- Katılım
- 18 Haziran 2011
- Mesajlar
- 420
- Tepkime puanı
- 5
- Yaş
- 37
Tansiyon hastaları Ramazan'da neler yemeli, nelere dikkat etmeli?
Yüksek tansiyonu olanlar Ramazan ayında tuzlu gıdaları tüketmemeli.
Örneğin; turşu, lakerda, tuzlu krakerler yenmemelidir.
Tansiyon ilaçları sahur öncesi ve iftardan hemen önce olmak üzere iki doza bölünmelidir.
Yüksek kolesterol sorunu olan hastalar kolesterol ilaçlarını yatmadan önce almaya devam etmelidirler.
Ramazan süresince; sosis, salam, sucuk, pastırma, börek, kırmızı et ve her türlü kızartmayı ağızlarına koymamalıdırlar.
Sıvı yağda pişirilmiş makarna veya pilav ile beraber dana eti veya tavuk yiyebilirler.
Yüksek tansiyonu olanlar Ramazan ayında tuzlu gıdaları tüketmemeli.
Örneğin; turşu, lakerda, tuzlu krakerler yenmemelidir.
Tansiyon ilaçları sahur öncesi ve iftardan hemen önce olmak üzere iki doza bölünmelidir.
Yüksek kolesterol sorunu olan hastalar kolesterol ilaçlarını yatmadan önce almaya devam etmelidirler.
Ramazan süresince; sosis, salam, sucuk, pastırma, börek, kırmızı et ve her türlü kızartmayı ağızlarına koymamalıdırlar.
Sıvı yağda pişirilmiş makarna veya pilav ile beraber dana eti veya tavuk yiyebilirler.