Tevafuk bu mudur?

Yurdagül

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Son birkaç haftadır din konusunda bilgili bir insanı düşünüyorum.O'nun anlattıklarıyla huzur buluyorum ve Rabbım'e dua edıyorum benı de bilgileriyle bılgılendırsın dıye.
Sonra farkettım kı dualarımda hep O var.Hep O'nun bana Peygamberımızı(sav) anlatmasını ve benı eğitmesını istiyorum.
Öğrencisi olmak istiyorum.Ben bu duayı ettiğimde de rüyamda deniz görmüştüm(sayfanıza paylaşmıştım rüyamı :rüyada denız görmek başlığı altında)
sonra kendı kendıme bu isteğimin gerçekleşeceğine yordum rüyamı.
Allah'ın izniyle.Velhasıl, geçen ıkındı namazını kılıyordum(pek emın değilim akşam da olabılır) aklıma bıranda ,
Peygamberlerımız arasında hiç bi kadınla sınanan yok mudur hep ailesi,kardeşlerıyle sınanan olmuştur da bu var mıdır acaba diye düşünüyordum.
Sonra tövbestağfurullah çekip namazımı kıldım ve bıtırdım.

Sosyal medyadakı hesabıma girdim ve karşıma O'nun paylaştığı bir yazı çıktı Hz.Yusuf(as) ile Züleyha'ya ait bır metın paylaşmış.
Araştırım ve ben sorumun cevabını aldım.Ama kafama takılan böyle bişeyın nasıl olduğu.
Kendı kendıme Rabbim benım bununla ümitleneceğimi biliyor o halde ümitlenmemi mi istiyor demektende alıkoyamadım.Sizce bu nasıl bişeydır Allah rızası ıçın söyleyın...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
AwoQqJHCMAAa8VU.jpg:large

Merhabalar rüyanizda deniz görmüştünüz ben de yorumlamiştim..
Rüyada deniz görmek; ilim ve irfandır..
Kâinat, Allah'ın kudret kalemiyle yazdığı muhteşem bir kitaptır. Bu kitap, baştan sona hikmetlerle doludur.
Hiçbir yerinde bir abes, bir fazlalık söz konusu değildir.kardesim o Kainatta tesadüfe tesadüf etmek imkansızdır..
kainatta cereyan eden hiçbir hadise manasız değildir. Her nesne ve hadise kendi diliyle bir mesaj vermektedir.

Olaylar ve varlıklar bir ilim ve iradenin sonucudur. Her olay kadere tevafuk eder, bir başka deyişle ilâhî ilme uygun biçimde gelişir.
Şuurlu bir mümin, bu gerçeği bildiği için, dışarıdan tesadüf gibi görünen olayların, aslında bir tevafuk olduğuna inanır.
Bu sebeple, önceden tasarlamadığı hâlde bir arkadaşıyla karşılaştığı zaman “ne güzel tesadüf,” demez, “ne güzel tevafuk,” der, imanını ifade eder.

Hiçbir Şey Tesadüf değil...
Bazen hayatımıza giren öyle insanlar olur ki onların belli amaca hizmet etmek, bize bir ders vermek, kim olduğumuzu ya da olmak ;
istediğimizi bulmamıza yardım etmek için bizimle olduklarini yüreğimizin derinliklerinde hissederiz.
Bu insanların kim olacagini asla önceden kestiremezsiniz belki oda arkadaşınız, komşunuz,uzun zamandır görmediğiniz bir arkadaşınız,
sevdiğiniz ya da belki de sadece sosyal medya veya bir islamiforumlar da yazilarini okuduğunuz bir yabancida olabilir...
Her kim olursa olsun, o kader anında hayatınızın bir biçimde etkileneceğini bilirsiniz.

Bazen de hayatınızda öyle olaylar yaşarsınız ki o anda bu olaylar size korkunç, acı dolu, haksız gibi görünür.
Ancak fırtına dindikten sonra bütün bu olayların üstesinden gelmemiş olsaydınız, asla potansiyelinizin, gücünüzün,sabrınızın farkına varamayacagınızı anlarsınız.
Her olayın bir gerçekleşme nedeni vardir. Hiçbir şey tesadüfen, kötü ya da iyi şans nedeniyle gercekleşmez.
Hastalık, yaralanma ve kazalar , ruhumuzun sınırlarını test eden olaylardır.

