Süt Tatlısı

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Nisan 2011
Mesajlar
3,344
Tepkime puanı
25
Malzemeler
1 lt. süt
4 yemek kaşığı un
100 gr. margarin
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Çeyrek su bardağı kuru üzüm
4 veya 5 adet kek dilimi

Sosu için:
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı granüle kahve

Yapılışı
Kaseye yumurta sarısı, sütün bir miktarı, 4 yemek kaşığı un eklenir, mikserle karıştırılır. Derin bir tencereye kalan süt, 1 su bardağı şeker ve karışım yavaş yavaş eklenerek pişirilir. İçine kuru üzüm ve vanilya ilave edilip karıştırılır, altı kapatılır. Son olarak içine margarini eklenir ve karıştırılır. Sosu için: kaseye 1 su bardağı ılık süt, granüle kahve çırpılıp, eritilir, ortadan ikiye bölünen kek dilimleri sosa batırılıp, bir kaba alınır, ortası boş kalacak şekilde kenarlarına dizilir, kalan sos keklerin üzerine dökülür. En son olarak üzerine sütlü sos dökülür, oda sıcaklığında soğutulduktan sonra 2 saat buzdolabında soğutulur ve servis edilir.
 
Üst Alt