Tevrat´ın kanunları arasında bir Farz.

Taner Öğüt

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
9 Ocak 2016
Mesajlar
32
Tepkime puanı
0
Doğrulanan, teyit edilen Kutsal Kitablara ve Ümmetlerine Kuranı-Kerim´de verilen vaizler, öğütler, uyarılar, sözler aklımda kaldığı kadarı ile belli "gelin gelin hepimiz tekbir olan Allaha c.c. kulluk edelim ona şirk koşmayalım, Allah´a c.c. iftira etmeyelim". Peygamberleri ve Peygamberlere indirilenleri birbirinden ayırt etmeyen bir Ümmet´in her ne kadar 73 fırkaya tahrip olunduğu sözkonusu olsada ve bunların 72si cehennemlik olmuş ise de, bu soruyu sormadan edemeyeceğim.

10. Emir´in 3. üncüsü YHVH'nin(ALLAH), Alemlerin Rab'inin ismini boş yere ağıza almayacaksın.

Peki en Güzel isimlerin tek sahibine adaş olan Alimler, Kadirler, Kerimler, Nurlar, Metinler, Muhsinler, Latifler, Celiller, Vahhablar, Azizler, Mecidler, Hamidler, Vahidler, Rauflar, Reşidler hakkinda ki görüşleriniz ne, bunlar şirk ehli mi yoksa değiller mi ?

Olmadı, yabancı dillerde kelimeler tükenmiş miydi Hadi, Mani, Rakip, Vekil ve Veliyy gibi en Güzel isimleri boş yere ağıza almayı adet edinmiş bu millet ?

Doğmayan, doğurulmayan, eşi, benzeri ve bir dengi olmayan Yüce Rabbin isimlerini böyle kullananlar hakkında ki görüşleriniz ne ?

(Âraf-180), (İsra-110), (Taha-8), (Haşr-24)
 
Üst Alt