Sonsuz sevgi

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
51vj6ss4.gif
244pd9ls8.gif


Yüreğini bana açma zamanı geldi artık. Ben bütün açmazların anahtarıyım. En zor kilitlerin çilingiriyim. Hadi beni kabul et. Ben kim miyim? Benim adım "Sonsuz Sevgi". Şimdi kalbinin mühürünü kırma vakti...

Kapıları ardına kadar açılmış bir dünyadan sesleniyorum. Seven bir yürekten sesleniyorum. Sen de yüreğini bana açar mısın?

Sonsuzluğun sesini işitiyor musun? Kendini garip hissettiğin zamanlardaki duyguyu, huzurlu bir yuvanın özlemini ve sıcacık bir çorbayı yudumlama arzusunu hissediyor musun? İçini bir şeylerin acıttığını, bir şeylerin eksik olduğunu da hissediyor musun? Cevabın evetse o zaman uzağında kalmış dünyanın güzelliğini fark etme anın gelmiş. Şu anda sonsuza uzanan farklı bir yolun başındasın. O yol seni içine almakta. Yola girdiğinde göreceksin ki mutluluğun anahtarı çok yakın.

Bir düşün bakalım, kaç bahar geçti çiçekleri koklamadan. Aslında sen hiç bahar çiçeklerini koklamadın ki. Yalnızlığın çevresinde dolaştın durdun. Kanat açmış kuşların özgürlüğüne kavuşamadın. Aldığın ilhamları umursamadın. İçini kemiren yalnızlığına veda edemedin. Gökyüzünün büyülü sesine kulak veremedin. Mutluluk pınarından kana kana içemedin. Sana sunulmuş güzellikleri göremedin. Çünkü gönül gözün kapalıydı. Şimdi gönül kapını açıp beni içeri alacaksın ve her şey değişecek.

Artık huzura kavuşma zamanı. Kır zincirlerini. Yık seni saran sınırları. Sana sunulan mutluluğu yudumla. Göreceksin yaşamın nasıl kolaylaştığını. Korkulardan arınmış bir dünyaya merhaba de. Yeryüzünün tüm nimetlerini kucakla. Geçmişin acılarından kurtul. Bir daha asla keşke deme. Sıcak bir elin dokunuşunu hisset. Sana açılan pencereden içeri gir. Korkusuzca geleceğe sarıl. Saçlarının rüzgarda uçuştuğu gibi, kederlerinin de uçtuğunu hisset. Ilık bir nefes gibi vücudunu saran rüzgara teslim ol. Bırak o rüzgar senin içini de sarsın. Sonra Tanrıya şükret. Seni bu yol ayrımına getirdiği için. Sıkıntılarını bir ipe as ve boşluğa at gitsin. Sonsuzluğun sesini dinle. Onda seni çağıran bir dinginlik var. İçini saran endişelerden kurtulmak için yüreğini sonsuz sevgiye aç.

Yüreğin değil mi açılmak isteyen huzura, mutluluğa? O zaman yüreğinin sesini dinle. Bak nasıl da acıkmış sevgiye. Yüreğini dinlemezsen, o seni hiç dinlemez. Sen ondan istemezsen, o sana ne verebilir ki? Her şey yüreğinde saklı. Sevginin sesini yüreğinde duy.

Sevgidir her şeyin başı. Çözülmeyen soruların anahtarıdır. Açılmayan kilitlerin çilingiridir. Yüreğini sevgisiz bırakma. Sevgisiz bir yürek aç kalmış bir mide gibidir. Yüreğin besini sevgidir. Sevgiyle büyür, gelişir ve seni gitmek istediğin her yere götürür.

Önce yüreğini sevgiye dair, barındırdığın tüm korkulardan temizle. Bağışlamadığın hiçbir insan, hiçbir olay kalmasın. Çektiğin acıları sonsuz boşluğa gönder ve sonra da unut. Yüreğini ilahi gücün yönlendirmesine teslim et. Ondan gelecek sezgilere kulak ver. Güçlü sezgilerin seni yanıltmaz. Bilirsin ki seni koruyan, gözeten güç, hep seninledir. Yaşayacağın tüm acıların, sıkıntıların bile tahmin edemeyeceğin iyiliklere vesile olabileceğini unutma. Böylece daha kolay ve korkusuz seversin.

Sonsuz sevginin, sevmenin gücüne bir kez eriştin mi yaşama farklı bakarsın. Sevgiyle çarpan yürek korkmaz. Korkusuz bir yürek hayata daha sıkı sarılır. Korkulardır başarıyı, mutluluğu engelleyen. Korkmazsan onlara daha kolay ulaşırsın.

