Suçum var mı ? Tabi ki var. “Zor yola, kolay kişilerle çıkmak en büyük hatam.”
[Bukowski]
Kalp ruha der ki: Ben severim, aşık olurum; ama acısını nedense hep sen çekersin. Ruh da cevap verir: “Sen yeterki sev”.
[Şems.]
“İnsanlar söylediklerinizi ya da yaptıklarınızı unutur; ama onlara neler hissettirdiğinizi asla unutmaz”.
[M. Angelou.]
“Nerede değilsem, orada iyi olacakmışım gibi gelir”.
[C. Baudelaire]
“Yüreğim, toparlan gidiyoruz..Kalakalmak yakışmadı bize. Bir adım atalım hadi..Yâr deyip susalım, Yar’dandır deyip razı olalım”.
[Elif Şafak]]
”Hayat seni öyle bir noktaya getirir ki; kendini sevdiklerinle savaşırken, nefret ettiklerinle sevişirken bulursun.”
[Hakan Günday]
“İlk önce o msj atsın, ilk önce o arasın, ilk önce o yakınlaşsın” hep ilk adımı karşıdan beklediğin müddetçe yalnız kalırsın.
“Unutulmamalı ki; gözleri güzel yapan rengi yada boyası değil, bakışların ta kendisidir”.
[Müşfik Kenter.]
“Bir insanı neden sevdiğiniz sorusuna cevap bulamıyorsanız, Onu gerçekten seviyorsunuzdur.”
[P. Auster]
“İlk bakışta aşık oldun oldun adamım, Yoksa ikinci bakışta kimin ne mal olduğunu anlarsın”..
[B. Marley]
“Kadınların 100 sırrı varsa eğer, Bunun 99′unu erkekler bilir; ama 100.sünü şeytan bile bilemez”.
[Huxley.]
“Ne garip değil mi .. Bir insana vazgeçilmez olduğunu hissettirdiğinizde, ilk vazgeçeceği kişi siz olursunuz”.
[Freud]
“Dikkat edin kadınlar cin gibidir: Yeri geldimi tapar,yeri geldimi çarpar”.
[A. Capus]
“Bazen insan; ”Ben iyiyim” dediğinde gözlerinin içine bakıp ”iyi değilsin biliyorum” diyecek birine çok ihtiyaç duyar”..
[Can Dündar]
“Aşk; görmekten çok özlemeyi sever, Dokunmaktan çok düşlemeyi.. Ve aşk öyle haindir ki; Nerde imkansız varsa gider onu sever”.
[Ö. Asaf]
“Üzülme evlat, Kaybettim sandıkların, kurtulduklarındır belki”.
[Bukowski]
“Kimi gittiği yeri mutlu eder, Kimi terkettiği yeri”..
[O. Wilde]
“Kişilikli kadınlar kişiliğini, kişiliği olmayanlar dişiliğini kullanır. Ve genelde erkekler hep ikinciyi tercih eder”
[Donnie Brosco/1997]
“Üzülme ! Bir şey olmuyorsα yα dαhα iyisi olαcαğı için yα dα gerçekten de olmαmαsı gerektiği için olmuyordur”.
[Mevlana]
“Aslındα insαnlαr seni hαyαl kırıklığınα uğrαtmıyor, sαdece sen yαnlış insαnlαrın üzerine hαyαl kuruyorsun”.
[Montaigne]
Çok istediğin birşeyi kazanmak için bazen onu gözden çıkarabilmen gerekir. O zaman onu ne kadar istediğini bir daha düşünürsün”.
[Bukowski]
““Kimseyi suçlamayalım.. Biz ne yaptıysak kendimiz yaptık. Çünkü küçücük bir ilgiyi aşk, iki kelime edeni kendimize dost sandık”.
[Bob Dylan]
“Hiç kimse sizin izniniz olmadan, size kendinizi değersiz hissettiremez”.
[E. Roosevelt]
“Toprak gibi olmalısın.. Ezildikçe sertleşmelisin! Seni ezenler sana muhtaç kalmalı ! hayatı sende bulmalı”.
