Sünni birisi Şii ile evlenebilir mi?

• Konuyu başlatan haticetül_kübra
  • Başlangıç tarihi
H

haticetül_kübra

Kayıtsız
Misafir
Ben Sünni bir bayanım uzun bir süredir konuştuğum ve anlaştığım bir bey var ve o Şii. Dinen bir sakıncası var mı? Yani bu evlilik olabilir mi? Üstelik ben Türküm bu bey ise Arap. Kültür farkımız var ama ne ben ne de o bunu önemsemiyoruz. Çok iyi anlaşıyoruz. Şii diyorum ama o gördüğümüz Şii toplumundan değil. İnancı bütün biri. Namaz kılıyor, Kuran okuyor, orucunu tutuyor. Ailem inançlı birini mutlaka sever. Ancak ailemde mezhep konusunda problem olacağına eminim. Onun ailesi de gelinin mutlaka Şii olmasını istiyor. Yalnız o benim Sünni olarak hayatımı sürdürmeme karşı değil. Öyle yaşa diyor. Bende ona durmadan Sünni olmasını söylüyorum o da bunu istemiyor. Ne yapmalıyım? Bu arada yanlış anlaşılmasın onunla internetten tanışmadım Türkiye'ye geldiğinde tanıştık, Suudi Arabistanlı.

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Selamünaleyküm, müslümanın müslümanla evlenmesinde ne sakınca olabilir ki? Şii de sünni de, hanefide müslüman değil mi? Her mezhebin içinde sapkın kollar olabiliyor. Mühim olan Allahını, kitabını, peygamberini bilmesi sapkınlık içinde olmaması... Biz evleneceğiniz kişinin nasıl biri olduğunu bilmiyoruz. Müslümansa, müslüman gibi yaşıyorsa, inancında bir sapkınlık yoksa hiç bir sakınca olmaz. Bunu kendiniz ölçüp biçecek ve karar vereceksiniz.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamünaleyküm,şia sapık fırkalardandır ama müslümandırlar. sapkın konularda mutedil olan yani inancı sağlam ve ibadetini Kur'an ve sünnete göre yapan ile aramızda bir sorun yoktur.
Lakin inancında sapmış olanlardan uzak durmak gerekir.
örneğin sahabeye söven gibi..
Biz sahbe arsında ayırım yapmayız ve tüm sahabeleri severiz sayarız.
Ehlibeyt başımızın tacıdır canlarımız onlara feda olsun.

Hz.Ebu Bekire, Hz.Ömere ve Hz. Osmana (radiyallahu anhum) tepkisi olanların,sövenlerin küfür edip iftira atanlar ile işiniz olmasin!!
Allah cc hidayet versin.

duaa..

"bende sünni bir erkeğim.caferiyim diyen biri ile evlendim.biz sünniler dünyaya okadar bihaber olmuşuzki şii nedir şafi nedir ayırıp yapamıyoruz şiiyim dediğinde şafiyim anlamıştım.evliliğimin 3. yılı ama nekadar daha sürer bilmiyorum.düşününki severek evlenmişiniz ama sevdiğiniz insan akşam evde otururken tvde dini bir sohbet izliyorsun ordaki hoca hz ömerden hz ayşeden bahsediyor sevdiğiniz eşinizin gözleri fal taşı gibi açılıyor bir hışımla itirazla başlıyor senince incineceğini biliyor ama o kin ve nefret onların damarlarına nasıl aşılanmışsa asla vazgeçemiyorlar o ender şahsiyetlere buğz etmeyi imandan sayıyorlar.

sonra sen itiraz ediyorsun ne demek istiyorsun o insanlar haşa sümme haşa kafirmi diyorsun hayır canım ben onlara kafirmi dedim şimdi demeye başlıyor ama ağzından çıkan sözler dolaylı yoldan kafir demeye getiriyor.için burkuluyor sevdiğine seveceğine pişman ediyor.
deliller getiriyorsun önüne kuranı açıyorsun budamı yalan söylüyor be kadın diyorsun bir duraksıyo sonra yine bildiğini okuyor.sünni olacağını umuyorsan yanılıyorsun kardeşim.
eğer sünnilik sende lafta ise hiç sorun yaşanmaz ama dinine bağlı isen eşinin o şahıslar hakkında söyleyeceği her kötü söz senin eşine olan kalbindeki sevgiyi törpüleyip götürecektir.tıpkı şuan benim durumum gibi.ne yapacağımı bilmez haldeyim.

hele evleneceğin şahısta kendi mezhep inançlarına katı katıya bağlı ise yani ashaba lanet okuma işini ağzından bırakmıyorsa o evlilik zor yürür.
sünni şii evliliğinde tek koşulda yürüme şansı var ki o da iki tarafında dinden bi haber olması sünniliği yada şiiliği kültür olarak benimsemesi onun dışında yürüme şansı çok az. '
ALINTI...

Üst Alt