Anlamayana anlamayı öğretecek bir lisan henüz icat edilmedi..
Bir ben var Bende Benden Iceru.. diyor Yunuz emre..
hos guzel ,hakikati soyluyorda bir de o icindeki Beni anliyabilen olsa ..diye Rabbime dualar ederim..
" Ben her mecliste, her toplulukta, inledim, ağladım, durdum. Ben huysuz insanlarla da, iyi insanlarla da düşüp kalktım.
Herkes kendi anlayışına, zannına göre benim yaranım dostum oldu...
Ama kimse benim gönlümde ki (Esrarı) sırları araştırmadı, öğrenemedi.
Hâlbuki benim sırrım, feryadımdan uzak değildir. Fakat her gözde onu görecek nur, her kulakta, onu işitecek, duyacak güç yoktur.."Mesnevi de gecer..
haa iste ben de aynen oyle Ney gibi inlemekteyim..
Ruhun güzelliği ve zenginliği yüzeyde değildir...
Onlar her ferdin içinde,derinlerinde gömülüdür.
sunu da gordum ki:
zorluklara, ızdıraplara, burhanlara, hastalıklara...
maddenin perdesini yırtarak derinlere kadar inecek..
ve orda böylece İlahi tohumun filizlenmesine imkan verecek bir şeye ihtiyaç vardır...
Aldırmadan gidemiyorsa, aldırmadan kalmayı bilmeli insan. Çünkü henüz icat edilmedi; anlamayana anlamayı öğretecek bir lisan !!
Rabbim hic bir seyi sebepsiz ve hikmetsiz yaratmamis..
ve kapimiza gelenler her biri ozel bir hizmet icin Rabbim tarafindan gonderilmistir..bunu unutmayin..
Velhasil...
Bir ben var Bende Benden Iceru.. diyor Yunuz emre..
hos guzel ,hakikati soyluyorda bir de o icindeki Beni anliyabilen olsa ..diye Rabbime dualar ederim..
" Ben her mecliste, her toplulukta, inledim, ağladım, durdum. Ben huysuz insanlarla da, iyi insanlarla da düşüp kalktım.
Herkes kendi anlayışına, zannına göre benim yaranım dostum oldu...
Ama kimse benim gönlümde ki (Esrarı) sırları araştırmadı, öğrenemedi.
Hâlbuki benim sırrım, feryadımdan uzak değildir. Fakat her gözde onu görecek nur, her kulakta, onu işitecek, duyacak güç yoktur.."Mesnevi de gecer..
haa iste ben de aynen oyle Ney gibi inlemekteyim..
Ruhun güzelliği ve zenginliği yüzeyde değildir...
Onlar her ferdin içinde,derinlerinde gömülüdür.
sunu da gordum ki:
zorluklara, ızdıraplara, burhanlara, hastalıklara...
maddenin perdesini yırtarak derinlere kadar inecek..
ve orda böylece İlahi tohumun filizlenmesine imkan verecek bir şeye ihtiyaç vardır...
Aldırmadan gidemiyorsa, aldırmadan kalmayı bilmeli insan. Çünkü henüz icat edilmedi; anlamayana anlamayı öğretecek bir lisan !!
Rabbim hic bir seyi sebepsiz ve hikmetsiz yaratmamis..
ve kapimiza gelenler her biri ozel bir hizmet icin Rabbim tarafindan gonderilmistir..bunu unutmayin..
Velhasil...