sınav için dua

belkibirgün

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
selamün aleyküm.bu siteye girmeyi özlemişim.sınavım var die çok nete takılamıyorum.temmuz da 3 tane sınava gircem atama alıp mesleğimi icra etmek için.bu yazıyı okuyan herkezden Allah rızası için dua etmelerini istiyorum.özellikle gönül hocam sizden.zor bi sınav benim için ve kaç yıldır uğraşıyorum olmadı hayırlısıyla bu yıl olur işallah.birde varsa sınav da zihin açıklığı ve stresi atmak için okuyabileceğimiz dualar onları da paylaşırsanız çok makbule geçer.şimdiden dualarınız için Allah razı olsun.Rabbim herkezin gönlünde olanı hayırlısıyla olmasını nasip etsin.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Biz de seni özlemişiz..Allah cc. yar ve Yardımcınız olsun..
sınavı kazanmak hakkınızda hayırlı ise Rabbim kazanmanı nasip etsin..Geleceği bilemediğimizden, Şayet sınavı kazanmanız daha sonradan,
Dünya ve Ahiretleri için kendilerine hayır getirmeyecekse, Rabbim, kazanmamayı nasip etsin...

Olmadı diye sızlandığın duaya, gün gelir olmadı diye şükredersin...
İnşAllah, Mevlananın bu güzel sözünü de hatırladıkdan sonra, Allah c.c den herşeyin iyisini ve hayırlısını Temenni edelim...

İmtihana girmeden önce veyahud imtihanın başlangıcında bu Dua okunur..isra suresi;80)

Bismillahirrahmanirrahim
رَّبِّ أَدْخِلْنِي مُدْخَلَ صِدْقٍ وَأَخْرِجْنِي مُخْرَجَ
صِدْقٍ وَاجْعَلِّي مِن لَّدُنكَ سُلْطَانًا نَّصِيرًا

Rabbi edhılnî müdhale sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin ve’c’al li min ledünke sultânen nasîrâ.”

ANLAMI:”Ya Rabbi!,Beni doğru bir giriş ile girdir ve yine doğru bir çıkış ile çikar.Katından bana yardım edici bir kuvvet ihsan eyle

Sınav için sıraya oturunca şu âyet okunur;

رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي وَيَسِّرْ لِي أَمْرِي وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِّن لِّسَانِي يَفْقَهُوا قَوْلِي

“Rabbi’şrah li Sadri ve yessir li emri,va’hlül ukdeten min lisani,yefkahü kavlî.”
ANLAMI:”Ya Rabbi!,Göğsümü ve gönlümü genişlet,işimi kolaylaştır,Dilimin bağını çöz,sözümü anlaşılır eyle.”

Size ve Sınava gireceklere Allah cc.kolaylıklar versin...herkesin istedği umut edindiği yer olarak gelir inşallah ..selametle..

duaa..

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
sınava girerken okunacak dua

sınavda başarılı olmak için okunacak dua sınavda başarının yolları imtihan sınav da başarı duası sınav için dualar sınavda başarılı olmanın duasısınavda başarı duası
Burada tavsiye edilen, sınava girmeden okunacak dualara ek olarak, abdestimizle diz çöküp, Rabbimize el açıp SAMİMİYETLE ve İÇTENLİKLE yardım istemek, acizliği itiraf edip, yardıma muhtaçlığı kabul etmek, gönülden bir seslenişle içimizden geldiği gibi, dilimizin döndüğü kadar dua etmekte çok büyük faydalar var. Her duanın içinde beklentimizi değil, hakkımızda hayırlı olanı istemek çok önemlidir.

Rabbi Yessir ve la tuassir Sehhil âleyne bi fadlike ye muyessir Rabbi zidne îlmen ve fehmen nafiân ve temmim bil hayri
رب يسر و لا تعسر سهل علينا بفضلك يا ميسر رب زدنا علما وفهما نافعا وتمم لنا بالخير يا الله و يا رب العالمين
ANLAMI:Rabbim! Kolaylaştır zorlaştıma! Fazlınla bize kolaylaştır en Kolaylaştıran Rabbim! İlmimi artır, Anlayışımızı faydalı kıl ve Hayırla bitir Ey Alemlerin Rabbi olan Allah.

belkibirgün

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah sizden razı olsun.inanın burda okuduğum birçok şey beni rahatlatıyor.Y aradan iyiki yolumu bu siteye düşürmüş.emeği geçen herkezden Allah razı olsun Rabbim devamını getirsin.gönül hocam sizinde dediğiniz gibi hayırlısıysa işallah olur değilse de Yaradanın takdiri vardır elbet bunda da bir hayır diyip yoluma devam etcem çevre baskısına rağmen devam etcem.inanın insanı kazanamamak değil daha çok yazık buyıl da mı omadı denmesi yıpratıyor.işallah onlara rağmen olmasa bile sabredip yoluma devam edecem Allahın izniyle.Rabbim sizden razı olsun.

Üst Alt