Şifalı Bitkiler

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
9,111
Tepkime puanı
81
Şifalı bitkiler

Çuha Çiçeği Civanperçemi Altınbaşak Ebegümeci Sabal

Adaçayı Ginseng Ceviz Yaprağı Ekşi Yonca Koyun Otu

Karnıyarıkotu Atkuyruğu Sarı Kantaron Öksürük Otu Çıbanotu

Çobançantası Atkestanesi Ayısarımsağı Isırgan Otu Sarı Ballıbaba

Brokoli Sinirli Ot Ananas Aynısafa Arslanpençesi

Kara Hindiba Vebaotu Ökseotu Defne Eğir Kökü

Papatya Alıç Kekik Mısır Gotukola

Kırlangıç Otu Sarımsak Kurtpençesi Yakıotu Yoğurtotu

Ekinezya Hayıt Yabanmersini Papaya Damiana

Gurmar Kediotu Zencefil ginkgoBiloba

AltınÇilek
 

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
9,111
Tepkime puanı
81
Şifalı Bitkiler ve Bitkilerle Tedavi

Şifalı Bitkiler ve Bitkilerle Tedavi
Bitkilerin Faydaları ve Bitkisel Tedavi

Bitkiler, besin maddesi olarak kullanılmalarının yanı sıra binlerce yıldır ilaç, bakım malzemesi, parfüm ve boya yapımı amacıyla da kullanılmaktadır. Özellikle eski Mısır, Mezopotamya, Çin ve Hindistan medeniyetlerinde yüzlerce şifalı bitki içeren çeşitli eserler hazırlanmıştır. Daha sonra da bu eserler İslam ve Avrupa tıbbına temel teşkil etmişlerdir. Bilhassa, Avrupa'da Avicenna olarak bilinen İslam bilgini, İbni Sina'nın 800'den fazla bitkisel ve hayvansal ilaçtan bahsettiği "Tıp Kanunu" kitabı Avrupa Üniversitelerinde yüzlerce yıl referans olarak kabul edilmiştir.

Günümüzde, özellikle sentetik ilaçların yan etkilerinin de ortaya çıkmasıyla birlikte, Şifalı Bitkilerin tedavi amacıyla kullanımları ve bu bitkilerin etkileri hakkındaki araştırmalar giderek artmaktadır.

Bu bölümde farklı Şifalı Bitkilerin özellikleri, sağlık açısından etkileri ve faydaları ile kullanılışları hakkında RESİMLERİN ÜSTÜNE TIKLAYIP bilgilere bulabilirsiniz.

Bitkilerin tedavi amacıyla kullanımı bilinçli olarak yapılmalıdır ve bitki kullanımının doktorunuzun önereceği tedaviye alternatif değil, destekleyici olduğu unutulmamalıdır. Bazı bitkilerin, faydalarının yanında, aşırı dozlarda zararlı etkileri de olabilmektedir. Bu nedenle, bitkileri dozunda ve iyice araştırarak ve mümkün olduğunca uzman kişilerden yardım alarak kullanmak ve her hangi beklenmeyen bir etki görüldüğünde kullanılan dozu yeniden ayarlamak ya da gerekiyorsa kullanımı tamamen kesmek gerekir.

Bitki kullanımında çocukların, hamilelerin, yaşlıların ve bazı hastalıkları olanların durumlarına özel hususlara dikkat edilmelidir. Örneğin; meyan kökü ülser şikayeti olanlar için faydalı olmakla birlikte yüksek tansiyon şikayeti olanların tansiyonunu daha da yükseltebileceği için ya ülsere karşı başka bir alternatif kullanılmalı ya da meyan kökünün yanında tansiyonu dengeleyici olarak sarımsak alınmalıdır. Ayrıca, bebeklerde, çocuklarda ve hamilelerde her türlü bitkisel ve sentetik ilacın kullanımının çok sınırlı olduğu bilinmelidir.
(Alıntı)
 
Üst Alt