Taze bakla yemeği

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
Taze bakla yemeği,yoğurtlu bakla yemeği,güzel bir bakla yemeği.

tazebakla.JPG

Malzemeler; (6 -8 Kişilik)

  • 1 kilo taze bakla
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 çay kaşığı kırmızı tozbiber
  • tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • yarım limonun suyu( isterseniz)
  • 3 su bardağı kaynar su
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı;

  1. Taze baklaları güzelce başlarını alıp 3’e yada ikiye bölün. Bol suda yıkayın.
  2. Soğanşları yemeklik doğrayın.
  3. Sıvıyağı tencereye alın.
  4. Soğanları katın ve şeffaf bir renk alana kadar kavurun.
  5. Daha sonra baklaları ve salçasının da tencereye katın, karıştırın ve yaklaşık 6-8 dakika kadar kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin.
  6. Tencereye kırmızı toz biberini karıştırın ve sıcak suyunu ilave edin.
  7. Tuzunu istediğiniz ölçüde ilave edin.
  8. Orta hararetli ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  9. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve dereotuyla ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
 
Üst Alt