Tehditlerden korunmak için dua

Can. 60

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm, sevdiğim kızla aramızda mezhep farkı olduğu için ailesi beni istemiyor, çeşitli iftiralar atıyorlar ve abisi beni tehdit etti bir kerede dövdü biraz belali biri. Biz ise ayrilamiyoruz, evlenmek istiyoruz ama karşı çıkıyolar ne yapmaliyiz hangi duaları okumaliyiz allah rızası için yardım edin.

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Selamün aleyküm, sevdiğim kızla aramızda mezhep farkı olduğu için ailesi beni istemiyor, çeşitli iftiralar atıyorlar ve abisi beni tehdit etti bir kerede dövdü biraz belali biri. Biz ise ayrilamiyoruz, evlenmek istiyoruz ama karşı çıkıyolar ne yapmaliyiz hangi duaları okumaliyiz allah rızası için yardım edin.
Aleykümselam kardeşim, öyke sihirli bir dua falan arıyorsan boşuna uğraşma! Şu duayı et olmayacak olsun, tehditler kalksın, her şey istediğin gibi olsun v.s... Bizim dinimizde böyle birşey yok! Herşey Allah c.c nün taktirindedir. Sen iyi bir kulsan, Allah c.c nün emir ve yasaklarına uyuyorsan, ibadetlerini yapıyorsan; Yani islamı bilen ve yaşayan biriysen, Allah c.c de senin yardımcın olur. Dünya hayatında karşılaştığımız bütün sıkıntılar imtihanımızın bir parçasıdır.

Tavsiye edilen bazı duaları okuyabilirsin. Fakat unutma en güzel dua; Rabbine el açıp acziyetini itiraf edip sıkıntılarını Onunla paylaşman, Ondan istemendir. Allahım hakkımda hayırlısını nasip et, nasip ettiğinede gönlümü razı et diye dua et. Kendi nefsinin istediğini değil! Hakkında hayırlı olanı talep et. Biz insanlar bir saniye sonra ne olacağımızı, başımıza ne geleceğini dahi bilmezken, Seni istemeyen bir ailede mutlu olacağından, bu işin dünyan ve ahiretin için hayır getireceğinden nasıl emin olabilirsin? Belki yaşadığın durum senin için bir nimettir, belki ailenin seni istememesi ilerde olabilecek daha kötü olaylardan seni kurtarmak içindir! Onun için mutlaka istediğim olsun, herşey düşündüğüm ve planladığım gibi olsun diye dua etmek doğru olmaz. Hayırlı olanı istemek lazım.

https://www.islamiforumlar.net/dua-kosesi/25377-zararlardan-korunmak-icin.html

https://www.islamiforumlar.net/serbest-kursu/8663-kotulukten-korunmak-icin.html

saklı

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
El-Vâhıdü, Allahü Er Rahmân Er Rahıym, Er Raûf, El Gafûr, El Hannân, El Mennân, El Kerîm Züttavl, Zül Celali Vel İkrâm :

Bu isimler herhangi bir şeyden korkan, sakınana ve herhangi bir bağlantıdan esaretten hapislikten kurtlulmak istenen isteyen kimseler için sığınılacak ve Cenabı Haktan yardım ve kurtuluş istenecek en kuvvetli vasıtadır....

Herkes okuyabildiği kadar okumalı en az 3-5-7 kez olmadır günlük farklı miktarda okumak isteyenler için sayı arttırılması daha iyi olur.
(ihtiyaç halindeyken günlük 21 çok çok faydalıdır)

Latife:bazı veliler Cenabı Hakkın isimlerini farklı bir tertibe tabi tutumuşlar bu tertibede Latifeler ismini vermişler oldukça güçlü olmakla beraber ne konuda yardım istenirse en güçlü dua biçimidir(çokça tecrübe olunmuştur)

--------------
Dokuzuncu Latife (Siper)Sırları
Latife:bazı veliler Cenabı Hakkın isimlerini farklı bir tertibe tabi tutumuşlar bu tertibede Latifeler ismini vermişler oldukça güçlü olmakla beraber ne konuda yardım istenirse en güçlü dua biçimidir(çokça tecrübe olunmuştur)

Bu isimler mülk ve melekût alemi ile kadere ait sırların manasını içide bulundurur. Gerek Alem-i ulviden gerekse alem-i süfliden gelebilecek her türlü bela ve kazalara karşı bu isimler siper olan isimlerdir. Bir kimse haram yemediği halde bu isimlerin zikrine devam ederse bizzat zikreden kendinde çok büyük manevi gelişmelere şahit olur, idrak isimlerinin içerisinde gizlidir, fakat dikkat edilmesi gerekn nokta bu gelecek olan her türlü lutfu kendinden değil Cenabı Hakkın bir ihsanı olarak görmelidir ve şarttır. Böyle yapan bir kimseye tüm varlıklar hayranlık ve teslimiyet gösterir ve zikre devam edenden ilgisini kesemezler, bir kimse bir zalimin şerrinden çekiniyorsa ve bu isimlerle dua da bulunursa en kısa zamanda Cenabı Hak o kimsenin zulmune son verir okunan kişi buna mecbur kalır ve mazlum kimse korktuğuyla karşılaşmaz bu isimler karşılığı en hızlı alınan isimlerdendir dua ve niyazda çok kuvvetlilerdir okuyanın ne isteği varsa Allahın izniyle yerine gelir.

el Muhyî, el-Mümîtü, el-Kâbıdu, el-Bâısü, el-Vârisü, eş-Şâfî, el-Berru, el-Evvelü, el-Âhıru, ez-Zâhiru, el-Bâtınü, el-Kuddûsü, Lem yelid ve lem yûled ve lem yekün lehû küfüven ehad.

herkes okuyabildiği kadar okumalı en az 3-5-7 kez olmadır günlük farklı miktarda okumak isteyenler için sayı arttırılması daha iyi olur.

Üst Alt