Kalpten kalbe giden yolun tek bir yolcusu vardır o da koşulsuz sevgi. Sevgi sıcacık bir fincan çayı, soğuk bir havada yudumlamak gibidir. Soğuktan titreyen vücudunu yumuşacık bir battaniye ile sarmak gibidir. Dinmek bilmeyen gözyaşlarını annenin şevkatli elinin silmesi gibidir. Seni her kötülükten korumak isteyen güçlü babanın kanatları altına sığınmak gibidir. Gecenin karanlığını ışığıyla aydınlatan, sana yol gösteren ay gibidir.

Sevgiyi bir kez yüreğine hapsettin mi bir daha salıvermek istemezsin. Onun yumuşaklığı, hoşgörüsü, vericiliği, bağışlayıcılığı yüreğini ve ruhunu kapladı mı ondan yoksun kalamazsın.

Çünkü farkına varırsın ki tüm açmazlarının çaresi ondadır.

Seni yumuşatır, olgunlaştırır, anlamlı kılar. Dünyaya geniş açıyla bakmanı sağlar. Seni güçlendirir. Göremediğin, tadamadığın, yaşayamadığın her şeye kapılarını açmanı sağlar. Yüreğinde koşulsuz sevgi olmazsa nasıl bulursun akacağın yönü. Bir sevgiliye, eşe, çocuğa, arkadaşa veya diğer canlılara nasıl akar yüreğin? Nasıl yaşayabilirsin paylaşmanın çokluğunu? Oysa kazandıkların paylaştıkça çoğalır. Sevgin de öyle. Aktıkça başka bir yüreğe alabildiğince çoğalır. Bu da seni huzura, bolluk ve berekete kavuşturur. Hem de her anlamda. Yüreğin sevgiyle doldukça bedenin şifa bulur. Tüm hücrelerinle sevdikçe, iyi olduğuna, şifalandığına inandıkça üstesinden gelirsin bir çok hastalığının. Çünkü sevgi yüksek moraldir. Yaşama sıkıca bağlanmaktır. Sevgiyle dolu bir yüreğin aşamayacağı bir sorun yoktur. Sevgi saf özdür. Sevgiyle dolu bir insan yanlış yapmaz. Kötü düşünüp, kötü eylemde bulunamaz. Başkasının mutsuz olmasını, kaybetmesini, yaralanmasını ve acı çekmesini istemez. Böyle olunca da dürüst olur, iyi işler üretir, yanlışa düşmez. Dünyada ki tüm insanların bu durumda olduğunu düşünsene. Yaşam cennete dönüşmez miydi?

Durum bu merkezde olunca yapmam gereken ne diye sorarsan kendine, alacağın yanıt çok açık olur. SEV Yüreğinin sevgi açlığını alabildiğince doyur. Koşulsuz ve katıksız sev. Böyle sevebilmenin güzelliğini deneyimle. Vericiliğini, çoğaltıcılığını öğren. Sonra da herkese anlat. Anlat ki onlar da öğrensin, sevginin uçsuz bucaksızlığını.

Sevgiyle bakmaya, yürümeye, uyumaya, çalışmaya, yani yaşamının her anında var olmasına bir alıştın mı, yokluğuna dayanamazsın. Dayanamazsın, çünkü o hayatın amacıdır. Bir sevgiliyi sevmek, bir eşi, anne ve babayı sevmek, bir çocuğu, bir arkadaşı ya da bir kuşu, ağacı, çiçeği, doğayı, bir işi sevmek Hangisinden kaçmak istersin. Hayır kaçamazsın. Nedenine gelince; kaçmak istediğin şey yaşamın kendisidir. Keyifle, huzurla, mutlulukla ve sağlıkla yaşanacak yaşamın ta kendisidir.

O zaman koşulsuz ve sonsuz sevgiyle doldur yüreğini. Yaşama sevincine, yüreğindeki sevgine sıkıca sarıl. Ama ilk önce kendini sev. Çünkü kendini sevmeyen başkasını da sevemez. Sonra bağışla kendinde af edemediğin ne varsa. Bağışla ki yüreğinde sevgiye yer açılsın. Ardından yaratılmış her şeyi sev. Yüreğin geniştir, alabildiğince sev. Sev ki mutlu olasın, başarıyı yakalayasın. En önemlisi sev ki, hiç sevgisiz kalmayan yürekleri bulasın.


1028tf4lk8.gif

 

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Nisan 2011
Mesajlar
3,345
Tepkime puanı
25
Çok güzel bır yazı emegıne saglık ..:)
 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
EyvAllah
 

elifgibi

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
28 Mart 2011
Mesajlar
2,125
Tepkime puanı
26
Allah c.c Razı Olsun emeklerinize sağlık
 
Üst Alt