Vişneli Çamur Kek

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Mesajlar
3,351


Vişneli çamur kek malzemeleri

250 gr yumuşak tereyağı

200 gr bitter çikolata

300 gr toz şeker

110 gr kek unu

150 gr un

25 gr kakao

2 yumurta

2 tatlı kaşığı vanilya esansı

100 gr dondurulmuş vişne

Üzeri için

200 gr ekstra çikolata

125 gr ekstra tereyağı

Rendelenmiş beyaz çikolata

Kakao

Vişneli çamur kek hazırlanışı

22 cm’lik kelepçeli kek kalıbını iyice yağlayın. Bir sos tenceresinde tereyağını eritin. Kırılmış çikolata ve toz şekeri ilave edin. Karıştırarak pişirip şeker iyice eriyince ateşten alın. Kek unu, un, kakao, vanilya esansı ve yumurtaları ekleyip iyice karıştırın. Dondurulmuş vişneleri ekleyip karıştırın. Kek kalıbına karışımı boşaltın ve önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Bir sos tenceresinde çikolata ve tereyağını karıştırarak eritin. Pürüzsüz hale gelince ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kek soğuyunca servis tabağına ters çevirip üzerini çikolatalı sosla kaplayın. Ortasına rendelenmiş beyaz çikolataları yerleştirip kakao serpin ve servis yapın.

Çikolatayı kabak soyacağı ile keserek pastanızın veya kekinizin üzerine dekoratif süsleme yapabilirsiniz.
 
Üst Alt