Peygamber Efendimiz SallAllâh u Aleyhi ve Sellem tıpkı kuşlar gibi Allâh 'a güvenip dayanmamızı tavsiye ediyor.
Onların her Allâh 'ın günü,tam bir teslimiyet içinde yuvalarından ayrıldığını,rızıklarını bulamama korkusuna kapılmadığını,
günün sonunda, karınlarını doyurmuş olarak yuvalarına döndüğünü hatırlatmaktadır.Biz de Mevlâmıza tevekkül etmeye daha evimizden çıkarken başlamalıyız,ve Sevgili Efendimiz gibi:
"Bismillâhirrahmanirrahim ,tevekkeltü alellâh,lâ havle velâ kuvvete illâ billâh"
demeliyiz (Ebû Dâvûd, Edeb 103; Tirmizî, Daavât 34).
Bu duanın mânası da pek güzeldir:
"Allâh 'ın adıyla evimden çıkıyorum. Allâh 'a dayanıp tevekkül ettim.
Günahtan kaçacak güç, ibadet edecek kuvvet ancak Allâh 'ın yardımıyla kazanılabilir."
Allâh bana yeter.
Onların her Allâh 'ın günü,tam bir teslimiyet içinde yuvalarından ayrıldığını,rızıklarını bulamama korkusuna kapılmadığını,
günün sonunda, karınlarını doyurmuş olarak yuvalarına döndüğünü hatırlatmaktadır.Biz de Mevlâmıza tevekkül etmeye daha evimizden çıkarken başlamalıyız,ve Sevgili Efendimiz gibi:
"Bismillâhirrahmanirrahim ,tevekkeltü alellâh,lâ havle velâ kuvvete illâ billâh"
demeliyiz (Ebû Dâvûd, Edeb 103; Tirmizî, Daavât 34).
Bu duanın mânası da pek güzeldir:
"Allâh 'ın adıyla evimden çıkıyorum. Allâh 'a dayanıp tevekkül ettim.
Günahtan kaçacak güç, ibadet edecek kuvvet ancak Allâh 'ın yardımıyla kazanılabilir."
Allâh bana yeter.