Sivrisinek ısırması sonrası kaşıntıyı nasıl geçiririz?

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Sivrisinek ısırması sonrası kaşıntıyı nasıl geçiririz?

Sivrisinek ısırığına karşı ne iyi gelir? Kaşıntısı nasıl geçer?

Sivrisinekler tarafından ısırılma sonrasında meydana gelen kaşıntı gerçekten çok can sıkıcı bir durumdur! Bitmek tükenmek bilmeyen kaşıntı için neler yapabiliriz? İşte sizi kaşıntı kabusundan kurtaracak doğal bir yöntem!

Sivrisinek ısırdıktan ve kaşıntı başladıktan sonra ilk yapmanız gereken bir soğan bulmak olacak! Evet yanlış duymadınız hemen bir soğan bulun. Eğer evdeyseniz hemen bir soğanı ortadan kesin (ya da tepesinden) ve sivrinin ısırdığı yeri onunla güzelce ovun. Soğanın suyu tıpkı sivrisinek ısırmasının panzehiri gibidir. İsterseniz soğanın suyunu da sıkarak kaşıntı bölgesine sürebilirsiniz.

Sivri sinek ısırdıktan sonra da kesinlikle kaşımayın. Bir defa kaşıdıktan sonra devamlı kaşınmasına sebep, sivrinin deri altına bıraktığı sıvının dağılmasından dolayıdır. Ve onun dağılmasını da kaşıyarak sağlıyoruz. İşte bu ısırılan yeri kaşıma olayından uzak durmamız gerekiyor. Şimdi diyeceksiniz ki; bu mümkün değil o kadar şiddetli bir kaşıma isteği oluyor ki durduramıyorum. Evet son derece haklısınız. O halde hemen soğana başvurun! Birde size, yazımızın sonunda altarnatif olarak sunduğum ve favorim olan yönteme bakın! Buz uygulama yöntemi!

Peki sivri ısırığını kaşıdıktan sonra meydana gelen izler nasıl geçer? Bu durum çoğunlukla gece uyurken meydana gelen ısırıkları farkında olmadan kaşıdığımızda ortaya çıkıyor. Kaşıntı izlerini geçirmek için; bir miktar su içine bol miktarda tuz atarak karıştırıp ısırlan yere güzelce sürün. Faydasını göreceksiniz.

Bu yöntemler size yeterli veya cazip gelmediyse; Bir çok kişinin yaptığı gibi biraz kolonya sürmek bazen yeterli olabilir. Kaşıntının şiddetli olduğu durumlarda kaşıntı giderici ilaçları özellikle antihistaminik olarak tabir edilen jelleri ya da daha şiddetliyse kızarıklık ve şişlik yapmışsa ekzema kremi diye tabir edilen hafif ve orta şiddette kortikosteroit içeren kremleri kullanmak bizi hızla rahatlatacaktır. Eğer evde bu tür ilaçlarımız yoksa o zaman en basitinden kolonya sürmek bize geçici bir rahatlık sağlayacaktır ya da aspirinin ezilerek biraz sulandırılması yine kaşıntıyı hafifletecektir. Bu tür önlemlerle sinek ısırığı kaşıntısını bir kaç saat içinde geçirebiliriz.

sivrisinek ısırması sonucu oluşan kaşıntı için bir kaç tavsiye daha;
1. Karpuz kabuğu sivrisineğin ısırdığı yere birkaç defa sürüldüğünde kaşıntı hemen geçebilir.

2. Kaşınan yerlere az miktarda diş macunu sürüldüğünde ciltte hemen bir serinlik hissedilir ve bu da kaşıntının hemen kaybolmasını sağlar.

3. Bir-iki tablet aspirin ezilerek toz haline getirilir. Soğuk suyla karıştırılan aspirin tozu kaşınan yere sürülünce kaşıntının hafiflediği, ya da kaybolduğu hissedilir.

4. Lapa hazırlandığında üzerinde ince bir zar oluşuncaya kadar bekletilir ve o ince zar sivrisineğin ısırdığı yere sürülür. Bu uygulama da kaşıntının giderilmesine yardımcı olabilir.

Unutmadan son bir yöntem daha; Kaşınan bölgenin üzerine bir süre buz tutmak da oldukça rahatlatıcı bir yöntemdir. Kaşınan bölgenin üzerine buz koyduğunuzda, birsüre sonra o bölgenin donduğunu ve hissizleştiğini göreceksiniz. Şayet elinizin altında buz varsa bu rahatlatıcı yöntemi de kesinlikle denemelesiniz! Bütün bu yöntemlerin yanında, eczaneden kolaylıkla bulabileceğiniz, kaşıntı giderici krem veya jelleri özellikle yaz aylarında, her zaman için elinizin altında bulundurmanız garantili sonuç verecektir!

Bütün bu yöntemlerden kendi favorim; Kaşınan yerlere soğan ve buz uygulama yöntemidir. Denemesi bedava!

Sivrisinek ısırığı ve kaşıntısını gidermek için yeni öğrendiğim bir yöntem daha; ısırılan bölgeye elma sirkesi sürün ayrıca bulabilirseniz veya elinizde varsa gerçek lavanta yağı, bulamazsanız bir bardak suda bir tatlı kaşığı lavantayı kaynatıp soğutun hatta daha önceden hazırlayıp buzdolabının bir köşesinde saklayın. Sivrisinek ısırıklarına ve kaşıntıya iyi gelecektir.

Sivrisinek ısırdıktan sonra ne yapsan kaşıntısı oluyor. Mühim olan sivri ısırmadan ondan kurtulmak. Herkesin bildiği sinek kovucular işe yarıyor fakat bunların insan sağlığına zararı olduğunu düşünenler gece yatarken bir soğanı ikiye bölüp başucuna koyarsa sivri sinek ısırmasından korunmuş olurlar. Bence soğan kokusu sinek ısırığından iyidir. Yok ne yaptım ettim sivri geldi beni ısırdı diyenler. Aspirini eritip kaşıntılı yere sürün, kaşınan yeri soğuk suyla ovmak, kolanya sürmek yada üzerine diş macunu sürmek çözüm olabilir.
 
Üst Alt