Takvimin gösterdiği tarih 15 Şubat

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Arkadaşlarla yine toplandık.Dün Sevgililer günü'ydü ya..
Ayşe hanım eşarbını gösterip :
''-Eşim Bu yeni sezon eşarp ve çantasınıalmış. Çok beğendiğimi biliyordu da.''
Peşinden Fatma Hanım kasıla kasıla Elini
uzatıp dedi :''-Aşkım bana tektaş almış , hemde
Pırlanta.''Baktılar bende ses yok..
Dediler : -Hayırdır seninkinden ne var, ?
Şöyle bir ayh dedim ve anlatmaya
başladım :
''-Bizimki de ilk sevgililer günümüz diye gül
almış bana.Bir sinirlendim bir sinirlendim..''
Gülsüm hanım hemen atladı lafımın
ortasına :''-Ayy şekerim ben olsam bende sinirlenirim gül ile geçiştirilir mi ?''

Dedim : ''- Sorma tatlım. Sen git Papaz'ın birinin uydurduğu günde bana Hediye al.
ALLAH Rasulü /sav'in timsali'ni hemde..Aldım kafasında parçaladım.
Hayatım Biz Müslümanız Unuttun sanırım dedim.''
Ayşe hanım Merakla :
''- Çok kızdı kesin'' dedi.''-Hayır canım ne kızması ALLAH razı olsun
senden bitanem '' dedi.

Bizimki de Uzakmış Hristiyan günlerinden ama ben
kırılmayım diye Getirmiş.
Herkeste hafif bir utanç göstergesi belirdi ,yanaklar kırmızı kırmızı..
Bir de sordum Cennetliğime ''-Bundan
sonra her 14 Şubatta ne Alacaksın? '' diye.
Dedi : ''-Aklımı Başıma..''
İşte Bayanlar ! Sevdiceğimin bana verdiği
en büyük hediye; 2 kelime , 1 cümle

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Biz ne garip bir milletiz. Leyla ile Mecnun'umuz, Kerem ile ASlı'mız, Ferhat ile Şirin'imiz dururken gidip...
Aziz Rahip Valentine ile gözleri dua etmeleri! sonucu görmeye başlayan julia'nın öldürülüşünü sevgililer günü diye kutluyoruz.
Tıpkı 1955'te yılın annesi seçilen Nene Hatun'umuz ve oğluna kına yakıp askere giden Akça Kadın'ımız ve niceleri dururken..

Sevgiyi 1 güne sığdırmaya çalışanlara, o günü bir sevgilisi olmadan geçirdiğine üzülenlere ve kültürüm,bayramım,
dinim kokmayan bu günü özel zannedenlere sesleniyorum.
EĞER AŞKINIZ SONLUYSA SONSUZ'A UZANAMAZSINIZ!!!
BİZ BU CİHANA, SAHİP OLMAK İÇİN DEĞİL, ŞAHİT OLMAK İÇİN GELDİK!

"Ya Rabbi bizlere Hakkı Hak olarak göster, Batılı Batıl olarak göster, Hakkı tutanlardan, Batıldan ise uzaklaşanlardan eyle"

sevgilisi olmayan sevsin ki sevilsin,sevgilisi olan sevgilim var diye sevinsin,sevgiye deger veren bir gün değil
bir ömür sevginin kıymetini bilsin. insanin degeri;deger verdiklerine verdigi deger kadardir..

"eğer sahip olduğunuz herşeyden fazla (anne,baba,kardeş,sevgili )beni sevmezsenız hakiki anlamda iman etmiş olmazsınız"
yani insanın kalbınde en fazla Allah ve rasul sevgisi olmalı.tabiki insan fıtrat gereği diğer yaradılalnları da yaradan dan ötürü sevmeli
ama bu sevgi kalpteki ALLAH ve RASUL sevgisi ni arttıracak bir nitelikte olmalı.
ALLAH VE RESULU BİR YANA , KAİNAT BİR YANA

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Sevgimizi ,hasret ve özlemimizi dile getirmek, Sen benim icin degerlisin diyebilmek!!büyük yada küçük bir hediye almak için böyle günlerin mi olması gerekiyor?
Bu günler olmazsa sevdigini soylemiyecen mi?

Bugün sevgililer günü ya yarın ne günü? Esasında her günün bir günü var ya.
Bugün çok mutluyum, yarın nasıl olacağım.
Sevgimizi dile getirmek için “Seni seviyorum “ demek bu kadar zor mu?

Sevgili, bir eş, bir arkadaş, ya da konu sevmekse, birine “ seni seviyorum” demekse... Bu biri anne, baba, kardeş ya da başka bir kimse olabilir. Artık ne anlarsanız?
Bugün seni seviyorum, ama yarın sevmiyor muyum? Sevgiyi neden bir güne sıkıştırıyoruz?

her taraf kalplerle süslenmiş. Sokakta sevgililerin ellerinde güller. Bakınca ne hoş diyorsun. Sadece o kadar.
Neden o güzel hoş görüntüye bakınca "ya sonrası?" diye soruyorsun.
Ne kadar sürecek? Sevgiler ya bir günlük ya da 1 aylık.

