- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,319
- Tepkime puanı
- 117
MALZEMELER:
4 baş büyük boy soğan.
3 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Karabiber
Nane
Tuz
Maydanoz
Zeytinyağı
Limon
YAPILIŞI:
Soğanları incecik doğrayalım ve zeytinyağında kavuralım.Soğanlar istenilen sonucu verince salçayı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.Ardından pirinçleri ilave edelim ve güzelce kavuralım.Kavrulan pirinçlere 1 su bardağı sıcak su ekleyelim bu aşamada baharatlarını koyalım ve suyunu çekince altını kapatalım ve ince doğradığımız maydanozu ilave ederek iç harcımızı bir güzel karıştıralım.Tuzunu yaprağa göre kullanmalıyız.