Vitir namazini kilmak zorundamiyim ? Ilk namazim...

Ismail

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Merhaba ben 15 Yasindayim ve Birazdan ALLAH nasip ederse ilk namazimi kilacagim.. Vitir namazinin Sürelerini bilmiyorum.. Simdilik kilmak zorundamiyim ?

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Merhaba kardeşim, sureleri bilmiyorsan kağıda yazıp karşına koyar oradan okuyabilirsin demiştik. Vitir namazını da bu şekilde kıl İnşAllah

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Benim bildiğim Kunut duası okunacak eğer siz kunut duası bilmiyorsanız başka bir duada okuyabilirsiniz ama mutlaka öğrenmeniz gerekiyor öğrenene kadar başka bir dua okuyabilirsiniz.

Sual: Kunut duasını bilmeyen ne okur?

CEVAP
Kunut duasını bilmeyen kimse öğrenene kadar, üç kere istiğfar okur. Mesela, (Allahümmağfirli) der. Yahut bir kere (Rabbenâ âtinâ...) âyetini sonuna kadar okur.

Kunut duasını bilmeyen:

1- Yalnız “Rabbenâ Âtinâ” (Bakara suresi 201. ayet) ayet-i kerimesini okuyabilir.
2- Üç defa “ümme’ğfirli” de diyebilir.
3- Üç defa “Yâ Rabbî” demesi de caizdir.

Ömer N. Bilmen Büyük İslam İlmihali s. 160.

Soru: Vitir namazının üçüncü rekâtında, kunut duasını okumak şart mıdır?
Cevap: Kunut duasını okumak, İmam Azam’a göre vacip, diğer imamlara göre ise sünnettir. Kunut duasını bilmeyenler, “Rabbena Atina” duasını okuyabilirler.
Bunu da bilmeyenler, üç kere “Allahümmeğfirli” veya üç kere “Yâ Rabbî” diyebilirler. Ancak, İmam Azam gibi bir zatın vacip demesini nazara alarak, kunut duasını en kısa zamanda ezberlemek ve okumak gerekir. Bu, hassasiyetimizin bir remzi olacaktır. Hem, ezberlenmesi zor bir dua
da değildir ..

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Peki alcakdan assam bise olurmu ?

Alçaktanda assan yüksekten de assan iç bir şey olmaz istediğin gibi, görebileceğin şekilde ister as, ister yapıştır. Nasıl kolayına geliyorsa ve nasıl daha rahat okuyabiliyorsan o şekilde yap. Hepsi makbuldür. Sen yeter ki namazını kıl.

Üst Alt