Sevgili Günlüğüm

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
sevgiligunluk.jpg

Sevgili Günlüğüm SIRdasim..Yine Ben geldim...
hani bazen insanin akli,bedeni bir yerde, yuregi ise tamamen farkli bir mekanda olur ya ve bir turlu bu ayriligi kabulenemez!
hep icinde ince SIZI olur ya...iste Ben de O SIZI ile bunlari yaziyorum..
Bugüne kadar çok lütuflar gördük Hak elinden...ve ne günler yaşadık O'nun teveccühünden!...

Zaman zaman hafifçe hırpalansak da,ne görünmezleri gördük! ne erişilmezlere erdik!ACI ile ne makamlara geldik! ve ne paha biçilmez mazhariyetlerle pâyelendirildik...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
gullerinzamani.jpg

gunlugumden bir yazi ile seslenmek geldi icimden bu Gece;
Ne mutlu kazananlara!Ya maza/Allah kazanma kusaginda iken ya kaybedenlerden olmak ne kadar aci degil mi?
Rabbim!kullarini o kadar cok seviyorki devamli Ebedi hayatlarini kurtarabilmeleri icin kapilarina firsat ve sebepler gonderiyor..
cogu insan bu Zahmetli nimetlerin ardindaki binlerce lutfu goremiyor...
Kurban oldugum,Rabbim!
Rahmet deryasini hep gonlumuze akitiyor akitmasina da bazen..bizler hazir degiliz gonul kapimizi acip bu deryaya dalmaya....
Hayat,Ölum, Zenginlik, fakirlik, evlat,darlık, ferahlık… hep bir imtihan...
Hayatımızın her karesinde başımıza gelecekleri, istediklerimizi biliyor olsaydık nasıl bakardık hayata?
Ebediliği olmadığı sürece ne anlamı var sevincin, hüznün…
Anlık mutluluklar bizi mutlu ettiğini sanıyoruz şu anki acıyı çekmeme yada şu anki zevk için! neler kazanıyor yada kaybediyoruz…

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
AHH bu Uzaklik!AHH bu Ayrilik...
ellerin ile yetisemedigin yere yuregin Yetisemez mi?
yuregin ile yetisemedigin yere ellerin ile yetisse ne fark eder?
Özlediğin, gidip görmek istediğin;ama gidip göremediğin
Özlem, gidip görmek ama, istediğini gidememen, görememen; gene de, istemen...
ama bir gun ins.görecegini bilmek te imaninin guzeligidir...
Ellerini alıştır vedaya...Ve duaya...Yol uzun...Her adım bir ayrılık...Bilsen ki her an bir zelzele...Duysan ki ne velvele...Sen iyisi mi ellerini alıştır vedaya...Ve duaya...Her derde devaya...!
Ve sen yine denendiğinde
ve yine kalbin daraldığında
ve yine bütün kapılar yüzüne kapandığında
ve yine ne yapman gerektiğini bilemediğinde...
Uzun uzun düşün ve hatırla yaradanını!
"Allah kuluna kâfi değil mi"
(Zümer/36)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Sen Gök Sofrası nedir bilir misin?.. Ve... Ona talip yürekleri?...
Gök sofralarında yüreğini bölüştüğün oldu mu hiç?..
Ya bir gök muştusunu?..
Ya, O En Güzelin (A.S) sevdasını, bölüştün mü biriyle?..
Sen, Kelime-i Şehâdet nasıl bölüşülür bilir misin?..
Dinle;
Ayrılık vaktinde, İkiden biri, “Lailaheillallah” der,
Diğeri, “MuhammedunResûlullah”..
Bölüşürler o sehâdeti ki, vuslat olsun ayrılıkları..
Ki, birleşsin gönülleri tevhid de, hiç ayrılmasın..
Çünkü bilirsin, o iki kelime hiç ayrılmazlar..
Lailaheillallah sende, MuhammedunResûlullah onda..
Bir yüzü sen ayrılığın, öte yüzü; vuslat içre vuslat..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
mumhareketli.gif

