Yaprak sarması..

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,319
Tepkime puanı
117

MALZEMELER:
4 baş büyük boy soğan.
3 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Karabiber
Nane
Tuz
Maydanoz
Zeytinyağı
Limon
YAPILIŞI:
Soğanları incecik doğrayalım ve zeytinyağında kavuralım.Soğanlar istenilen sonucu verince salçayı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.Ardından pirinçleri ilave edelim ve güzelce kavuralım.Kavrulan pirinçlere 1 su bardağı sıcak su ekleyelim bu aşamada baharatlarını koyalım ve suyunu çekince altını kapatalım ve ince doğradığımız maydanozu ilave ederek iç harcımızı bir güzel karıştıralım.Tuzunu yaprağa göre kullanmalıyız.
 
Üst Alt