Sevgili Günlüğüm

nesimcik

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Allahu Teala gönlü hüzünlü kuluyla beraberdir

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
salvadordali.jpg

Sevgili Günlüğüm ben geldim..kendime dostlugunun kivaminda demli cay doldurup..
hazan mevsiminde Kendimi kendim ile paylasmayi ..
Sevgimin buyuklugunde, caresizligimin acziyettinde geldim..
Bugun O geldi.. heyecanlandim..titredim ama hic konusmadim ...Konusamadim...
Onca Kırıklık, Onca Acı,Onca Hüzün Yaralarımıza Üfleye Üfleye
INAD ve CARESIZLIK ile BiRŞEYIMIZ YOK!DERIZ...!
En çok kendimizi kandırıyoruz çok şey var aslında..
Üflemeyi bırakıp konuşmaya başlarsam , Bir daha asla susmayabilirim..
Susmadan Onu sevebilirim.. oysa sevmek yasak Bana! bu gercegi SIRRI anca Sen bilirsin...
Öyle çok ki kan kaybım.....''Hayat' Kader!Gurbet!Diyorum Susuyorum....
Nefesim lazım bana...çünkü yaralarımı üflüyorum....
hic kimse ayrilmak istemez sevdiginden ama...amasi var iste...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
gunbatimizez.jpg

Sevgili Günlüğüm yine ben Yürek kıvrımlarıma yalnızlık tohumlarını ekerek Gurbet Diyarin da Gönül SIZI m ile geldim...
BUGÜN bir başkayım, ağlamaklıyım. Coştun yine deli gönlüm, göz yaşım gibi çağlar mısın.
Unuttuğumuz o kadar çok şey var ki, biri çıksa da hatırlatsa bunları tek tek.
Ağlamak gibi, sevmek gibi, dostluk gibi,Sabir,kardeslik vefâ gibi...
“ Yemin olsun asra, muhakkak ki insan hüsrandadır. Ancak iman eden, güzel işler yapan ve birbirine hakkı ve sabrı tavsiye eden müstesna” [/URL]
(Asr Suresi) …
Birbirimize sabri, hayri, insanligi ,guzeligi Tavsiye edip hatirlatabilsek keske...
İnsan hüsranda; kopan ihtiyaç rüzgârlarında çaresiz, gemini koparan nefis peşinde sürüklenmekten muzdarip…
insanlarda bir Koşuşturma ve kaçış var, nereye gideceğini kime sığınacağını bilmeden,kaybolmus bir insanlik var...
Çoğu zaman Nefsimiz!his ve duygularımız neyi emrediyorsa onun peşinde koşuyoruz.
Kulaklarımızı öyle tıkamışızki Hakka, ama birgün hakkın elinden kaçamayacağımızıda düşünmek istemiyoruz.
İçten içe 'Allah’ın kendi ruhundan üflediğine hesap verirken, bizi bu dünyada bile kimin hesaba çektiğinin de farkında değiliz.
sadece içten yaşadığımız bir huzursuzluğu rüya görür gibi hissediyoruz.
Oysa hesap günü bile henüz gelmeden, içimizde ki Alla’ın kendi ruhundan üflediği vicdanımızın pençesinde kıvranıp duruyoruz.

dünyamız tehlikeli bir dönemece girdi. Bunu görüyorum, kalbimin tâ derinliklerinde hissediyorum. Dünyanın hiçbir devrinde bu kadar çok insan ölmemişti.
Sevgisizlikten ,ilgisizlikten vurdumduymazlik bizim benciligimizden ölüyorlar!!
sevgisiz ,Sahipsiz. kimliklsiz kaldıkları için öldürüyorlar. İnsanlar ölüyor bir bir sevgilerini söyleyememekten.
Bombasız ölümler paramparça ediyor insanları. Kalplerinde patlıyor. Sevgimizi söyleyememenin cezasını çok ağır ödüyoruz. Sevemeyecek kadar kusurlu değil bu insanlar. Sevilmeyecek kimseler de yok değil.
Ama nedense kalpler bir araya gelip de birbiri ile buluşamıyor bir türlü.
Nefsimizin yolunda feda ettik. Kalbin ve ruhun yönüyle sevemedik. Sevgileri yok yerlerde harcadık.
Yanlış pazarlardan mal aldık mal sattık. Yığdığımız maldan bir eser yok şimdi...
bir gun Biz de yok olacagiz Sevgili Günlüğüm...

Müslüman

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Elhamdülillah !

Tasavvufu benimsemiş ama bir şeylerin yanlış gittiğini, birçok meselede aşırıya gidildiğini, Allah'ın böyle bir dini vaaz etmiş olamayacağını fark eden ve bunu da kendisine dert edinip bu işin peşini bırakmayıp Allah'ın kendisine verdiği aklı da kullanarak akleden, okuyan ve araştırıp gerçekleri gören bir kardeşimizin daha Hidayete ermiş olmasının mutluluğu içerisindeyim. Hidayeti veren Rabbime hamdolsun.

