Sevilecek Adamlar (Yani Nesli Tükenenler)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
26102_376820953147_371931878147_3881001_3764537_n.jpg

Selamün aleyküm gönlü güzel ablacım gönül kaleminden dökülenler çok güzel bir konu olarak karşımıza çıktı.
Peki genç kardeşlerimize hem nasihat hemde yollarına ışık olması adına sevilecek kadınlar nasıldır?

*Her şeyden önce imanli, vicdanli kalbinde Allah korkusu olan , eşini seven, Sadakatli, destekleyici saygılı olmalı.

*Ne yaptığını bilen ,Aklı başında olan ,fıtratın sesine kulak verip sahih bir iman ve salih amele dayalı bir hayat sürmeye razı olan bir hanimefendi olmalı.

*eşi ile bir gün değil bir ömür olmalı. eşini, sözde değil özde sevmeli.evine Huzur getirmeli, dertlerine ortak olmalı.

*Namuslu,iffeli, Değerleri olmalı, en az sevildiği kadar sevmeli, iyi bir anne olabilmeli...

*Akşam eve gittiğinde beraber sohbet edip, gülüp, eğlenebileceğin, ağırbaşlı, nerede nasıl davranılması gerektiğini bilen, biri...
ne bileyim insan gibi insan olan kadın sevilecek kadınlardir...

abooo zamane kızı olmasında..!.cddvb..sasi..

acilangul1

gokhan22

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
selamün aleyküm...Nice sevilecek adamlar var...Ama ismi bile duyulmayan ,duyulupta hatırlanmayan,belkide zor gelip hatırlanılmak istemeyen,oysaki bir adım atsak belki bize bin adım gelecekler,belki hiç gitmiyecekler,güzel bir söze muhtaç belkide bir iki duaya hasretler,ama çoğumuzun aklı nerde,akşam hangi kafeye,nereye giderizin derdinde,oysa 3 5 dakikamızı ayırıp,edemezmiyiz duamızı iki Allah kelamımızı,sonrada bir dost ile gidemezmiyiz sohbete,belki onu dinlerken derman oluruz derdine,belkide bizde aranılan dua edilen insan oluruz bir dahakine,ey uyan gözünü gafletten kaldır kendine gel,bi rdüşün bu insanlar neden aşka düşmüş akıllarından nefislerinden zoru neymiş...bu fedakarlık niyemiş bir düşün,5 dakika ,akşam yatağında bugün Allah için ne yaptım de kendine sonra şükret haline...neyse dostlar uzun lafın kısası rehber et kendine evliyayı...Allah c.c yar ve yardımcımız olsun...

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Bana eşim için yaptığım paha biçilmez dualarımı hatırlattınız ,o duaların bir tanesini benim için yapana ömür boyu köle olurdum:( ama kıymetini artırdıkca terk etmek için yol aradı.
''Güzelliğin on pare etmez bu bendeki aşk olmasa''
Allah'tan başka yar yok muş onu anladım:)Elhamdülillah

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Selamun aleyküm ablacım, hep sen bize dersin ya latahzen! Hümeyra abla, nice güzel gönüllü, merhamet deryası kullar vardır ki bir yerlerde, onlarda kendi gönülleri gibi saliha bir eş arıyordur.. Bİz bilemeyiz bildiren olmasa o Allah ki nice sır perdelerini aralar, kalplerini birbirine ısındıracak salih bir kul çıkarır sen dert etme! her şey de onun hikmeti gizlidir... Hikmetinden sual olunmaz, O Rahman ve Rahim 'dir.. İnşallah kalbine mukabil bir kalp bulasın canım ablacım selam ve dua ile.. Rabbim'e emanet ol ....

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Sen nasıl güzel bir insansın Rabbim seninle yüzyüzede karşılaşıp kaynaşmayı nasip etsin inşallah emoş kardeşim :)Bu akşam kursta hocama dinimi öğrenmeye başlamadan önceki arkadaşlarımla arama ne kadar istemesemde uçurumların girdiğini arkadaşlarımın beni anlamadığını anlattığımda Allah cc bir kapıyı kapatıyorsa daha büyüğünü daha hayırlısını büyüğünü açar dedi şimdi düşündüm de forum ailem,kursta ki arkadaşlarım,katıldığım cemaatlerdeki ablalarım, kardeşlerim,beni kendisi ile ve yeni dostlar ile çepeçevre sarıyor elhamdülillah alemlerin Rabbi olan Allah'ım...
Sen güzelsin, yüreğin güzel,güzel gören merhamet dolu fıtratın var elhamdülillah tüm güzel dualarının karşılığını sana da versin Rabbül alemin.Ceza kellahu hayran kesira,sende Allah cc emanet ol iyiki sen ve forum ailem varsınız.:)Allah cc sonsuz razı olsun senden güzeller güzeli kardeşim.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Selamun aleyküm, Hümeyra ablacım, sana dua etmeden önce yazını okudum ve senin adına çok üzüldüm içimden dua etmek geldi içine bir nebze de olsa ferahlık verdiyse sözlerim ne mutlu bana... Bu yüzyılda moral olarak çöküntü içinde olan o kadar çok kardeşimiz var ki ben de dahilim buna biz birbirimize teselli vermeyeceksek kim verebilir? Müslüman Müslüman kardeşinin kardeşi değil midir? İnan senin üzüntünü yüreğimde hissettim de yazdım o sözleri .. Vaktiyle ben de buna benzer olay yaşadım.. Biraz bu konuyla alakasız olacak ya; Nasrettin hoca hesabı, dam'dan düşenin halini dam'dan düşen anlarmış...
Allah hepimizden razı olsun abla selam ve dua ile.. dualarına gönülden amin....

Üst Alt