Sigarayı bırakmak için mutlaka okuyun!!!

Fakr

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Arkadaşlar ben 12 yıllık sigara tiryakisiydim. Nikotin sakızı, kafada biter, iradeni kullan gibi felsefelerle çok sigara bıraktım ama kısa sürede geri başladım. Size çok temel bir yöntem öğreteceğim eğer yöntemi anlarsanız Allahın izniyle sigaradan kurtulursunuz inşallah...

Sigara en temelinde uyuşturucu madde bağımlılığıdır. Ancak günlük hayat içerisinde özel durumlarla gizlendiğinden kendini kolay kolay bıraktırmaz.

Daha ilk sigarayı içtiğinizde nikotin bağımlısı olursunuz. Daha sonra nikotin etkisi azaldıkça huzursuzluk baş gösterir. Daha huzurlu olmak için sigara yakmanız gerekir. Aslında sigara içmeyenlerin zaten sahip olduğu huzura ulaşmak için sigara içeriz. Ancak sürekli nikotin geri çekilmesi olacak ve sonuçta huzur=sigara olarak algılanacaktır. Bu algıyı sigara içmek istediğiniz anlarda yenerseniz, yani sigara içmeyi yaşadığınız anla ilgili bir psikolojik durum olarak görmezseniz(ilk sigaram, yemek sonrası, gerginim vb) vücut sigara içmek istemeyecektir.

Daha somut olarak;

Sigarayı bırakma kararı verdiniz. 3 saat sonra içinizde davul çalıyor. Sadece şunu düşünün fiziki bağımlılık kolay atlatılır, ancak sigara ile daha mutlu olmak, ilk sigaram, yemek sonrası gibi bağlantıları koparıp bir an beklediğinizde sadece içinize duman çekmek, uyuşturucu almak gibi gerçekte algılanması gereken düzeyi ortaya çıkartır ve mantıksız geleceği için içmek istemezsiniz.

Yani psikolojik durumlarla sigara içme bağlantısını(gerçekte bu bağlantı var zannedildiği için sigara içilir) her içmek istediğinizde yıkarsanız zaten sigara içmek istemeyeceksiniz. Yani beklemek, acaba bırakabilecekmiyimlere gerek kalmayacak inşallah.

Ayrıca dini açıdan bize mekruh diye öğretilen sigara ile ilgili size bir soru sormak istiyorum.

İsraf haram mıdır?

Sigara içmek israf mıdır?

Dolaylı olarak haram sonucu çıkmıyor mu?

İyide bu kuranda yada hadiste yok diyenler!!!

Evdeki musluğu açıp sabaha kadar beklemenizin israf olacağı kuranda yazmaz, ama israf haramdır genel kural bu. Sizin aklınız musluktaki suyu akıtma ile israf arasında bağlantı kurar ve bunu yapmaz. Sigarada bu bağlantı kurulmaz çünkü sigara bırakılması zor bir durum. Yani yanılgı yaratılır. Nasıl olsa mekruh değil mi?

Sigara ayrıca üç harflilerin gıdasıdır, size tesir ederek daha fazla içmenizi ilham edenlerde aslında onlardır. Buda ayrı bir tuzak. Sigara içmeyi ilham edene(cinlere) farklı zararlı ve günah durumlara yönlendirmeleri için sigara içerek farkında olmadan ayrıca kapı açılır.

Allah bırakmayı nasip etsin inşallah kardeşlerim....

Paramparça1

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Amin inşaAllah !
Ben normalde günde 4 / 5 tane filan içiyordum ama son bi kaç gündür bulunduğum durumdan dolayı birbuçuk paketi buldu.
InşaAllah bunu da başarırım. Ama mutlaka denicem bu öneriyi. TEŞEKKÜRLER

Üst Alt