Önyargısız imana ermeye niyetlenmiş olanları Rabbim doğru yola eriştireceğini zaten vaad ediyor;

"Kendisine yönelenleri, Allah kendi tarafına çevirir, ona hidayet verir" Şura-13

Bu Allah'ın sünnetidir, kişi neyi isterse Allah da onu verecektir. Mevcut durumdan huzursuz olma, birşeylerin yanlış gittiğini fark etme, doğru yolu arama, bu konuda çaba gösterme... Allah'ın hidayetine vesile olan adımlardır. Allah bu çabayı gösterenlerin çabalarını zayi edecek değildir;

"Bizim uğrumuzda gayret gösterip, mücehade (cihad) edenlere elbette yollarımıza eriştiriz..." Ankebut 69.

Kardeşim yolun açık olsun, Allah mübarek etsin.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
"Kendisine yönelenleri, Allah kendi tarafına çevirir, ona hidayet verir" Şura-13

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
kalp.jpg

Sevgili Günlüğüm<!-- google_ad_section_end --> yine ben Yürek kıvrımlarıma yalnızlık tohumlarını ekerek Gurbet Diyarin da Gönül SIZI m ile geldim...ve birazdan kendim den gidecegim...
Ben bile kendimi anlayamıyorken anlaşılmayı beklemek, hayalden de öte......
"Acılara tutunarak" yaşamayı öğreneli çok oldu bunu en iyi Sen bilirsin Sevgili Günlüğüm

''Hayat' Kader!Gurbet!garip, muhacir...deyip susuyorum!
konusamiyorum...konussam daha cook canim yanacagini biliyorum...
Ya Sabir deyip Dualarim ile Rabbime siginiyorum..
kim ister ki sevdiginden ayrilsin?kim isterki hep Hazan mevsiminde yasasin? ama iste amasii var ..
Rabbimin Hikmet takdir -i Ilahisine sual olunmaz..
Seni Kaybetsem de ,ayri kalsam da Sana karsi olan duygularim! O bilmezse de Rabbbime ayandir benim.
iste boyle Sevgili Günlüğüm<!-- google_ad_section_end --> en cook da Dost dediklerim Sevdiklerim yaralar beni..

"Senden bilirim yok bana bir faide ey gül, Gül yağını eller sürünür çatlasa bülbül Nevres-i Kadim
Şu illerin taşı hiç bana değmez, İlle dostun gülü yaralar beni "
Pir Sultan Abdal

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
sevgisizlik.jpg

Sevgili günlüğüm,
Bu güne kadar,zaman zaman kızmama kırılmama ragmen yine de dostlugu kesmeyip araya belli bir mesafe koyarak yine de insan olmaya çalıştım..insanligimdan hic vazgecmedim Hamd olsun...
kızginligim, kırılmam kisilerin hal ve davranislarina oldu kisilere degil..hep Yaradilani Yaradan dan oturu Sevmeye calistim.. bazen cook zor olsa da yine de Allah icin Din kardeslerimi hep sevmek icin kendimi zorladim!
Birde su Gurbet psikolojisi ve yasadiklarim dan oturu CAN KIRIKLARIM olmasaydi daha iyi olurdu diye dusunmekteyim...
ama kendimi bir turlu degistiremiyorum..boyle de olunca ufak, tefek seyler bile alinmama yeterli oluyor
hele bir de Deger verdigim Sevdiklerimden ilgisizlik, sevgisizlik, menfaat, cikarcilik, vefasizlligin beni bu kadar derinden yaraladigini yeni fark ettim..
bir de yanlizlik, yetimligim de eklenince hep sevdiklerimden fazla sevgi, ilgi bekleyislerim oluyor..
oysa onlarinda kendi hayatlari, yasama zorluklari kendince aile sorunlari olabildigini dusunemiyecek kadar ..
bazen kimsesizligimce bencil olabiliyorum...
ama ben de yavas yavas dersimi aliyorum.. fazla beklentilerimi rah. Sofi ile topraga verdigimi anlamaya basliyorum..
bu ince muhabbet eksenli davranislar inanin!okumus, tahsilik,kultur meselesi degil..
insanlik.. sevgi ve icinde bulundugumuz maddi, manevi ruhani durumudur!!
rah. Sofi tekerlikli sandalyede 4 duvar arasinda benden baska hic bir dostu, sevdigi yoktu..
yani Sahip oldugu tek Sey Rabbi, ibadetleri bir yasli anasi ve benden olan bir dunyaya sahipti... ama bizler oylemiyiz..?
Meslek ve kariyerimiz!ailemiz, dost, ahbap , isimiz, dunya gecim derdimiz vs. forumlar..tartistigimiz insanlar.. laf yetistirmeye calistigimiz ..
illa kendimizi hakli cikarmak icin kendimizi parcaliyislarimiz!
dost ve dusmanlarimiz derken..Asil sevdiklerimize harciyacak enerjimiz mi Kalir Dersiniz?hy..