Bu gün bir SessizLik çöktü içime nedense,SessizLik işte,avaz avaz susuyorum...
Bugün bir AğLayış çöktü içime nedense;GözyaşLarımı tutup...Kaza niyetine süküt ediyorum...
Bugün nedense her günden daha fazla yorgunum...
yağmurlara saklanmanmak yağmur damlalarıyla toprağa düşüp kaybolmak....
kim bilir belki de yeniden doğmak...Yeniden doğmak,yaşamak...
belki de yeniden dogmak!ama başka bir alemde olmak istiyorum....
BUGUN...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
İnsanda görecek göz, işitecek kulak varsa, her zerre, bizi Allah’a götüren, bize gerçeği söyleyen bir Cebrail’dir.”
Ne mutlu görenlere, ne mutlu işitenlere... Ne mutlu, nerden gelip nereye gittiğinin farkında olanlara...
bugun ne ogrendim biliyormusun...bir masumu kurtarabilmek icin bin caniyi affedebilmeyi...
bir gül yetistirebilmek icin bin dikeni sulamayi ogrendim
...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Sevgili Günlüğüm Bugun 3 aylik bir Bebek kucagimda Rahmana kavustu..
ölüm...o kadar da korkunc ACI degildir...bu kisinin ölüme ,bakış açısına gore degisir...
Her Canli ölümü tadacaktir...Azrail as.ibrahim as. canini Hakka kavusturmaya geldiginde;ibrahim as. Azraile as. demis ki; Ey Dost hic dost dostun canini alir mi?
azrail as. sasirmis...ve Rabbine yonelmis,Rabbim! demis her sey Sana ayandir,ama ibrahim as. boyle diyor..
Allah cc.da buyuruyor ki;Ya Azrail git! Ibrahim as. deki;Hic dost dosta kavusmaktan gayri durur mu?
ve Azrail as. gidip bunlari soylediginde ibrahim as. o zaman acele et!Dost dosta bir an once kavusmak istiyor....

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
semazenresmi.jpg

İmtihan bitti sanıyorsun ama omuzlarındaki "yazarlar" durmaksızın yazıyor. Bu öyle bir imtihan ki "Kitap"a bakmak serbest. Gökyüzünden, denizlerden ve dağlardan kopya çekmek de. Bu öyle bir imtihan ki yeryüzünün her köşesinde başında gözetmenler olmadan girebilirsin. Her dilde yazabilirsin cevaplarını.
İsmini yazmayı b...ile unutsan cevapların geçerli. Bu öyle bir imtihan ki dört yanlış bir doğruyu götürmüyor, bir doğru on yanlışı siliyor. İptal edilmesi mümkün olmayan bir sınav bu, gizli sorularının çalınması mümkün olmayan! Üç saat on beş dakika sürmüyor sınav, son nefesine kadar soruları cevaplayabilirsin. Sınavdan çıkmak yok hemen, hep sınav içindesin. Katı kuralları yok.
Sınav esnasında konuşabilirsin, yemek yiyebilirsin, bilenlere sorabilirsin cevapları. En önemlisi beş seçenek içinde saklanmıyor "Doğru".
İki seçenek var yalnız önünde. Siyah ve beyaz.
Bütün yapacağın teslim olmak aydınlığa.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Sevgili Günlüğüm yine ben Yürek kıvrımlarıma yalnızlık tohumlarını ekerek Gönül sizim ile geldim...
Gunlerden hangi gundur bilmiyorum..ama aylardan Mart oldugunu Yüregimdeki ACI dan biliyorum..
Hani bazen hayatimizda cok derin ACIlar yasariz ya sanki Yusuf un kuyusunun dibine yüreğimiz düşer....kuyunun içinde yusuf. yusufun içinde kuyu...haram etmiş gece gündüz uykuyU..
Allah’ın ipini bekler... Allah..ipini sarkıtmazsa eğer,yusuf kuyuda caresiz bekler...
her yer karanlik, sessiz,hüzün, yüregimiz üşür ya!iste oyle bir An Karanlıkta el yordamıyla ilerler gibi hayat akar...
Önünü göremeden,yönünü bilemeden,sadece şu anı kurtararak..
Gönlünün kandili sönmüş,zifiri gecede kalmışsındır.Ama işte ancak böyle durumlarda, iki göz birden karanlıkta kalınca, bir üçüncü göz açılır insanda.
Kapanmayan bir göz...
Ve ancak o zaman anlarsın ki bu alem sonsuza dek sürmeyecek. Hazandan sonra başka mevsimler, bu çölden geçince nice vadiler gelecek;bu ayrılığın ardından da ebedi vuslat ile sevdigimize kavusacagiz...
Hayatimda ilk okudugum islami eser ustad Necip f.K Cile kitabi idi.. off yaa hep cile,izdirap, sanci bu meczup da kim demistim.. simdi kendime bakiyorum.. acaba ACI diye bir eser mi bassam diye...cunku ben de bir deli divane meczubum..
Adını gurbet koydum hüzün gözyaşlarıma
Kaderin çizgisinde vardır elbetteki Hakk`in hikmeti..
Hepsi bir imtihan... belki viran belki ferman..ama hepsi Rabbimin bir Takdiri....

