Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Börek/Çörek/Kurabiye
Türkmen Mantısı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="Elifgül" data-source="post: 38583" data-attributes="member: 1043"><p><strong>YAPILIŞI:</strong></p><p></p><p>Hamur için yumurta ve tuz çok iyi karıştırılır. Kalan malzemelerde ilave edilir ve yoğrulur.</p><p></p><p>Hamur kulak memesinden daha sert bir kıvamda olacak. Sert olması haşlanırken dağılmamasına yardımcı oluyor.</p><p></p><p>Hamur iki eşit parçaya bölünür ve üzerine un serpilerek buzdolabı poşetine konur. Bu şekilde buzdolabında en az 5 dk dinlendirilir.</p><p></p><p>Ayrı bir tarafta harç malzemesi hazırlanır. Soğanlar bıçak ile çok ince kıyılır. Çerliston biber çok ufak doğranır. Kıyma soğan çerliston biber tuz karabiber ve su karıştırılır ve harç hazırlanmış olur.</p><p></p><p>Hamur çok ince olmıyacak şekilde açılır.Yaklaşık 6 cm eninde kesilir .Bu kesilen parçalar açılarak uzunlamasına üst üste serilir ve tekrar 6 cm eninde kesilir . Elde edilen karelerin ortasına harç malzemesi konur ve kenarları su yardımı ile kapatılarak dikdörtgen şekli verilir. Elde edilen dikdörtgenin iki ucu ortaya parmak koyularak yuvarlanır ve birleştirilir.</p><p></p><p>Kaynayan tuzlu suyun içerisinde haşlanır .</p><p></p><p>Üzerine eritilmiş tereyağ dökülerek servisi yapılır. Arzuya göre yoğurt ile de servis edilir.</p><p></p><p>Afiyet olsun...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elifgül, post: 38583, member: 1043"] [B]YAPILIŞI:[/B] Hamur için yumurta ve tuz çok iyi karıştırılır. Kalan malzemelerde ilave edilir ve yoğrulur. Hamur kulak memesinden daha sert bir kıvamda olacak. Sert olması haşlanırken dağılmamasına yardımcı oluyor. Hamur iki eşit parçaya bölünür ve üzerine un serpilerek buzdolabı poşetine konur. Bu şekilde buzdolabında en az 5 dk dinlendirilir. Ayrı bir tarafta harç malzemesi hazırlanır. Soğanlar bıçak ile çok ince kıyılır. Çerliston biber çok ufak doğranır. Kıyma soğan çerliston biber tuz karabiber ve su karıştırılır ve harç hazırlanmış olur. Hamur çok ince olmıyacak şekilde açılır.Yaklaşık 6 cm eninde kesilir .Bu kesilen parçalar açılarak uzunlamasına üst üste serilir ve tekrar 6 cm eninde kesilir . Elde edilen karelerin ortasına harç malzemesi konur ve kenarları su yardımı ile kapatılarak dikdörtgen şekli verilir. Elde edilen dikdörtgenin iki ucu ortaya parmak koyularak yuvarlanır ve birleştirilir. Kaynayan tuzlu suyun içerisinde haşlanır . Üzerine eritilmiş tereyağ dökülerek servisi yapılır. Arzuya göre yoğurt ile de servis edilir. Afiyet olsun... [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Börek/Çörek/Kurabiye
Türkmen Mantısı
Üst
Alt