Selamu aleyküm dostlar hayırlı geceler olsun inşAllah.
Değerli dostlarım aslında bu konuda yorum yazmıyacaktım ama baktım hava bulutlanmış bu nedenle bulutları biraz dağıtmak için birkaç şey yazayım dedim.
Öncelikle, serdar kardeşim beni savunduğun için sonsuz teşekür ederim Allah senden razı olsun.
Selahattin kardeşim siz benim yazdıklarımı şirk olarak algılamış ve şirk e giririyorsun diye bana uyarı göndermişsin amenna,
velakin güzel kardeşim ben ilkokuldan tahsil olduktan sonra gurbete çıktım ve 1983 yılında ehliyet aldıktan sonra ogün bugündür otobüs, kamyon kulanıyorum, ve daha 5 yıl öncesine kadar yani eve internet alana kadar cuma, ve bayram namazlarından başka namaz kılamıyor, dini kitaplar okumaya fırsat bulamıyordum.
Nezaman eve internet bağlattım işte ozaman dini sitelere girmeye başladım ve serdar kardeşimin bu siteyi açmasıyla veben sitede islami paylaşım yaparak azda olsa dinimiz hakkında birşeyler öğrenmeye başladım.
Şimdi gelelim şirk dediğiniz yazıma, güzel kardeşim bir insan bilerek şirk yaparmı? ki bir kediyi ezmemek için yüklü kamyonla şaranpole düşen biri.
Ben o yazımda
ölümü ve yaşamayı siyasetçinin kudretinden bildirecek kadar gizli bir şirk manasında yazmadım açık konuşmak gerekirse ben şirk nedir bu konuya gelene kadar onuda bilmezdimutngc.. sayenizde onuda öğrendim.
O yazımda serdar kardeşiminde anlattığı gibi bugünkü şartlar olsaydı belki ölmezlerdi demek istedim ama bugünkü şartlar olsaydı diye yazmayı unutmuşumxxzzl.. tamam ben cahilliğimden unutmuşum ama orada nedemek istediğimi serdar kardeşimin anladığı gibi siz değerli kardeşleriminde anlaması gerekirdi ve ben ölümü ve yaşamayı bir siyasetcinin kudretinden değil Allah'ın kudretinden olduğunu bilmeyecek kadar cahil biri değilimhmmnn siyasetcinin tek kudreti vatandaşı ayakta uyutup beleşten otel parası almak yani memleketi hortumlamaktır vebu 11 yıl öncesine kadar böyleydi..
Şunu hepimiz biliyoruzki derdi veren Allah dermanınıda verirmiş
ve 10 11 yıl öncesine kadarda cebinde parası olan bu dermanı bulurdu, yani, 11 yıl öncesine kadar cebinde parası olan en kıral doktorlara muayene ve tedavi olup ayağa kalkarken, cebinde parası olmayan hasta lar Allah'ın rahmetine kavuşuyordu.
Siz dedinizki benim annem 2013de kanserden öldü (Allah rahmet eylesin) peki rahmetli anneniz hasta olmadan yani kanser teşhisi konmadan önce ağrı, sızı var diye doktora götürüp tepeden tırnağa bi muayene ettirdinizmi? tabiki götürmediniz çünkü götürseydiniz anneniz belki şuanda hayatta olurdu. sakın yanlış anlamayın neden böyle yazıyorum, çünkü erken teşhis neticesiyle kanseri mat eden iki kişi tanıyorumda ondan böyle dedim.
Şimdi gelelim benim babama; babam hastalandığında ben ist. bayburt arasında otobüste çalışıyordum, sosyal güvencem yani sigortam yoktu, sigortam olsa dahi cebimde param yoktu ki özel doktora, olmadı amerikaya götüreyim.
2000 yılında kaybettiğim ablam eşinden bağkurluydu olsa neolacak cebinde parası yoktu.
Ve gelelim bugünün şartlarına; geçtiğimiz ramazan bayramına üçgün kala anacığım evin önünde düşüp kalça kemiğini kırmış, kırık olduğunu anlayamadığı için doktora gitmeyi red etmiş bizde gönlünü yapıp hastaneye götürdük, önce acile götürdük film çekildi kırık olduğu belli oldu hemen yatırdılar birkaç ufak tefek rahatsızlıkları giderilip bir hafta sonra platin taktılar 2 gün sonra taburcu edildi,
Doktor parası, çatal parası, bıçak parası, yatma parası, refakatcı parası derken
toplam masraf 0+0=0
Allah korusun bu yıllar önce olsaydı tedavi masraflarının altından nasıl kalkardımxxzzl..
ben daha önceki yazımda bahsettiğim gibi bugüne kadar hastane yolu bilmeyen, doktor yüzü görmeyen ben geçen ay rahatsızlandım geçtiğimiz salı devlet hastanesine acile gittim acilde birşey anlaşılmadı ağrı kesici bir iğne çaktılar gönderdiler ortopedi servisine, sıram geldi girdim içeri, doktor ayağını oynat, şuraya çevir buraya çevir dedikten sonra önündeki bilgisayara birşeyler yazdı ve ''görüntü odasına gidin bir film çektirin ben oraya isminizi verdim'' dedi (daha önce bilgisayardanmı isim veriliyordu yoksa eline bir kağıtmı veriliyordu?) neyse, ayaklarımın (kemiklerin) filmini çektiler tamam siz doktorun yanına gidin dediler(eskiden böylemi diyorlardı? film çıkacakta eline alacaksında gidip doktora vereceksin) biz doktorun yanına girince doktor yine bilgisayara geçti,bende baktım benim filmler bilgisayara bizden önce gelmiş, filmleri inceledi, döndü bana ''kalçanda ve dizlerinde kireçlenme var sana iğne ve şu hapları yazıyorum bunları kulan 2 hafta sonra gel şimdilik geçmiş olsun'' dedi bizi gönderdi.
eve geldim internete girdim yine devlet hastanesinde başka bir doktora randevu almak için sisteme girdim, aklıma yine kendi doktoruma bakmak geldi baktımki ayın 25 ine benim randevum hazır bana sadece saattini belirlemek kalmış. (önceden böyle birşey varmıydı?)
Şimdi benim bu hastanede gördüğüm ilgi, yıllar önce varmıydı? tabiki sıradan bir vatandaşa karşı yoktu. buna karşı ben AKP li olmadığım halde Syn. Recep tayyip erdoğan'a neden oy vermiyeyim.
Benim bu yaşadıklarımı ve yazdıklarımı şirk olarak algılayan güzel kardeşlerim benim şirkle mirkle işim olmaz çünkü ben gördüklerimi, bildiklerimi ve yaşadıklarımı yazarım...
Ve değerli dostlarım bir yanlış anlaşılma neticesinde sert tavırla birbirimize bayım mayım gibi hitap edip kalp kırmak yerine abi veya kardeşim gibi güzel kelimelerle hitap edelim çünkü hepimiz kardeşiz.
Ve yine ben yukarıda şirk nedir vs.vs bilmiyordum dedim neden? çünkü benim bunları bilmediğimi Allah c.c biliyor, ohalde Allah'ın bildiğini ben kuldan niye saklıyayımxxzzl..
Dostlarım olayın bukadar uzamasına ve sertleşmesine sebep olan ben sizlerden özür dilerim.
Selam ve dua ile.