Siz yeterki tevafuk olan olaylari Hikmet gözü ile bakmayi öğrenin..
Her an, her saniye insanın karşısına yüzlerce fırsat çıkar, talih kapısı açılır, ama biz sadece bunlardan farkına varabildiklerimizden faydalanırız.
Çünkü insan farkına varamadığı ve idrak edemediği şeyden faydalanamaz. Bir şeyi kimler fark ediyorsa, o şey, onlar için vardır.
Farkı fark edenin hayatı farklı olur!!

Gündelik hayatta karşılaştığımız bir sürü olay oluyor. Bazen bu olaylardaki hikmetti düşünmek bile istemiyoruz.
”Fark etmez” diyoruz gayri ihtiyari. Fark eder!!hem de çok FARK eder...hayatımızın akışını değiştirebilir...

“Deme şu niçin şöyle, yerincedir ol öyle, bak sonuna sabreyle...”
“Bir işi murad etme, olduysa inad etme, haktandır o reddetme...”
Tüm işlerimizin kainata hükmeden külli irade ile tevafuk etmesi niyazıyla.

Yurdagül

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Bağışlayın ,tam olarak ne demek istediğinizi anlayamadım,daha açık anlatır mısınız bu yaşadığım olayın manasını şayet bir mana taşıyorsa...

Yurdagül

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
şimdi anlıyorum ne demek istediğinizi, Allah razı olsun sizden,Allaha emanet olun...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
est ama bizler kainatta, olay ve yaşananlara farklı Asrın insanlari olarak ; farklı pencereden bakip farklı yazdığımiz icin beni tam olarak anliyamadiniz...!!

Her şey mana'ya göre kıymet alır...Madde fani'dir ama o maddenin manası baki'dir
Siz ve bu 21.Asrin gencleri kendi kızımda dahil olaylara ve insanlara madde gözü ile bakiyorsunuz bizler ise olaylara mana, Hikmet gözü ile baktiğimiz icin..
siz Tesadüf diyorsunuz biz ise tevafuk diyoruz..

Bu olayin ezeline bir bakin..
"Son birkaç haftadır din konusunda bilgili bir insanı düşünüyorum.O'nun anlattıklarıyla huzur buluyorum ve Rabbım'e dua edıyorum benı de bilgileriyle bılgılendırsın dıye."
Siz farkinda olmadan Ruhunuz bir arayiş icinde..

"Peygamberlerımız arasında hiç bi kadınla sınanan yok mudur hep ailesi,kardeşlerıyle sınanan olmuştur da bu var mıdır acaba diye düşünüyordum."
Allah cc. dan yardim istiyorsunuz..
ve sonra da O yaziyi ve o insan ile karsilasiyorsunuz..bu tesaduf olabilir mi?

Tesadüfte şuursuzluk, hesapsızlık ve başıboşluk vardır ..
Şu hâdise tesadüfen şöyle oldu, bu hâdise tesadüfen böyle oldu gibi Bunu söyleyen zâta sorsanız: "Siz kâinatta başıboşluk olduğunu kabûl edebiliyor musunuz?
Hâdiseler, vak'alar başıboşluktan mı zuhur ediyor, yoksa hepsinde ince bir hikmet,ince bir hesap, kesin bir maksat ,gaye , sebep geleceğin planlarinin temeli atiliyordur...

Bir âyeti kerîme bizlere ışık tutuyor: “Denizde, karada ne cereyan ediyorsa, Allah'ın ilmi dâhilinde cereyan ediyor Bir yaprak düşmez ki Allah'ın ilmi dâhilinde olmasın!”

Anlaşılan, tesadüfî sandığımız kâinat hâdiselerinin hiçbirinde tesadüf yoktur Bir yaprağın düşüşünde dahi..
Ya ne vardır ?Tevafuk Muvafık olmak, münasip düşerek cereyan etmek, bir İlâhî maksat, bir İlâhî hikmet,bir gaye için cereyan etmiş olmak vardir..

Üst Alt