Tesbih duası diye bir dua var mı?

gülcem

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm. Birkaç kişiden duyduğum bir dua var çok iyi olduğunu söyleyip ısrarla benim de yapmamı istiyorlar. Buraya güvenim var size sormadan yapmak istemedim. Tesbih duası diye bir dua varmış. Forumda bilen varsa bilgilendirirse çok makbule geçer. Perşembe gecesi yani cumaya bağlayan gece 2 rekat Allah rızası için, 2 rekat Peygamber efendimiz (s.a.v.) için, 2 rekatta hacetiniz için namaz kılıyorsunuz. Sonra oturduğumuz yerden kalkmadan tesbihin her bir boncuğuna 3 ihlas bir fatiha okuyorsunuz. Okundu 99 oldu. Birde imamesine oku 100 adet olacak. Sonra o tesbihi kıbleye doğru yüksekçe biryere asıver. Duan kabul olursa 70 adet tesbihi çevrendekilere dağıt. Dağıttıktan sonra astığın tesbihi yerinden al. Bana yapmamı söyleyen bunları yazdı ve ailesinden yapıpta duası kabul gören çokmuş. Kafam karıştı, daha önce hiç duymadım size danışayım dedim. Şimdiden Allah razı olsun...

osisko

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah 'tan samimi olarak istenilen hiç bir dua reddedilmez. Yeter ki Allah 'ın rızası düşünülerek yapılsın.

Okudunuz ve tesbihi kıbleye doğru yüksekçe bir yere astınız diyelim..!

Peki ya tesbih asılmasa, kıbleye çevrilmese, okunmuş olan onca dua geri mi çevrilecek.?

Kardeşim,
Alın abdestinizi, durun huzura. Nasıl ve nerede olduğunuzun bilincinde olarak iki rekat namaz kılın ve ardından yapın müracaatınızı.

Güç, kuvvet, kudret sahibi, yapan ve yaptıran Hz. Allah yapılan bu müracaatı geri çevirmez. Fakat şu çok önemli. Her hal ve ahvaliniz Allah 'ın emir ve yasaklarına uygun ise hiç korkmayın.

İstediğiniz her ne ise verilirse sevinip, verilmezse üzülmemek kastınız olsun yeter. Hakkınızda hayırlısını diledikten sonra verilemesi kadar, verilmemesi de hayırlı demektir...

Üst Alt