Pamuk gibi yumusacik oluyor.
Malzemeler
2 su bardağı yoğurt
bir su bardağından biraz eksik zeytinyağı veya ayçiçekyağı
üç adet kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi için: Peynirli veya patatesli bir iç
Yapılışı:
Sıvı malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.Kabartma tozunu ekleyip, üzerine limon suyunu dökün.Azar azar un ilave edip, yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde parçalar alıp elinizde hafif açın.İçine iç malzemesinden koyup kapatın. Üst kısma elinizin yan tarafıyla bastırın. Ama ağız kısmına bastırmayın ki kabarması engellenmesin.Yağlanmamış bir fırın tepsisine poğaçaları dizin. üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik *fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler
2 su bardağı yoğurt
bir su bardağından biraz eksik zeytinyağı veya ayçiçekyağı
üç adet kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi için: Peynirli veya patatesli bir iç
Yapılışı:
Sıvı malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.Kabartma tozunu ekleyip, üzerine limon suyunu dökün.Azar azar un ilave edip, yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde parçalar alıp elinizde hafif açın.İçine iç malzemesinden koyup kapatın. Üst kısma elinizin yan tarafıyla bastırın. Ama ağız kısmına bastırmayın ki kabarması engellenmesin.Yağlanmamış bir fırın tepsisine poğaçaları dizin. üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik *fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Şimdiden afiyet olsun.