""Gerçek şu ki, her birimizin dikişlerinin zayıf bir yeri vardır. Hiç ummadığımız bir yerimizde açık yaramız vardır.
Zorlanıncaya kadar dikişimizi sağlam sanırız, yaramızı kapanmış biliriz. Ama ne zaman ki bir rüzgâr eser, kırılır belimiz.
Ne zaman ki bir yokuşa denk geliriz, patlar dikişlerimiz.
Kış görmeyen ağaçların baharda dik duruşu sınanmamış bir duruştur.
Güze erişmemiş dalların yapraklı oluşu “şimdilik”tir. Şimdilik."
Senai demirci/COLOR]

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
zrmesajlar.jpg

Sevgili günlüğüm,
Dun sahit oldugum cook aci bir olayi senin ile paylasmak istedim..Dun oglusum ile gecen aylarda annelerini kaybeden hasan ile Huseyin 5 yasindaki ikizleri de alip mahallemizde bisiklet surmeye cikardim..
Cunku burada kendi evinin onunde bile 5,6 yasindaki cocuklari yanliz birakmak kanunen yasaktir!
Polis gorse veya biri sikayet ederse hemen cocuklar ailesinden alinip Cocuk koruma servisine teslim edilir..
Artik cocugunu al alabilirsen! aylarca mahkemelerde surunursun ahh bir de sakalli ve tesseturlu Musliman ise yandin ! o zaman...
neyse 3 erkek adam!sırıtık.:, bisiklet surerler iken
ben arkalarindan bir kosuyor bir yuruyordum..msum..
Neyse Hasan yaya kaldiriminda elinde Torbasi olan bir hanima vurup yere devrildigini gordum..
Hanim bagiriyordu onune baksana be cocuk! dfrt..
yanlarina geldim.. ilk defa bir yetimin bakisinda bu kadar huzun,eziklik, kimsesizlik garip acaip bir bakisi vardi..
O yetimlerin mahsun mahsun bakışı yok mu? anliyabilene..
gönül gözü ile gördüklerine bakabilene....
çocuk gibi bakmıyor yetim gibi bakıyordu.. kelimeler ifade edemezdi ..bunu
Bayan dedim dengesini kaybedip kaza ile size vurmus olan bu 5 yasindaki cocuga bagiracaginiz yere keske elinden tutup kaldirip sonra nasihat verseydiniz..
Hasan ise icinden agliyordu sanki..hy.. Hasan oglum bayandan özür dile..cocukda özür dilerim dedi bende bayana donup sizde insanliginizdan utanin ve insanliginizdan özür dileyin dedim...kzgnn..
ve kadin cekip gitti huseyin de kardesinin yanina oturdu kalkmiyorlar bir turlu ne dediysem fayda vermedi.. cikolata, dondurma, parka gidelim, havuz da oyniyalim yook yook kalkmiyor...:bilmemm:.
tmm dedim O zaman neden kalkmadigini soyle bari dedim.. bu teyze cook merakli melahattir!sırıtık.:,
Hasan da dönerek demez mi" ben her düstügümde
Annem beni öperek kaldirirdi..
Annem yok ki ben de kalkmiyacagim iste..".agla..:,
bu sozu taa cigerime kadar isledi.. ve insan aldandi..
insan nerde Hak Rizasini kaybedip nerede kazanacagini bilemiyor iste...

bu gun oglusumu Camiye biraktan sonra esini yeni kaybetmis olan bir arkadasima bas sagligina gittim..sarildim ve bana soyledigi kelime bir kitabin anlatamiyacagi kadar cook ve derin idi.. soyledigi su idi
"eslerin birbirine insan gibi, sevgi, merhamet, anlayis ile davranmasi gerekir iken bu guzel birligi hep kizarak, kirarak! kavga ile gecirip beyhude gecirmemiz ne kadar aci degil mi?
rah Esim Ondan Allah bin kere Razi olsun.. Hakkim helaldir ona O cook iyi bir es, iyi bir baba iyi bir insandi"
Ahh sevgili günlüğüm, insanlarin kazanma kusaginda kaybetmeleri ne kadar aci degil mi?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Sevgili Günlüğüm SIRdasim..Yine Ben geldim...
dün arka Bahçemizde oglusum ile otlari keserken ölü bir kuş bulduk..aman Allahim neyden ölmüs olabilirdi ki?Susuzuzluktan olamaz! arka Bahçede havuz ve sadirvan var..
acliktan hiic olamaz!her taraf seftali ve kiraz agaclarlari istediklerinden buyursunlar yesinler helali hos olsun..zaten kirazlari yakalayabilene ask olsun..cddvb..
kuşlar sanki meyve kontrol memurlari her birinin tadina bakarlar..canlari sag olsun onlara da bize de yetecek kadar var hamd olsun..:tamam:.
Ne yapmaliydim simdi..bahcenin bir kenarina kucuk bir cukur acip en iyisi gömeliyim dedim..tam kusu koyacagim oglusum
Stop dedi Dur!Bekle ve o kucucuk ellerini acip Fatihayi okuyup amin dediginde
tebessum ettim..demek ki onun ile mezarliga gittigimde beni takip etmis ve aynen beni kopya ediyordu...oysa mezarlikta hic durmaz ordan oraya kostugu halde
demek ki cocuklar hep buyuklerini taklid eder onlar gibi olmak isterlermis...
neyse kusu topraga koyduk..bu sefer illa kucuk bir tabele yazacak bird yani kus...yahu oglum ne gerek var olmaz Anne belki kardesleri ,annesi mezarina gelir bulamazlar..tmm kucuk tabelada yaptik..topraga verdik..
Bir garip kuşun mezarina vardim da bir Annemin mezarina varip doya doya agliyamadim..agla..:,
neyse bu sefer ben kusumu geri istiyorum diye aglamaz mi...simdi 5 yasindaki bir cocuga ölümu anlat anlatabilirsen..cok zorlandim...sevgili Günlüğüm!!
en sonunda cocukca kabulendi o simdi cennet kuşu mu oldu dedi..
neyse oglusumun cenaze konusmasi, duasi da bitince..havuzda oynamaya basladi..ben de onu seyrederken bir sey dikkatimi cekti bir kuş gelip etrafda bir seyler ariyordu..kim bilir belkide o ölen kuş
belkide onun sevdigi idi...
Gül bahçesinde geçen sırrı, gizli şeyi bir gül bilir, Bir de hazin hazin ağlayan, feryat eden bülbül bilir...misali..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Sevgili Günlüğüm yine ben Yürek kıvrımlarıma yalnızlık tohumlarını ekerek Gurbet Diyarin da Gönül SIZI m ile geldim...
BUGÜN bir başkayım, ağlamaklıyım..yetimligim ile bir Ağlarsam Kıyamet Kopmasa da Yüregim incinir...be Günlüğüm!
Gurbet Diyarinda yanliz ve kimsesizim!
yüküm ağırdır!! aşk taşıyıcısıyım dilim lal iken kim anlar ki beni?

