Susmalıyım artık

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
16.jpg

Selamünaleyküm güzel insanlar, Allahın rahmeti ,bereketi ,hidayetti,sabrı,idrakı üzerimize olsun ...

Üstadım! dolmamış çilemiz var ise;Allahu alem,Hâl-Ene imtihan ,eksiğimiz yada bir fazlalığımız var demektir...!

Bizleri hayatın içinde anlamlı kılan ve mahluku beşerden ayıran idrak kapılarımızın açık olup ,düşüne bilme noktasında olmamız... Bizler kuran ahlakıyla hayatlarımızı yaşıya bilmek için ,Allahın cc. kuranda belirtilen islam ın şartları veya imanın şartlarına ,Uyarak nefislerimizi Allah yoluna döndürme çabası içindeyiz.............

Her insan farklı bir çiçektir....şimdi nasılki bir çiçek bahçesine bakıldığında lale, güle benziyormu ,veya menekşe ,papatyaya benziyormu. Tabiki benzemiyor hepsinin yaradılışta tohum ve özellikleri ayrı ayrı, şimdi onlar dile gelse onlara şu soruyu sorsak . çiçekler öne çıksın desek hepsi birden çıkacak . Resmin bütününe bakıldığında hepsi çiçek değilmi. Davalarında haklı değillermi...?

şimde kendimize dönelim hepimiz ilim hazinesinden paylarımızı almış birer çiçek gibi düşüne bildiklerimizi anlatmaya çalışıyoruz... Her insan ,Olaylara bakış açıları ,idrak, algılama tarzları bakımından farklı ...

Susmalıyım artık!!herkesi kendi aklı, idrakı,vicdanı,kendisi ile bırakmalıyım artık...
susmalıyım,hali belki de etrafımda olup bitenleri anlamalıyım demek....
kgüll..,

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Susmak;
Her zaman bir şey 'e verdiğin %90 aynı bir tepkin vardır!

Bazen bir an olur ki; "ya" dersin, o kadar tepki verdim bu zamana kadar, o kadar haklı sebeplerim vardı ve bunları beyan ettim lakin sonuçta anlaşılamadım...

Demek ki ne yapmam lazım; susmalıyım, taktik değiştirip, hayata bir de bu yönde devam etmeliyim...Şu andaki durumum bu yönde!

Tam boğazına düğümlenir kelimeler, eskiden bu düğümü boğazında zor tutuyordun! ama şimdi yutkunarak bilinçli bir şekilde tutuyorsun!..

Bunun sebebi, hikmeti ne olabilir ey insan?
Tek sebebi artık alışılmışın dışında hareket etmek huzur veriyor! "o eski halimden eser yok şimdi" diyor ya şarkı da bile!:D aynı o hesap;
OLDUĞU YERE KADAR, OLMADIĞI KADER...Şemsi tebrizi

Her zaman söylediğim gibi;

SUSMAK, YUTMAK,
Her kişinin değil! Er kişinin HARCIDIR!!

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Ben bir kardeşime bir şey yazarken, önce onun önceki yazdıklarına bakarım, o an ki durumundan az-çok bilgi edinip, ona göre yazarım yazacaksam! bol keseden atmam! bir şeyi yazarken kafamdan uydurmam!

Ama sanırım yanlış anlaşılıyor yada anlaşılamıyorsam;
her zaman yaptığımı yapıp SUSMALIYIM ARTIK!!

Üst Alt