[Can Yücel]
“Varlığın bana yetmiyorken, yokluğunla avunmak zorundayım ! Ya al götür kalanımı. Ya da gel, tamamla eksik kalan yanımı”.
[Murathan Mungan]
“Ne zaman imkansızı seversen, işte o zaman gerçek seversin.”
[Ö. Asaf]
“Her adam; hayatında bir kadını mutlaka ömür boyu sever. Ve her kadın; bir erkeğe mutlaka ömür boyu acı çektirir”.
[P. Coelho]
“Hafif acılar konuşabilir; ama derin acılar her zaman dilsizdir”.
[Seneca]
“İyilik yap hatırlanmaz, Bir yanlış yap kimse unutmaz!”
[Tolstoy]
“Kolay değildir; Uğruna herşeyinizi verdiğiniz insana yabancı gibi bakmak”.
[Boris Vian]
“Giderek terbiyesizleşiyorsan; Hayatın ne mal olduğunu anlıyorsun demektir”.
[Bob Marley]
“Bir seni görsün istiyorsan gözüm, bir beni görmeli gözün”.
[Özdemir Asaf]
“Kadından meleklik bekliyorsan, ona cennetini sunacaksın”.
[Can Yücel]
“Neden yalnızlıktan şikayetçidir ki insan. Ne yani, Mutlu olması için bir sevgiliye mi muhtaçtır her zaman” ?
[Oğuz Atay]
Belki de tek hatamız; bize sadece elini uzatanlara, bizim kalbimizi uzatmamızdır”.
[M. Kenter]
“Kendinizi mutlu hissediyorsanız, Bir yerde yine bir salaklık yaptınız ve farkında degilsiniz demektir”.
[Hüzünbaz Sevişmeler/1995.]
“Dilini terbiye etmeden önce yüreğini terbiye et; Çünkü söz yürekten gelir, dilden çıkar”.
[Mevlana]
“İnsanın sevdiği birini son kez görmesinden daha kötü olan tek şey; Onu son kez gördüğünü biliyor olmasıdır”.
[P. Auster]
Keşke tanımasaydım” dediğim hiç kimse olmadı benim. “Keşke beni tanımasına izin vermeseydim” dediklerim oldu !
[Marquez]
“İnsan parasını kaybedince fakir, özgürlüğünü kaybedince esir, aşkını kaybedince şair olurmuş”.
[Özdemir Asaf]
Kim demiş ‘en büyük aşklar nefretle başlar’ diye. “Benim en büyük nefretim; bir aşkla başladı”.
[M. Mungan]
Uğruna bir şeylerden vazgeçeceğin insanı bulmak kolay; ama hiçbir şeyden vazgeçmek zorunda kalmayacağın insanı bulmak asıl olay.
[Can Yücel]
“Bir kadın, söyleyecek çok şeyi olduğu halde susuyorsa, erkek artık tüm şansını kaybetmiştir”.
[P.Neruda]
“Yalnızlığına iyi bak, sahip çık. Kaç kişinin emeği var onda kimbilir.”
[O. Atay]
“Erkekler güzel kadınları severler; ama kadınlar, sevdiği erkekleri yakışıklı bulurlar.”
[W. Godlam]
“Kırılmış bir bardaktan etrafa saçılmış cam parçasıysam,üstüme basmaya çalışanların ayaklarını kanatmak zorundayım”.
[Murathan Mungan]
“İstediğin kadar uzağa git; hep aynı gökyüzünü paylaşacağız”.
[Y. Odabaşı]
“İstediğin kadar uzağa git; hep aynı gökyüzünü paylaşacağız”.
[Y. Odabaşı]
“Eğer iki insan her konuda anlaşıyorsa; emin olabilirsiniz ki düşünen yalnızca bir tanesidir”.
[B. Johnson]
“Tamam, beni sevmesin; ama hiç kimse ona dokunmasın” .
[Can Dündar]
”“Bir elde kadeh, bir elde Kuran; Bir helaldir işimiz, bir haram. Şu yarım yamalak dünyada ne tam kafiriz, ne tam müslüman”.