herkes hakikatı arıyor ama yaşayınca da ağır geliyor,kaldıramıyoruz be Can Günlüğüm...
dilleri ayrı kalpleri ayrı havada samimiyetsizlerin alemi burası ...
Allah.cc.sadık ve samimi kullarıyle haşr eylesin bizleri inşaallah.sureti insan sıreti insanlarla karşılaştırsın .amin..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Sevgili Günlüğüm yine ben geldim..kendime dostlugunun kivaminda demli cay doldurup..
hazan mevsiminde yine dertlesmek icin sana geldim..
Yolun ne kadar doğruysa,yükün de o kadar ağir oluyormus!
Sen onlara yol gösteriyorsun,onlar sana yol veriyor.
ve en kötüsü de bir bakıyorsun ki;Elini tuttuklarının
elinde kalmışsın...be Can Günlüğüm..
Ne aşk adına verdikleri yürek doyuruyor,ne de aldıklarını geri veriyorlar...
Hep göçebe yürekler mi uğrar bizim kapımıza..
Biz onları adam ediyoruz,Onlar bizim adamlığımıza...
ve insana ve insanliga olan guvenimizi alip gidiyorlar...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Sevgili Günlüğüm SIRdasim..Yine Ben geldim...
Gurbet Diyarinda aksama dogru ve Ben is yerimdeyim!
Ana Vatanimda gece olmus KIZIM kim bilir melekler gibi uyuyordur...
hani bazen insanin akli bedeni bir yerde yuregi ise tamamen farkli bir mekanda olur ya ve bir turlu bu ayriligi kabulenemez!
hep icinde ince SIZI olur ya...iste Ben de O SIZI ile bunlari yaziyorum..
Ağladığımı gören pek yoktur aslında,seccadem ve Can Dostum hariç.
Onlar şahittir gözyaşlarımın birkaç damlasına.
Herkesler de bana “ne kadar da gülüyorsun maşallah.
Allah gülmeden ayırmasın. Dünyayı boş verdin” derler. Ahh içimi bilseler. Ne kadar hüzün doludur kalbim. Devamlı dinlediğim dilimde olan bir şarkı vardır:” ömrümde gülmedim ona yanarım” diye ..sakın isyan var anlaşılmasın., halimden şikayetçi değilim. Kadere imanımız tamdır Elhamdülillah.
HZ. Eyüp (a.s) “Ya rabbi bana muhakkak bir sıkıntı isabet etti” derken ifade ettiği hali ve niyazı vardır

Ağladığımı gören azdır ama zaman zaman kayboluşumu bilir herkes.
Ailem ve arkadaşlarım yine yok oldu derler. Kaybolduğum anda hüzün deryasına ve icimin taa icine çoktan dalmışımdır.
Yer zaman önemsizdir.
Çekilir kabuğuma sessizce ağlarım. Halime, dertlerime, hasretlerime… kaybediklerime ve dermani ,dostlugu icimdeki yanlizligi Rabbim ile paylasirim..
Baska beni dinliyecek, merhamet edecek kimim var ki?
Yetimlerim bana aglarken ben de Yetimlerin Sahibine yoneliyorum..
Ben zaten ağlama sevdalısıyım...dogarken de Ağlamisim derdi muhacir garip annem!!
Neden bu kadar kısıtlı kelimeler ve neden bu kadar anlamsız; ben kalemi elime alınca..Yüreğimdeki yangın, ellerimdeki hasret ve dillerimdeki dua Neden anlatamıyorum hiç birini.
Ve neden hep yanlış anlaşılıyorum..Sevgili Günlüğüm .
Neden bu kadar kısıtlı kelimeler ve neden bu kadar anlamsız; ben kalemi elime alınca...yuregim agliyor kelimeler yetersiz kaliyor sanki..
Dedim ya Anlatamıyor! kelimeler yüreğimdekileri..
An olur düşer aklıma sevdiklerim ve doyamadan kaybediklerim..
Yuregim illa Görmek ister.. Seslerini duymak sarilmak ister..
Özlersin Delicesine ..oylesine iste Ama!..
Giden gitmiştir birkere..be Günlüğüm,vuslat mahsere kalmistir artik.. ve Ben onlari cook ozledim ve ozluyorum Allahim!

