir zarara uğrarsa tamamıyla Rabbine dönerek dua eder, sonra, ona bir nimet verdi mi önceden ona dua ettiğini unutur insan ve halkı, onun yolundan çıkarmak için Allah'a da eşler kabul eder; de ki: Kafirliğinle bir müddet geçin bakalım; hiç şüphe yok ki sen, cehennem ehlindensin.''
İyi bir şey yaptığın da kendi yaptı sanan ahmaklarız oysa hepsini Allah cc yapıyor, kendimize göre düzen oluşturmaya çalışıyoruz ne akılsızlık kolay olan Hak olan zaten hazır verilmiş....Bu konu uzun Tuğçe cim sana ve senin nezdinde yeni yuva kuran kuracak olan kardeşlerimin Allah cc yar ve yardımcısı olsun ,eşimin bir sözü vardır;''reklamlar bitti artık filime ve hakikatlere hayat yarışına başlıyoruz ''diye sizlerde başlayacaksınız inşallah akraban biraz düşünmeden hassasiyetlik göstermeden hareket etmiş onun yerine sen göster o hassasiyeti alakanı kesme o ne zaman olumsuz düşünceleri ile yaklaşsa sen olumlu cümleler ile onun bu alışkanlığının etkisini kır.....gelelim konumuza komşuluk;söylediğin gibi dünya tatlısı bir amcam ve teyzem var karşımda ki evde oturuyorlar Kur'an ,zikir ehli elhamdülillah her gün dualarını alıyorum ve bil mukabil ben de onlara ediyorum.Bana annelik babalık ediyorlar aynı şekilde eşime de oğluma da....
Velhasıl kelam ne kadar üzülsek ise de duyduklarımıza sabır ederek yaklaşmak bize yakışanı bizim gördüğümüzü ,bildiğimizi bilmediklerini kabullenerek müslümana yakışan şekilde sabır ve dua ile hareket etmek zorundayız kendimizi kaybetmemek ve onlardan gelecek zarara dücar olmamak için..........Seni ve tüm dostlarımı Allah cc emanet ediyorum güzeller güzeli kardeşim selametle ,hayırla Hak ile kal....

tozduman

Moderatör
Moderatör
Allah razı olsun ablacigim, senin çocuğun varmiydi ben bilmiyordum :)Allah bağışlasin Rabbim hayırlı ömürler versin inşallah

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Amin güzel kardeşim eşimin iki tane evladı var Rabbim onları bizlere bağışlasın hatta yakında babaanne bile olacağım Allah cc izni ile:)Rabbim sizlere de sağlıklı hayırlı Rabbimin sevdiği cennet ehli, salih,saliha kullarından evlatlar nasip etsin inşaallah

tozduman

Moderatör
Moderatör
Amin Ecmain.
Çok şaşırdım :) Bilmiyordum vallahi Maşallah SubhanAllah. .
İnşallah hayırlısı ile, ablacigim bu zamana kadar saygisizligim olduysa , kusura bakma ne olur.

Üst Alt