[Ömer Hayyam]
“Öğrendik ki, İki şey asla terketmezmiş insanı: Biri yanındaki ana, diğer kalbindeki yara” .
[A. Behramoğlu]
“Çok insan tanırım, beyni olmadığı için kafaları hiçbirşeye bozulmuyor”.
[S. Arthur]
“Aynı günde dört mevsime şahit olmak gibi bir şey bu. Önce özlüyor, sonra ağlıyor, akşamları küsüyor, geceleri çok seviyorum”.
[Özdemir Asaf]
“İnsanın değerini varlığı değil yokluğu gösterir. Ki, yokluğu birşey değiştirmeyenin, varlığı gereksizdir”.
[Dostoyevsky]
“Birini özlemenin en kötü yolu, yanyana oturduğun halde onu hiçbir zaman elde edemeyeceğini bilmendir”.
[Marquez]
“Piskopatlıkla alakası yok, Senin dalını kıranın ağacını kökünden sökeceksin”.
[Donnie Brosco/1997]
“En büyük günah, yüreğinin gerçekte hissettiğini inkar etmektir”.
[Boris Vian.]
“Birinin kalbini kırmak isteyen insan, kesinlikle vicdanını susturacak bir sebep bulur; ama sonra vicdanı onu sustutrur”.
[Bukowski]
Kαlbi kırdıktαn sonrα dilediğin özür, doyduktαn sonrα sofrαyα gelen tuz gibidir; İhtiyαç kalmaz
[P. Neruda]
“Ben insanın diğer yüzünü görünce, ilkini hatırlamam!”
[P. Auster]
“Hayat bazen insanları, birbirleri için ne kadar çok şey ifade ettiklerini anlasınlar diye ayırır”.
[Paulo Coelho]
“Birini sevmek istiyorum; hiç kimseyi sevmediğim gibi, Biri sevsin istiyorum beni, hiç sevilmediğim gibi”..
[Y.Pulat]
“Bir ilişkiyi kαdın bαşlαtır, kαdın bitirir. Amα bαşlαtαn ve bitiren αynı kαdın olmαyαbilir”.
[Marquez]
“Onlar gibi marka giyinemesem de kıyafetimin içinde adam gibi biri var”.
[Donnie Brosco/1997]
“Oysa insanlar sen istediğin kadar hayatındalar, göz yumduğun kadar dürüstler ve onları affettiğin kadar iyiler”.
[Robın Sharma]
“Unutmayın dostlarım, Daha çok seven taraf, kaybetmeye daha yakın taraf olur hep”.
[Bukowski]
“Belki de hepimiz hiç düşünmeden kαlbimizin en iyi kısmını vermişizdir. Hemde kαrşılığındα bizi düşünmesi bile zor olαnlαrα”.
[B. Marley]
“Bir kadının elinden hayallerini almak, bir kaplanın yanından yavrusunu almak kadar tehlikelidir”.
[A. Huxley]
“Vedalar acıtsa da, bazen gitmek gerekir” .
[Can Yücel]
Huzurun olmalı biraz ve seni güçlü kılacak kadar acın. Biraz garip ama; “Bazen kimseye aldanmayacak kadar taş kalpli olmalısn”.
[J. Christophe]
“Kurduğumuz tüm hayallere rağmen, değişmeyen dünyanın şerefine ..”
[Ulysses'in Bakışı/1995]
“En çok da kendimden özür dilerim. Çünkü bana çok yanlış yaptım”.
[C. Yılmaz]
“Başkalarının senin hakkında ne düşündükleri konusunda endişe duyduğun sürece, onlar senin sahibindir.”
[Walsch.]
“Bir insana sırrınızı verdiğinizde, özgürlüğünüzü de verirsiniz”.
[Elif Şafak]
Hayatta en büyük zevk başkasının “yapamazsın” dediğini yapmaktır.
[W. Bagehot]
“Nasıl bittiyse bundan öncekiler, bu da biter.. Bite bite sonunda bende biterim.. Olur biter”.
[Aziz Nesin]