Türkmen Mantısı

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz


YAPILIŞI:

Hamur için
yumurta ve tuz çok iyi karıştırılır. Kalan malzemelerde ilave edilir ve yoğrulur.

Hamur kulak memesinden daha sert bir kıvamda olacak. Sert olması
haşlanırken dağılmamasına yardımcı oluyor.

Hamur iki eşit parçaya bölünür ve üzerine un serpilerek buzdolabı poşetine konur. Bu şekilde buzdolabında en az 5 dk dinlendirilir.

Ayrı bir tarafta
harç malzemesi hazırlanır. Soğanlar
bıçak ile
çok ince kıyılır. Çerliston biber çok ufak doğranır. Kıyma
soğan
çerliston biber
tuz
karabiber ve su karıştırılır ve harç hazırlanmış olur.

Hamur
çok ince olmıyacak şekilde açılır.Yaklaşık 6 cm eninde kesilir .Bu kesilen parçalar
açılarak uzunlamasına üst üste serilir ve tekrar 6 cm eninde kesilir . Elde edilen karelerin ortasına
harç malzemesi konur ve kenarları su yardımı ile kapatılarak dikdörtgen şekli verilir. Elde edilen dikdörtgenin iki ucu
ortaya parmak koyularak yuvarlanır ve birleştirilir.

Kaynayan tuzlu suyun içerisinde haşlanır .

Üzerine
eritilmiş tereyağ dökülerek servisi yapılır. Arzuya göre yoğurt ile de servis edilir.


Afiyet olsun...










 
Üst Alt