- Katılım
- 8 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 138
- Tepkime puanı
- 3

Malzemeler:
1/2 Paket margarin
1 Lt süt
3 Fincan un
3 Fincan şeker
1 Paket vanilya
1 Adet damla sakızı veya falım sade sakız
tarçin
Nasıl Yapıyoruz?
Margarini tencereye koyup eritmeye başlıyoruz. Margarin eridikten sonra un katıyorum ve bir müddet karıştırarak kavuruyoruz. Şekeri ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz. Sütü yavaş yavaş ekliyoruz, sakızı içine atıyorum ve hala karıştırmaya devam ediyoruz. Hiç boş bırakmaya gelmez hep karıştırmak lazım… Tavuk göğsü kaynamaya ve koyulaşmaya başlayınca vanilyayı katıyoruz ve bir müddet sonra tencereyi ocaktan alıyoruz. Yarım saat kadar tavuk göğsümüzü soğuması için kendisiyle baş başa bırakıyoruz ve sonra görünümü güzelleşene kadar mikserle çırpıyoruz. Sonra tepsi şeklinde bir kaba alıyoruz, dolapta yeteri kadar soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapıyoruz.üzrine de tarçin serpiyoruz.