Yağlı cilt bakımı – Yağlı ciltler için bitkisel çözüm

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Yağlı cilt bakımı – Yağlı ciltler için bitkisel çözüm - Yağlı cilt nasıl temizlenir? Yağlı ciltler için ev yapımı çözümler, bitkisel öneriler
Yumurta ve soda maskesi
Bu karışım cildinizi son derece sıkılaştırma, gerginlik verme ve yağlı cildi temizleme özelliğine sahip. Bu maske hazırlanması kolay olduğu kadar oldukça fayda göreceğiniz bir karışım.

Hazırlama ve uygulama:

Bir adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yarım çay kaşığı tuz ( Aktarlarda kolayca bulunan, Kaya tuzu veya Himalaya tuzu. Kesinlikle sofra tuzu kullanmayın! )

Malzemeleri bir kabın içinde iyice karıştırın. Parmak uçlarınızla veya uygun bir fırça yardımıyla, boyun bölgesi dahil yüzünüzün her yerine uygulayın. PÜF NOKTASI:Uyguladığınız bu karışım 15-20 dk yüzünüzde kurusun, yüzünüzün gerildiğini hissedeceksiniz. Ardından yüzünüzü yıkamadan karışımı tekrar yüzünüze sürün. Yine kuruyana kadar bekleyin. Kuruduktan sonra son bir defa daha uygulayın. Toplam üç defa üst üste uygulama yapılacak, böylece karışım derimize iyice emilim yapacak. Üçüncü uygulamadan sonra yüzünüzü ılık suyla iyice yıkayın. Son olarak kullandığınız nemlendirici kremlerden bir miktar yüzünüze uygulayın. Unutmayın! Bu uygulamayı haftada iki defa yaparsanız, bir kaç uygulamadan sonra nasıl fayda ettiğini gözlerinizle göreceksiniz.
Yağlı ciltler için, cildi temizleme önerisi:

Cildiniz yağlıysa sabun kullanmayın! Hiç olmazsa yüz temizleme jeli veya tonikler daha iyi. Hatta yağlanma çok fazla değilse sadece maden suyu ile yüzünüzü yıkamak yeterli olacaktır.

Yağlı cilde limon:
Yüzünüzde sivilceler varsa sıkılaştırıcı etkisi olan limon ile maske hazırlayın. Her sabah uyandığınızda cildinizi dikkatle inceleyin. Büyük bir olasılıkla yeni bir sivilce ile karşılaşabilirsiniz. Yağlı cilt, sivilce ve aknelere davetiye çıkarabiliyor. Bu durumda antiseptik ve sıkılaştırıcı etkisi olan limon ile maske hazırlayın.
Size uygun maske:

2 limonun kabuğunu soyup kabuklarını 2 çorba kaşığı suyun içinde 3 dakika bekletin. Robotta püre halinde ezin ve canlandırıcı maske olarak kullanın. Temizlenmiş cildinize pamukla sürüp birkaç dakika bekleyin. Ilık suyla yıkayıp havlu ile kurulayın ve ardından günlük nemlendiricinizi sürün.Limonun özellikleri: Sıkılaştırıcı ve mikropları öldürücü özellikler içeren limon, bol su içerdiği için toksinlerin vücuttan atılımını sağlıyor. Zengin C vitamini deposu olduğu için cildi dış etkenlerden koruyup cilt hücrelerinin yenilenmesine katkıda bulunuyor.

yağlı_cilt_bakımı
Yağlı Ciltler İçin Kil Maskesi:

Su ( 2 tatlı kaşığı )
Toz şeker ( 1 tatlı kaşığı )
Maya ( 2 yemek kaşığı ) Toz maya veya yaş maya olabilir.
Kil ( 3 yemek kaşığı ) Beyaz kil! Aktarlardan kolayca bulunabilecek ucuz bir malzemedir.

Öncelikle mayayı suda eritin ve toz şekeri karışıma ilave edin. Ardından kili yoğun kıvama gelinceye kadar karıştırarak ekleyin. 15 dakika karışımı beklettikten sonra cildinize uygulayın. 30 dakika yüzünüzde bekletin bol su ile cildinizi temizleyin. 10 günde 1 kez bu maskeyi uygulayabilirsiniz.
 
Üst Alt