- Katılım
- 23 Nisan 2011
- Mesajlar
- 3,344
- Tepkime puanı
- 25
Malzemeler
1 lt. süt
4 yemek kaşığı un
100 gr. margarin
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Çeyrek su bardağı kuru üzüm
4 veya 5 adet kek dilimi
Sosu için:
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı granüle kahve
Yapılışı
Kaseye yumurta sarısı, sütün bir miktarı, 4 yemek kaşığı un eklenir, mikserle karıştırılır. Derin bir tencereye kalan süt, 1 su bardağı şeker ve karışım yavaş yavaş eklenerek pişirilir. İçine kuru üzüm ve vanilya ilave edilip karıştırılır, altı kapatılır. Son olarak içine margarini eklenir ve karıştırılır. Sosu için: kaseye 1 su bardağı ılık süt, granüle kahve çırpılıp, eritilir, ortadan ikiye bölünen kek dilimleri sosa batırılıp, bir kaba alınır, ortası boş kalacak şekilde kenarlarına dizilir, kalan sos keklerin üzerine dökülür. En son olarak üzerine sütlü sos dökülür, oda sıcaklığında soğutulduktan sonra 2 saat buzdolabında soğutulur ve servis edilir.
1 lt. süt
4 yemek kaşığı un
100 gr. margarin
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Çeyrek su bardağı kuru üzüm
4 veya 5 adet kek dilimi
Sosu için:
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı granüle kahve
Yapılışı
Kaseye yumurta sarısı, sütün bir miktarı, 4 yemek kaşığı un eklenir, mikserle karıştırılır. Derin bir tencereye kalan süt, 1 su bardağı şeker ve karışım yavaş yavaş eklenerek pişirilir. İçine kuru üzüm ve vanilya ilave edilip karıştırılır, altı kapatılır. Son olarak içine margarini eklenir ve karıştırılır. Sosu için: kaseye 1 su bardağı ılık süt, granüle kahve çırpılıp, eritilir, ortadan ikiye bölünen kek dilimleri sosa batırılıp, bir kaba alınır, ortası boş kalacak şekilde kenarlarına dizilir, kalan sos keklerin üzerine dökülür. En son olarak üzerine sütlü sos dökülür, oda sıcaklığında soğutulduktan sonra 2 saat buzdolabında soğutulur ve servis edilir.