Çünkü milenyum çağındayız her şey o kadar hızlı değişiyor ki. En önemlisi de sevgiler değişiyor.
Sadece sevgiliye duyulan sevgi değil; eşe, çocuğa, doğaya emek isteyen her şeye...
Ama bugünü bütün içtenliğiyle kutlamak isteyenlerin SEVGİLİLER GÜNÜ yine de KUTLU OLSUN.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamun Aleykum..
Bu Sabah mutfak da hamur acarken ;Kizim okul icin paketlemis oldugu yemek cantasini unutmus..oldugunu fark ettim.
hemen basimi ortup,mantomuda uzerime attigim gibi sabah kosusuna KIZIMIN pesinden kosmaya basladim..
KIZIM sag olsun sabah sporumu da yaptim.
Okula giden Otobüs evimin biraz ötesinden kalkar..yetismeli idim cunku sabah, sabah onun icin taze Poğaça yapmistim..
tam yetistigimde Otobüs kalkiyordu yemek cantasini gosterince ne hikmet ise Şoför otobüsu durdurdu.. ki durmak zorunda degil!
Belediye arabasi ozel araba, taksi degil ki..
Kizima yemegini verdim ve Şoföre durdugu icin tessekur ettim..
O da bana demez mi Today is Valentine's Day (Sevgi ve sevgililer gunu)
simdiye kadar sahit oldugum en guzel sevgili gunu;olay sizin evladinizin pesinden yemegi ile kosmaniz idi ..
Ona tebessum ederek dedim ki Beni yanlis anladiniz biz evladimizin pesinden sadece senede bir gun degil her gun kosar onlara sevgimizi soyleriz..
Tabi burasi BATI burada evladlar ,ufacik, minacik cocuklar bir damla sevgi icin annelerinin pesinden kosar iken onlar
bar ve uyusturucu ve cinsellik pesinde kosarlar...ve cocuklar Siginma, koruyucu evlerde bir garip, kimsesiz gibi yasarlar!!
evlad 18 yasina gelince de bir tekme ile sokaga atarlar!!ve anne, baba yaslaninca huzur evlerinde unutulurlar..
insan ne ekerse onu bicermis..
Senede bir gun sevgisini soyliyenler senede bir gun de sadece sevildiklerini duyarlar...
sevgi öylesine büyük, öylesine yücedir ki asla bir güne sığmaz..sığdirilamaz..
Seven her daim hatırlayandır, hiç unutmayındır.
Sevginin günü vakti mi olur ? Ya Hu...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Özlüyorum..."Seni seviyorum"..! "Çok değerlisin"..! "Seni umursuyorum"..!
Tüm cümlelerden de güzel daha üstün bir cümledir...
"Dualarımdasın"...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Sevgililer gününün islam dininde yeri ve konumu yoktur.
Bu bir hıristiyan adetidir tarihçesi valentin adlı bir papazın 14 şubatta asılmasının yıl dönümüdür. O dönemde birbirlerini seven iki insan varmış
dönemin kralı onların evlenmelerini yasaklamış bu valentin adlı papazda bunların nikahlarını kıyar.

Bunu duyan kralda papaz valentini astırır, ve o günden bu güne hıristiyan ve yahudiler bu günü sevgililer günü olarak kutlar.

insanların birbirlerine hediye vermesi aslında bir sünnettir. Hadisi şerifte hediyeleşin, çünkü hediye sevgiyi artırır, düşmanlığı giderir (abni asir) insan yeni evlidir.
Hanımına hediye alabilir arkadaşına hediye alabilir, güzel bir adettir ama sevgili denince bu bizim kültürümüzde yoktur.
İslam dini meşruiyeti ön plana çıkartır, gayri meşru olan ilişkileri ise yasaklar. Haram kılar kendi dinimizin emir ve yasakları bizleri bağlar.
Başkalarının dinindeki adetleri ise onları bağlar efendimizin bir hadisi şeriflerinde şöyle diyor.

kim? kime benzerse o ondandır.
İnsan kıyamette sevdikleriyle haşrolacak kardeşlerim kimlerin adetlerini sevdiğimize dikkat edelim.
Seviyorsak temiz bir niyetle o sevgimizi bir güne değil her güne sıgdıralım bu bizim dinimizinde gereği, yeterki dinimizi iyi anlayalım
o kutlu peygamberimizin hadisi şeriflerini araştırırsak dinimizin sevgi dini olduğunuda anlarız.
Sevdiklerimizi bir hatırlamayalım onları her gün sevdiğimizi hatırlatalım yeterki güzeli güzel sevelim.

Üst Alt