Sinemagraf nedir nasıl yapılır?

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
sinmagraf nedir, cinemagraph nedir, sinemagraf nasıl yapılır, sinemagraf resimleri, sinemagraf örnekleri, hareketli resimler, hareketli sinmagraflar, sinmagraf tekniği
- Sinemagraf, adından da anlaşıldığı gibi sinema ve grafiğin birleşmesiyle oluşmuş olan bir sanattır. İngilizce'de 'Cinema' ve 'Graphic' sözcüklerinden oluşan bu sanat çalışmalarının yapımı biraz zordur. Durağan bir açıdan çekilen birden çok fotoğrafın birleştirilmesiyle oluşturulur.

Kısaca Cinemagraph (sinemagraf):
- Son zamanların modası olan Cinemagraph; Jamie Beck ve Kevin Burg tarafından geliştirilmiş bir tekniktir. Bu tekniğin amacı resimin bazı noktaları sabit iken seçilmiş bölgeleri hareketli yapılabilmektir. Çok basitçe belli bir videonun veya fotoğraflar dizisinin belli bir yerini oynatıp diğer heryerinin sabitlenmesidir.

Sinemagraf Nasıl Yapılır:

- Sinemagraf çalışmaları yapılırken, çalışma da belirli bölgeler aktiftir ve geriye kalan diğer bölgeler sabitlikten oluşur. Bu sebeple normal bir sinemagraf'a ilk bakışta göz yanılmasından dolayı sadece fotoğraf olarak algılarız; daha dikkatli bakıldığın da bu belirli bölgelerin hareketli olduğu ortaya çıkar. Bu çalışmalar daima bir döngü halindedir, bu döngü sonsuz olarak hareket eder.

'Photoshop'programında yapılsada gelişmiş resim ve video işleme programlarında da yapılabilir. Gif formatındadırlar.

- ' Bir fotoğrafın çok daha fazlası, ama azı! ' olarak nitelendirilmektedir.

Sorular ve Sorunlar:

- Tamamiyle Photoshop programına güvenirseniz bu teknikte başarısız olacaksınız demektir. Öncesi ve sonrası ile titizlik isteyen bu çalışma tek kaynak güvenimine dayanmamaktadır.

- Az soru ve sorunu bulunmaktadır. Bilgisayarınızda Photoshop kurulu ise ve bilgisayarınızda herhangi bir arıza yok ise rahatlıkla bu çalışmanızı sürdürebilirsiniz.

- En önemli ve en büyük sorun tabi ki de boyutlarıdır. 2-3 hatta 4 ve 5 MB (Megabayt) seviyelerine ulaştığı için web sitelerine yüklemede sorun yaşanmaktadır.

Notlar: ' Facebook' a yüklediğinizde resimleriniz oynatılmayacaktır. Facebook gif formatı desteklememektedir.

engüzel sinemagraf resimleri-sinemagraf örnekleri

cinemagraph35.gif


cinemagraph40.gif


cinemagraph36.gif


cinemagraph37.gif


cinemagraph38.gif


cinemagraph39.gif


cinemagraph34.gif
 
Üst Alt