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Sevgili Günlüğüm SIRdasim..Hasani,huseyini Yusufu El Takva islami yaz kampina birakip Yine Ben geldim...
bugun neyi fark ettim biliyormusun cocuklar ile yetimlerin arasindaki degisikligi..
cocuklar yaramaz olur yetimler ise ezik ve icine kapanik..
niye ki acaba diye dusundum ve anladim ki yetimleri ana gibi sarilip dinleyen ilgilenen olmadigi icin..
kendi oglusumu alip ikiz olan yetimleri evlerinden aldigimda oglusum byee byeee diye bagiriyor ikizler ise hic umursamadan sevinc ile arabaya kosup yerlesmislerdi bile...
evlerinin onunden ayrilirken oglusum hüzün ile Anne neden o teyze yani cocuk bakicisi bize geri el sallamadi ki? diye sordugunca ne diyecegimi bilemez iken hasan demez mi?
Cunku o bizim annemiz degil! bizim annemiz öldü..
Huseyin de demez mi ölmediki cenneten bize bakiyor o yuzden hep iyi cocuklar olmaliyiz ..diye devam etti...
Benim oglusumu asla opmeden, sarilmadan,onu ne kadar coook sevdigimi soylemeden kapinin onune bile ugurlamaz iken..
bakici onlardan kurtuldu diye hemen sirtini rahatliga donmustu...

Yürekleri anne hasretti ile yanmış bu kucucuk yetimleri düşünüyorum,yüreğim buruk...be Can Günlüğüm..
"-seni bisiklete bindirmedim,düşüp bir yerini incitirsin diye yavrum!!"
diyen sesini hatirladim merhume mekani cennet olsun arkadasimin.
simdi ise her yerleri inciniyor en cook da yetim yurekleri...
sonra yaz okullu kampa geldik..
her anne cocugunu kapidan birakir ben ise illa iceri kadar girip her sey yolunda mi diye gormek zorundayim sanki...
Cocuklar civil civil Göl kenarinda oynuyorlardi...Benimkilerde kostu.. yine ordan ayrilamadim..
kollarimi actim.. vedalasmak icin onlari bir kez daha sarilmak,
öpmek istedim.. cunku ya bir daha onlara sarilmak ya nasip olmazsa diye.. dunya halli bir dakkika sonra ne olacagimiz garanti degil..
bir zamanlar sevdiklerimi cook sevdigimi soylemeden kaybetmistim..belki bunun vicdan azabini halen bilinc alti yasiyorum!!
oglusum da ikisinin de ellerinden tutup bana dogru kostular.. sarildik ve vedalasip ayrildim..
ne olurdu kendi cocuklarimizi sevdigimiz kadar etrafimizdaki yetimleri de sevip sahiplenseydik.. unuttugumuz insanlligimizi bir hatirliyabilseydik ..

Eyy Be gafil insan!Dıştan güzel görünüp de içten çirkin olmak, insana hiçbir kıymet kazandırmaz.
Ambalajdaki güzellik, içteki çirkinliği örtmez. Bu itibarla dıştan ziyade iç âlemi güzelleştirmeğe çalışmak mühimdir.
Esas olan, iç âlemle dış âlemin birbiriyle aynı ve âhenkli guzel olmasıdır.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
aglayancocukxmx.jpg

Sevgili Günlüğüm SIRdasim..Hasani huseyini Yusufu El Takva islami yaz kampina birakip Yine Ben geldim...
sonra yanliz ,kafami biraz dinlemek icin kendimi kendim ile alip
Göl kenarina yuruyuse ciktim..Istanbulda sokaklarinda gecen cocukluguma gittim bir an..
sonra sanki biri adimi cagiriyordu.. kim cagirabilirdi ki? kimim vardi ki? annem, Babam mi kardesim mi var sanki bu Gurbet Diyarinda..agla..:,
Subhana/Allah niye sagima soluma onume gokyuzune bakmamistim ki?
Aninda Arkama donup bakmistim.....
demekki bilincalti aslinda hep yuregim gecmislerde kalmis yasadigim o mutluluklari sevgileri arkam da hasret ozlem ile ariyordum..
ya cikip gelirse?ya cikip Gelirlerse....
ya tekrar cagirdiklari seslenirlerse...
sonra bir ara Gokyuzune baktim!gokyuzunun masmavi...
görkemi ve hayalini çizdiğim bembeyaz bulutlarının altında bir an Sanki Rabbimin Rahmetini eserini Uzaklarda gülümseyen gökkuşağının simasinda hissetim...
Ve yoluma devam ettim... ve evime geldim..

