Tavuklu şark pilavı

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,319
Tepkime puanı
117
Tavuklu şark pilavı
malzemeler
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 parça tavuk göğüs eti
  • 1 soğan
  • 2 domates
  • 60 gr tereyağı
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 1 defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz, karabiber
hazırlanışı
Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayıp tencereye alın ve üzerini örtecek kadar su ilave edin. Tuz serpip iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Eti kevgirle bir tabağa alıp tavuk suyunu saklayın.

Pirinci yıkayıp limonlu ve tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Soğanı soyup doğrayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın.
Tereyağını tencerede eritin. Tavuk etlerini ve soğanı ilave ederek kavurun. Ceviz, kekik, tuz, karabiber ve defne yaprağını ekleyin. Pirinci ilave edip 3 bardak tavuk suyunu ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ateşten alıp üzerini kâğıt havluyla örtüp dinlendirin. Harmanlayıp servis tabaklarına alın. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
 
Üst Alt