Bazı insanlarimiz ve basın organları, tarafsız olmakla övünüp,Biiz TARAFSIZIZ!! diyerek övünmelerini bazen cook KIZIYORUM..
Dinimize göre tarafsız olmak mı, yoksa tarafını belli etmek mi gerekiyor?
Tarafsız olmak kötü değil midir? Hak neredeyse, o taraftan olmak gerekmez mi?
iyiler hic bir sey yapmayip bize dokunmiyan Yilan bin Yil yassasin yahuu biz tarafsiz insanlariz derlerse..
kotulugu destek vermis olmazlar mi diye dusunuyorum???
Bence bazen tarafsız olmak çok kötüdür...
Hak neredeyse, ülkenin, milletin menfaati neredeyse, o tarafta olmalı...
Tarafsız olmak, ot, odun olmak demektir.varligi ile yoklugu belli olmiyan.. insan hukmune girmezmiyiz?
bu benim sahsi gorusumdur..
Yapıcıya göre doğru ve iyi olan bir şey, yıkıcıya göre, yanlış ve kötüdür. Yıkıcının fikrinde olmazsak yanlış tarafta oluruz. Ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol buyurulmuştur. Bukalemun gibi, ortama uyarak rengini gizlemek çirkindir.
Hakkın, doğrunun, iyinin tarafında olmalı ve tarafsız olmaktan veya tarafsız görünmekten kaçınmalıdır. Bunları birkaç örnekle açıklayalım:
Bir Müslüman dini bir kitap yazıyor. ..
Her dinden bahsediyor. Yalnız İslamiyet haktır, diğerleri bâtıldır!!
diyerek tarafını belli etmesi gerekirken...
tarafsız olmak için, hiç birine bâtıl, yanlış demiyor. Böyle rengini belli etmemenin, renksiz olmanın topluma ne faydası olur ki?
İbrahim aleyhisselam ateşe atılırken, karınca ateşi söndürmek için ağzıyla su taşıyor...
Bu suyla ateş söner mi diyorlar. ..
Sönmese de, ben tarafımı belli etmeliyim, kimden yana olduğumu göstermeliyim diyor...Bir karinca karinca kadar olamiyorsak.. Durumumuz Hazin.. Allah bizlere merhamet etsin..
Demek ki, olaylarda tarafsız değil, doğrunun, iyinin tarafında olmak gerekir...
Velhasili kelam..