Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Sağlıklı yaşam
Hastalıklar
Verem Hastalığı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 7953" data-attributes="member: 376"><p><strong>TÜBERKÜLOZ (VEREM HASTALARINDA) BESLENME TEDAVİSİ</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>TÜBERKÜLOZ HASTALIKLARINDA BESLENME TEDAVİSİ</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>*Tüberküloz hastaları için sağlıklı bir diyet ve ideal kilo çok önemlidir.</strong></p><p><strong>*Vücudun enfeksiyonlara karşı direnci çok sayıda faktöre bağlıdır. Rafine şeker ve un tüketiminin artması besin ve diğer maddelere karşı alerjiler, aşırı alkol tüketimi, stres ve az spor yapma gibi faktörler bağışıklık sistemini zayıflatarak enfeksiyon eğilimini artırırlar</strong></p><p><strong>*Bütün bu faktörlerin yanında bağışıklık fonksiyonların devamını sağlayan vitamin, mineral ve diğer besin maddelerinin yetersizlikleri de enfeksiyonlara karşı duyarlılığı arttırmaktadırlar. Başta A ve C vitaminleri olmak üzere probiyotikler, selenyum, çinko ve multi vitamin-mineral preparatları enfeksiyonlara karşı kesin ya da kısmi yararı gösterilen besin destekleridir.</strong></p><p> <strong></strong></p><p> <strong></strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Enfeksiyonlardan korunmak için neler yapılmalı?</strong></p><p> <strong></strong></p><p> <strong></strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Hijyen kurallarına uyulmalı</strong></p><p><strong>Un ve şekerden fakir, sebze, meyve, et ve yumurta gibi doğal gıdalardan zengin bir diyet kullanılmalı</strong></p><p><strong>Margarin ve hayvani yağların kullanılmaması, bunların yerine ayçiçek ve zeytin yağının yenilmeli</strong></p><p><strong>Bağırsak florasında bulunan probiyotikleri artırdıkları için bol fermantasyon ürünleri (kefir, yoğurt, peynir, boza, sirke, ) tüketilmeli</strong></p><p> <strong></strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Günde en az 3-5 dakika kültür fizik yapılmalı ve yarım saat yürünmeli</strong></p><p><strong>Güneşlenilmeli ve erken yatıp erken kalkılmalı</strong></p><p><strong>Fazla alkol tüketilmemeli</strong></p><p> <strong></strong></p><p> <strong></strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Vitamin-mineral preparatlarını her derde deva olarak görmek son derece yanlıştır. Dengeli ve sağlıklı beslenen kişilerin vitamin-mineral preparatlarını rutin olarak kullanmaları gerekmez. Sağlıklı beslenmeyenlerde ve hastalarda ise hastalığın cinsine göre diyete vitamin(ler) ve/veya mineral(ler) eklenebilir. </strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 7953, member: 376"] [B]TÜBERKÜLOZ (VEREM HASTALARINDA) BESLENME TEDAVİSİ TÜBERKÜLOZ HASTALIKLARINDA BESLENME TEDAVİSİ *Tüberküloz hastaları için sağlıklı bir diyet ve ideal kilo çok önemlidir. *Vücudun enfeksiyonlara karşı direnci çok sayıda faktöre bağlıdır. Rafine şeker ve un tüketiminin artması besin ve diğer maddelere karşı alerjiler, aşırı alkol tüketimi, stres ve az spor yapma gibi faktörler bağışıklık sistemini zayıflatarak enfeksiyon eğilimini artırırlar *Bütün bu faktörlerin yanında bağışıklık fonksiyonların devamını sağlayan vitamin, mineral ve diğer besin maddelerinin yetersizlikleri de enfeksiyonlara karşı duyarlılığı arttırmaktadırlar. Başta A ve C vitaminleri olmak üzere probiyotikler, selenyum, çinko ve multi vitamin-mineral preparatları enfeksiyonlara karşı kesin ya da kısmi yararı gösterilen besin destekleridir. Enfeksiyonlardan korunmak için neler yapılmalı? Hijyen kurallarına uyulmalı Un ve şekerden fakir, sebze, meyve, et ve yumurta gibi doğal gıdalardan zengin bir diyet kullanılmalı Margarin ve hayvani yağların kullanılmaması, bunların yerine ayçiçek ve zeytin yağının yenilmeli Bağırsak florasında bulunan probiyotikleri artırdıkları için bol fermantasyon ürünleri (kefir, yoğurt, peynir, boza, sirke, ) tüketilmeli Günde en az 3-5 dakika kültür fizik yapılmalı ve yarım saat yürünmeli Güneşlenilmeli ve erken yatıp erken kalkılmalı Fazla alkol tüketilmemeli Vitamin-mineral preparatlarını her derde deva olarak görmek son derece yanlıştır. Dengeli ve sağlıklı beslenen kişilerin vitamin-mineral preparatlarını rutin olarak kullanmaları gerekmez. Sağlıklı beslenmeyenlerde ve hastalarda ise hastalığın cinsine göre diyete vitamin(ler) ve/veya mineral(ler) eklenebilir. [/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günde beş vakit kıldığımız nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Sağlıklı yaşam
Hastalıklar
Verem Hastalığı
Üst
Alt