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
nilufercicegi.jpg

Hasret ve özlem nekadar artarsa kavuşmakta o kadar güzel olur.
Farkındaysak zorluklar çoğaldıkça günahlar çoğaldıkça her şeye gücü yeten ALLAH'a yönelmekten başka yol göremiyoruz....

çok hüzünlüyüm,içimde tarifi mümkün olmayan bir sızı var...Gonul sizim....
Bir turlu Annesizlige yetimlige, kimsesizlige, sevgisizlige alisamiyorum..Rabbim!
bazen kalabaligin icinde veya karanlikta yururken hic kimse tarafindan fark edilemiyorum..
yoksa ben gorunmez miyim??
Insanin kendini en iyi gordugu yer karanlik imis..
ya bir de Gonlu karanlik olur ise Maza/Allah.. ama ben bazen kendimi sadece gonulevinde hissedebiliyor gorebiliyorum...
hic kimse tarafindan varligim hissedilmese bile Sen Varligimdan haberdarsin ya,bu da bana yeter Rabbim....

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
gozyaslari.gif

BUGUN lONDONUN SOKAKLARINDA CAN SESLERI ALTINDA BIR AN SENI DUSUNDUM...
YA EZAN SESLERI ALTINDA ISTANBUL SAHILINDE MARTILAR ILE BERABER GONUL GONULE UCABILSEYDIK DIYE..
Rabbim...
Bana bir dua öğretki nefsimden eser olmasın...Bir dua öğretki kainat kalbimde bir olsun....
bir dua öğretki bir gün gözlerimden bir damla yaş akarsa.. Senin ile yarattıklarında seni gören seven olsun...
Sen, bizi, ilminle süslenip, ilminle hayra koşanlardan ve bu zenginlikle tüm kâinattan dua alanlardan eyle Allah’ım!
Öyle bir hayat sürdür ki, Sana kavuşmak bize “vuslat”; geride bıraktıklarımıza “hasret” olsun... Âmîn.
Sen sinelerin özünü bilensin.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
aymanzara.jpg

Sevgili Günlüğümben geldim..kendime dostlugunun kivaminda demli cay doldurup..hazan mevsimi ile geldim..
aslinda cok da yorgunum..Senin ile biraz dinlenip icimi dokup rahatlamak istedim..
Is yerimde biraz sesli düsününce basim hep derde..giriyor.. bundan boyle sessiz..sevmeyi , ozlemeyi, hissetmeyi ve düsünmeyi de..
ögrenmem lazimmis..Ayni ACI yi yasadigim gibi..
O mesele halen devam.. ediyor..elimden hic bir sey gelmiyor..Sabir ve dua ile Rabbime siginmaktan baska..
cocuklari uyuttup.. arka bahceye ciktim...sadece biraz nefes alip kainatti dinlemek..ve o an acaba ben bu kainattin neresindeyim. diye dusundum.. boyle kimsesiz ve yanliz..gurbettemiyim ki?
yoksa gurbet benim icimdemiydi ki?
kimsenin bilmedigi icimdeki hep O derin...hüzün....

