Sevgili Günlüğüm yine ben geldim..
bir pers. aksami ve ben is yerindeyim...
kendime dostlugunun kivaminda demli cay doldurup..
hazan mevsiminde yine dertlesmek icin sana geldim..
Yolun ne kadar doğruysa yükün de o kadar ağir oluyormus!
bunu da bugun anladim..
Bugun is yerime gelen bir ateiste ;Allah kavramının varlığını neden kabul etmiyorsun diye sordum ?
Verdiği cevap ilginçti; Allah’ın varlığını kabul etmek özgürlüğümü kısıtlar..nasil yani dedim merak ettim..
dedigi ise;sahipsiz ve sorumsuz yaşamak bir özgürlük tutkusudur bu…dedi..
yani sen inanmiyorsun diye olan bir sey yok mu olacak saniyorsun diye cevap verdim..
Cehennem ,ilahi Adalet gibi bir kavramı reddeden zihniyetle, yaptıklarının hesabını düşünmek istemeyen, çünkü düşündüğü vakit vicdanı rahatsız olan insanların düşünüş şeklidir bu…
bu şekilde düşünmek ise tüm toplumu suça yöneltir.
Herkes yaptığının yanına kar kalacağını, bir bedel ödemeyeceğini düşünürse, sokaklar hırsız ve katilden geçilmez olur...
Öz eleştiri yapmayan bir insan kendindeki hataları göremez.
Ve daima kendisini haklı sanır. Oysa insanın içinde zaman zaman insanı yargılayan bir mekanizma vardır. Biz buna kısaca ‘’vicdan’’ deriz.
İnsanları dilediği gibi davranmaktan alıkoyan yalnızca insanların koymuş olduğu yasalar değildir, ayni zamanda kendi vicdanıdır. Oysaki biz insanlar hatalarımızın bizde yaratacağı vicdan azabını hafifletebilmek için nefsimiz denilen avukatın savunmasını kabullenir ve şöyle deriz; ‘’bu dünyaya bir kez gelinir. O halde gününü gün et…’’ Bizlerde günümüzü gün etmek adına yarınımızı zehir ederiz...
Deger mi 3 gunluk dunya icin ebedi azap icinde olmak...
Siz siz olun, vicdanınızın sesini dinleyin.
Çünkü o ses, size içinizden seslenen Allah’ın sesidir.
Ve şunu sakın unutmayın;
En yumuşak yastık,… temiz bir vicdandır…
1917 yılında Lenin, Çarlık Rusyasını devirip, Bolşevik ihtilalini gerçekleştirdiğinde ilk önce kiliseleri kapatmış ve İncilleri toplatmıştı.
İnsanların Allah’a değil kendisine yönelmelerini istiyordu.
Çünkü Allah kavramı insanlarda merhamet duyguları uyandırır.
Ve bazı zihniyetlere göre merhametli kişi zayıftır, yok edilebilir...
Allah onlari islah etsin hidayet versin ins..