Sevgili Günlüğüm Dun ibretlik yuregimi acitan bir olaya sahit oldum..
Hani 6,7 ay once annelerini kaybeden 6 yasindaki ikizler var ya onlari da Yaz kampina goturuyorum...ya..
dun biraz erken gidip onlari uzaktan seyredigimde iri yari buyukce bir cocugun yetim Huseyini yere devirdigini gordum.. ve huseyin kendini yere atmis..
I Want my mommy Annemi istiyorum.. AnneeeeeUzgunnn
diye bir cigligi vardi..sanki bir an yer gok titremisti...
annesizlik krizine girmisti...sanki...Yanina kostum sarildim ama sakinlesemiyordu bir turlu...
Annneeeeee annemi istiyorum diye sanki cigliklari ile onu geri getirebilecegini saniyordu..
zaten ben de annesizligi , yetimligi kabullenemiyorum bir turlu...
basladim ben de aglamaya ben de annemi istiyorum diye.. ama cocuk gibi hickiriklarla.. Huseyin benim agladigimi da gorunce sustu ve bana SIKICA sariildi..
Senin de mi Annen yok mu dedi.. Yook dedim..ve o bir anda cok sukur sakinlesti...
beni senden hoşnutsuzların arasına katıpta kaybedenlerden eyleme...
Senin hükmüne ve takdirine razı olanlardan boyun eğdirttiklerinden eyle...Ey ebedi YAR...
bu yetimlere lutfen Sahip cik diye yuregim ile dua ettim
..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Sevgili Günlüğüm yine ben Yürek kıvrımlarıma yalnızlık tohumlarını ekerek Gönül sizim ile Gurbette Sana Geldim..
Burasi iyice karisti..
galiba hic bir seyde iyice bullanmadan durulamiyacagina benziyor!!Ya ne olacak sakin olun biraz alti ustu 15 dakkikalik bir program icin bu kadar isyan,
kavga.olaya gerek var mi diyen kardeslerime cook aciyorum.. onlar isin ehemmiyettini anliyamiyorlar...
Bizim derdine düştüğümüz şey bir film hikayesi değil sadece.
İslamiyet'in ayaklar altına alınıp ezilmeye kalkışılmasına ve O kutlu Alemlere Rahmet olarak gonderilen Peygamber (s.a.v)'e çirkin ve alçakça yapılmaya çalışılan
saldırılara karsi cikiyoruz..
Tamam Haklı tepkiye devam, şiddete hayır! ama Bu hakaretlere ,
ilgisiz, tepkisiz, kalanlarin hem vallahi hem billahi imanlarindan suphe ediyorum...şiddete ,katliama islam da HAYIR!! diyor ama
bu tepki HAKLI bir tepkidir..
Bolunmiyelim, parcalanmiyalim diyorum ama kimin Safhinda Mahserde kimin Golgesinde toplanmak istiyorsak bugun de ayni yerde Toplanmaliyiz..
Ne Diyeyim gunlugum bugun icim icime sigmiyor.. kendimi hic bir yere sigdiramiyorum..
biraz kendime gelmek icin Sana ugrayayip icimi dokeyim dedim..

Biliyormusun..bazi arkadaslarim yazilarimi cook begeniyorlar neden kitap yazmiyorsun diyorlar..hayattan gurbetten…Gecmis ve geleceginden...
Onlar bilmiyorlar Can! ben yazmaktan korkarım…yanlış bi şey yazmaktan abartmaktan Vebalin altina girmekten en cok da Allah tan korkarim..
SIRR-I ifsa etmekten..riyadan, gosteristen kendimi kaybetmekten korkarim..
Bir Ben var Ben de Benden iceug o kapiyi aralamaktan...
Yaşam; kendi gözlerinizden seyrettiğiniz bir filmdir.
Dışarıda neler olup bittiği o kadar önemli değildir.
Önemli olan sizin olup bitenleri nasıl gördüğünüzdür..olaylara gosterdigimiz tepki ve yaklasimimizdir..
kendi gördüklerimi ,icimde yasadiklarimi, yakarislarimi nasil yazabilirim ki.
insan yazmaktan hic korkar mi diyeceksin simdi?
Ben yazmaktan değil onun şahitliğinin sorumluluğundan Vebalinden ,Mahser gununde yazdiklarimin her harf ve kelimesinin HAKKIn dan korkarım.
Hep haşyetle hatırlarım ilk inen ayetleri.Oku yaratan rabbinin adı ile oku!!
Rabbin kerem sahibidir insana KALEMLE YAZMAYI öğretti…
ilk inen ayetler ve Allah kaleme yemin ediyor.
Kaydeden bir daha asla yok olmamacasına kaydeden bir şeye.
Bu kayıt işlemi beni dehşete düşürüyorlakin düştüğüm yerden ona sığınarak kalkıyorum.
Sonra yazı diye bişey hiç olmasaydı dünya nasıl bir yer olurdu diye düşünüyorum düşündükce ..
insanin yazmadan kendini duygularini yuregini anlatmadan nasil durabilirdi diye irkiliyorum! Sonra hemen şükrediyorum bizim için yarattığı türlü türlü nimetlere.
Elhamdülillah.