Öylesine yaralanmışım ki sevdiklerim.. tarafindan, susarim. hiçbir söz acıtamaz, yaralayamaz ve kanatamaz kimseyi bir suskunluk kadar…Ve susmak en acımasız..
Hassas ve kırılgan bir uyari…Küçücük bir hatırlatmadır belki…Fark edilmesi ve onarılması incelik ister...ama her insan da O incelik varsa...
bu gece ne gok de nede yerde..yer ile gok arasinda bir yerdeyim..
belki de sevdiklerimden cogu gokte bazilari da yerde oldugu icindir..ben de ikisi arasinda parcalanmisim sanki..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
huzun.jpg

sevgili günlüğüm...
zamanın ne ortasındayım nede disinda nerde oldugumu bilmedigim bir Gurbet Diyarindayim..
Bizde vakit gün batımına yakın...ama bedenim burda olsa da Yuregim Ana Vatan da o yuzden iki zaman arasinda takilip kaliyorum sanki...
acaba ana vatandaki sevdiklerim..Sevdigim.. kimbilir şu anda neler yapıyor...belki de guzelik uykusunda kimiside belki ruyalar Alemindeler su An..
belki birileri ölüyor birileri doğarken..kimisi ağlıyor kimisi gülüyor..işte hayat dediğimiz bu yolda ..
nasıl bir rol biçildiyse bize onu oynamaya çalışıyoruz elimizden geldiğince..
vakit gün batımına yakın..serin ama güzel bir hava..ve ben nefes alıyorum..şükürler olsun..
gün gelecek benden de bir iz kalmayacak tıpkı ölüp giden diğer sevdiklerim gibi..
kimbilir bu günlüğe yazılanlar belki hiç silinmiyecek..
bizler toprağa karıştıktan sonra yani..birileri okur..kimbilir..
Sevdiğim insanlar da ikiye ayrılır çok sevdiklerim ve diğerleri.
Sevdigim de beni düşünüyor mu acaba?, düşündüğünü düşünmek bile hosuma gidiyor ..
yalnızim Gurbet diyarinda..
yalnızlığın da ağırlığı vardır insanın yüreginde ve omuzlarında...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
yanlizlik.jpg

Sevgili günlüğüm...Yine Ben geldim..
Hayatta ki keşkelerimi yazmaya, icimi dokmeye geldim..
Dun gece Sana soyle bir Tepeden baktim Eyy Gurbet!
Gozlerim kapali yuregim yasli...
Hayattimda en cok da keşkelerim var!..keşkeller ile gecirilmis bir beyhude hayat..oysa zaman nakittir!zaman bizim en buyuk sermayemiz..
Allah cc. tarafindan bize lutf edilmis bir nimet degilmi idi?
ahh muhacir ahh!Keşkeler hiçbir şey kazandırmıyor artik!malesef Keşke hayatımda Keşkelere yer vermeyecek doğru kararlar alabilseydim ..
ama bir sey daha ..keşkeler sayesinde olgunlaştıgimi fark ettim..
belki de yaptıklarım o anki tercihlerim o An ki yasim, ruh hallim ve olgunlugum idrakkim sonucu idi!kim bilir neden oyle o zamanlar davrandigimi halen bilmis degilim!
rah. annem ilerde kararınızın olumlu veya olumsuz sonucuna bakarak kendinize bir ders cıkaracak ve bu şekilde olgunlasacaksınız!
insanlar hemen olgunlaşmıyor hayatlarında yalnıs kararlar olacak ki vicdan azabi, sorumluluk ,ile yanip olgunlasabilsinler derdi...
insan keşke dedikleri şeylerle olgunlaşıyor.
hayatta her zaman doğru kararlar verilmiyor önemli olan bu kararlardan en doğruya ulaşmak o kadar çok keşkem olmasına rağmen
Allaha şükür hep O`na yonelip O`ndan yardim dilemektir!
aa cook gec artik..bari bundan boyle hayattimda keşkeleri kullanmamaya dikkat edeyim..
bir arkadasim dediki gecmisi, cocuklugumu cook ozluyorum.. .ama bugunun kiymetini bilmiyen bizler gecmisi ozliyerek gecirirsek korkarim bir gun ..
bugunmuzde de yapamadiklarimiz icin tekar keşkeller yasayip bugunu de ozledigimizi de soyliyecegiz..
o yuzden dun gecti!Yarin Mechul en iyisi bugunu bu An-i en guzel sekilde..Allah-in RAZI olacagi sekilde gecirmeye ugrasalim ve cokca dua edelim..
Mevlana hz. lerinin dediği gibi "Hamdım Piştim Yandım..." biz pişme aşamasındayız.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
gozyasi.jpg