"(1-2) Nûn. (Ey Muhammed) Andolsun kaleme ve satır satır yazdıklarına ki sen Rabbinin nimetine uğramış bir kimsesin! bir deli değilsin."
Kalem suresi.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
gunluk.jpg

Sevgili Günlüğüm yine ben Yürek kıvrımlarıma yalnızlık tohumlarını ekerek Gönül sizim ile Gurbette Sana Geldim..
Biliyorsun Günlüğüm bir Sen de bir de Gonul dergahi olan islamiForumlar.net de yaziyorum...
.......................
Kişi Söylediği Kelamla Kendini Biçtiğini Bilse İdi,
Çok Susup Az Konuşurdu...
SUSAN MÜRŞİDİNİN ÖNÜNDE ,KONUŞAN MÜRİD OLMA..
DUY, DİNLE Kİ, DİNLEŞE-SİN .
HEMHAL OL, SUS-ANLA...
B'ERRA-AKLAŞ-AN-A KADAR....
UNUTMA Kİ SABR ,SELAM-ET-E GEBEDİR...
Anlatmak istediğim çok şey var da..
Konuşmak istediğim ise tek kişi var.HEPSI BUKADAR..bu gün...
Oglusum.. Pazar okullunda camide bugun Hamd olsun. birazdan cikip kendimi aramaya basliyacagim...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
gozyasizvz.jpg

Kafam cook karisik Yardim et Allahim! Benim bu konuda aklim ermiyor ,yetmiyor artik...
Hayat hep bir yolculuktu benim için hep bir yerlere gidecek gibi durdum...Ama bir yerlere bir turlu gidemedim…
Hep uzakları ,Ana Vatani ve oradaki Sevdiklerimi düşündüm hep Ana kucaginda ,ANA kuzusu olmayi düşledim;
O yuzden Ne kaldığım yerlere bağlanabildim ne de gidebildim düşlediğim yerlere…hep iki dünya arasinda
Gel-Git lerde bocalayip kaldim..belki de o yuzden bu ulvi hizmet ve meslegi sectim...
bir yerlere ait olamadi isem bari kimsesizlerin,kimsesizligim ile kimsesi olmayi sectim..

cocuklari, yetimleri gülleri ,gelincikleri dünyalari sevdim sığdırdım yüreğime de bir kendimi hic bir yere sığdiramadım…
Bir yanımda özlem,hasretler taştı sel sel...
bir yanımı acılar kapladı derya deniz soluğumda demirler erittim de bir yanım hep kış kaldı üşüdüm…Agustos sicaginda..
Kasim ayinda yüregimi topraga verdim..

Ne ben kendimi anlatabildim başkalarına ne de başkaları anlayabildi ağıt gibi bıçaklanmış bu yüregi gögsümün tam ortasında.
Ne yana döndü isem hep yanlizlik ve gurbet hüznü ile kusandim...
Bu yüzden hep kendimce kanarım...

EY KAİNATIN MİNYATÜRÜ İNSAN.!
KALBİNİ DANIŞMAN,AKLINI KATİB KIL...
VİCDANINI HAKİM,AZALARINI MEMUR KIL...
BÖYLECE KENDİ ANAYASANI ,HAKLAŞTIRMIŞ OLURSUN...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Sevgili Günlüğüm yine ben geldim..
bir pers. aksami ve ben is yerindeyim...
kendime dostlugunun kivaminda demli cay doldurup..
hazan mevsiminde yine dertlesmek icin sana geldim..
Yolun ne kadar doğruysa yükün de o kadar ağir oluyormus!
bunu da bugun anladim..
Bugun is yerime gelen bir ateiste ;Allah kavramının varlığını neden kabul etmiyorsun diye sordum ?
Verdiği cevap ilginçti; Allah’ın varlığını kabul etmek özgürlüğümü kısıtlar..nasil yani dedim merak ettim..
dedigi ise;sahipsiz ve sorumsuz yaşamak bir özgürlük tutkusudur bu…dedi..
yani sen inanmiyorsun diye olan bir sey yok mu olacak saniyorsun diye cevap verdim..

Cehennem ,ilahi Adalet gibi bir kavramı reddeden zihniyetle, yaptıklarının hesabını düşünmek istemeyen, çünkü düşündüğü vakit vicdanı rahatsız olan insanların düşünüş şeklidir bu…
bu şekilde düşünmek ise tüm toplumu suça yöneltir.
Herkes yaptığının yanına kar kalacağını, bir bedel ödemeyeceğini düşünürse, sokaklar hırsız ve katilden geçilmez olur...

Öz eleştiri yapmayan bir insan kendindeki hataları göremez.
Ve daima kendisini haklı sanır. Oysa insanın içinde zaman zaman insanı yargılayan bir mekanizma vardır. Biz buna kısaca ‘’vicdan’’ deriz.

İnsanları dilediği gibi davranmaktan alıkoyan yalnızca insanların koymuş olduğu yasalar değildir, ayni zamanda kendi vicdanıdır. Oysaki biz insanlar hatalarımızın bizde yaratacağı vicdan azabını hafifletebilmek için nefsimiz denilen avukatın savunmasını kabullenir ve şöyle deriz; ‘’bu dünyaya bir kez gelinir. O halde gününü gün et…’’ Bizlerde günümüzü gün etmek adına yarınımızı zehir ederiz...
Deger mi 3 gunluk dunya icin ebedi azap icinde olmak...

Siz siz olun, vicdanınızın sesini dinleyin.
Çünkü o ses, size içinizden seslenen Allah’ın sesidir.
Ve şunu sakın unutmayın;
En yumuşak yastık,… temiz bir vicdandır…

1917 yılında Lenin, Çarlık Rusyasını devirip, Bolşevik ihtilalini gerçekleştirdiğinde ilk önce kiliseleri kapatmış ve İncilleri toplatmıştı.
İnsanların Allah’a değil kendisine yönelmelerini istiyordu.

Çünkü Allah kavramı insanlarda merhamet duyguları uyandırır.
Ve bazı zihniyetlere göre merhametli kişi zayıftır, yok edilebilir...
Allah onlari islah etsin hidayet versin ins..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
gunbatimi.jpg

Sevgili Günlüğüm yine ben Yürek kıvrımlarıma yalnızlık tohumlarını ekerek Gönül sizim ile geldim...
Hani bazen hayatimizda cok derin ACIlar yasariz ya sanki Yusuf un kuyusunun dibine yüreğimiz düşer....kuyunun içinde yusuf. yusufun içinde kuyu...
haram etmiş gece gündüz uykuyU..
Allah’ın ipini bekler... Allah..ipini sarkıtmazsa eğer,yusuf kuyuda caresiz bekler...her yer karanlik, sessiz,hüzün, yüregimiz üşür ya!iste oyle bir An Karanlıkta el yordamıyla ilerler gibi hayat akar...
Önünü göremeden,yönünü bilemeden,sadece şu anı kurtararak..
Gönlünün kandili sönmüş,zifiri gecede kalmışsındır.Ama işte ancak böyle durumlarda, iki göz birden karanlıkta kalınca, bir üçüncü göz açılır insanda.Kapanmayan bir göz...
Ve ancak o zaman anlarsın ki bu alem sonsuza dek sürmeyecek. Hazandan sonra başka mevsimler, bu çölden geçince nice vadiler gelecek;
bu ayrılığın ardından da ebedi vuslat ile sevdigimize kavusacagiz...

En ACI animda Bana kalsa fırtına gibi esmeye devam ederdim, bana kalsa her yeri ,yikip yakmaya devam ederdim ama susmayı tercih ettim...
Neden? Susmakta fayda var, susmakta durmak , düşünmek var... Susmakta YÂR`e Teslimiyet var...
Dilim sustu sanmaki yüreğim sustu , daha da çok çoşku ile yare tutundu...
Susmanın bedeli?? efendim? bunun da mı bedeli var? Herseyin bir bedeli var...
Yâr ile buluştu O ne susuştu, dil konuşmaz ama yürek aşk nağmeleri ile çoştu..yüreğime Hakk-in ateş düştü...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
leyla.jpg

Sevgili Günlüğüm yine ben Yürek kıvrımlarıma yalnızlık ,gurbet tohumlarını ekerek Gönül sizim ile geldim...
Gunlerden Yine bir Cuma..oldugunu Yüregimdeki ACI dan biliyorum..
Biliyormusun gecen Cuma Cuma dan sonra Koruyuculugunu yaptigim Suleymani minacik kapkara ama yuregi nurlu kucuk yetimimi alip
Ciger parelerime tanistirmak icin Musliman mezarligina gittim..
Cocuk iste..Onlarin etrafinda oynadi, zipladi Ama onlari fark edemedi..
Eyvah oğul Öpmeye doymadığım ..Sevmeye kıymadığım
Gönül sızım...
.............

YILLAR ÖNCE GÜNLÜK TUTMAYA BAŞLAMIŞTIM.
AMA GÜNLÜĞÜMDE SANKİ YILLAR ÖNCESİNDE YAZILANLARI YAZAN BEN DEĞİLDİM.
ÖNCESİNDE NAMAZ KILDIĞIM,DİNİ GÖREVLERİMİ YAPTIĞIM HALDE ..HEP BİRŞEYLER EKSİK.YA DA HERŞEY EKSİK.YAZDIKLARIM DA SANKİ RUH ,İHLAS YOKTU!!
HATTA BAZEN ÖLÜMÜ DÜŞÜNDÜĞÜMDE HİÇ HAZIR OLMADIĞIMI DÜŞÜNÜRDÜM .
AMA NEDEN İŞTE HERŞEYİ YAPIYORUM…NİYE ÖLÜME HAZIR DEĞİLİM.İŞTE BU BENİ ARAYIŞA YÖNELTTİ..
BİLMEDİĞİM BULMADIĞIM BİRŞEYLER DAHA OLMALIYDI..
VE HERŞEY SİZİ KAYBETMEM İLE DEĞİŞTİ..HEMDE HERŞEY..
SİZİ KAYBEDİGİMDE SANKİ AŞK İLE RABBİME SIGINIP ONU BULMUSTUM...
SONRADA ACABA RABBİM BENDEN RAZIMI…ACABA RABBBİM BENİ SEVİYORMU..DİYE BÖYLE DÜŞÜNMEYE BASLADIM...
VE BUNUN CEVABINI ONUN SEVDIKLERIN DE BULDUM
...

https://www.youtube.com/watch?v=3idtgIN1G50

Üst Alt