Sevgili günlüğüm...Yine Ben geldim..
icimde huzun hazan mevsimindeyim.. Biliyormusun günlüğüm...yine Yusuf ve sene 2006 yillini yasiyorum su An...
ama her seferinde bu hatirami yazdigimda, anlattigimda cook sarsilirim.. o gunleri bir kez daha yasarim..
bu olayi yazarken ne hikmetse hep hazan mevsimini yasiyorum...
Çocuklara olan düşkünlüğüm ve anneler günün yaklasmasi nedeni ile bu annenin feryadını yazmaya yöneltti..
Biraz acı yüklü ama annelerin ne olursa olsun ne kadar fedakar olduklarını birkez daha anlıyorum ve herkese anlatmak istedim..

Biliyorum bir kac gun kendime gelemem yusuf iki Yusuf da haklarinda hayirli olanini Rabbim nasip etti ..
ama yine de ben de bir Anneyim...bak yine Anneler gunu yaklasiyor ve iki Yusuf da Anneler gununu Annesiz gecirecekler...
benim ki baska nerde olduklarini ve nasil olduklarini cook iyi biliyorum ya Yusuf`un annesi bu ozel gunde ne durumda olur acaba?
Ayse bacim..halen oglunun hayali ile yasiyor...
Ya rabbel alemin ya ilahel alemin ya zülcelali velikram.
Mümin kardeşimin gönlünde olanı hakkında hayırlı eyle.
Hakkında hayırlı olanı gönlüne razı eyle rabbel alemin ya ilahel alemin ya zülcelali velikram...
Hakkında hayırlı olanı gönlüne razı eyle.......
Eyy Rabbim!!Gurbet Diyarin-da Unutulmuştum, beni Sen sevdin.
Bir Sen sevdiğin için var edildim. Sevdiklerine sahiplenmem icin beni taa buralara getirttin!!
Rabbim, varlığımı aşkına kurban eyle! (amin )
Ben boyle olmasini istememistim..buna sahidim SEN-sin!
Bu Yazimi bile su an göz yaşlarıyla yaziyorum!
RABBİM hiç kimseyi evlat acısıyla terbiye etmesin AMİN
bu acıları yaşamış birisi olarak çok etkileniyorum..
Güzel düşünelim sonu güzel olur inş bizim şer gördüklerimizde hayır hayır gördüklerimizde şer olabilir...diyerek
yine kendimi bu gece tesseli ediyorum...
Niyettimi Sen biliyorsun Rabbim niyetti Hayr olanin akibeti de Hayr olurmus ..
Hakkimda HAYIRLISINI nasip eyle ...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
mektup.jpg

Sevgili günlügum, bu aralar üzerimde ağırlık, burukluk, incinmişlik var...
neden bilmiyorum ama ne bir şey yapasım, ne bir şey yazasım var...uzaklaşmak görünmemek istiyorum...yalnız kalıp kendimi dinlemek istiyorum..
dinledikce de bir seyi hissediyor ve duyuyorum ne mi boos veer o da bana SIR kalsin...
Söylüyorum ya günlük;sen sen olmaktan çıktın işte...
İçimde koca bir dağ oldu söyleyemediklerim;
söylesem de niçin bütün kulaklar sağır!
Aşikar ettiğimi yanılgısına düşen, yargılayıcılardan bıktım...
Öyle bir bıkkınlık ki hayr olsun...
Şimdi sessiz geçip gidiyorsun tümcelerimden be günlük! sen sen olmaktan çıkalı beri öyle sustum ki meğer ne çok biliyormuşum susmayı...
Ne çok kanarmışım...Sessizliğe...Sessizlikçe....
İlk defa bu kadar yalnız olduğuımu hissediyorum
En yakınımdakiler oldu en uzak
En iyisi susmak...ve Haksizca Yargilanmak...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
423778_253411268077373_107422466009588_563472_401136483_n.jpg

Sevgili Günlüğüm yine ben Yürek kıvrımlarıma yalnızlık tohumlarını ekerek Gönül sizim ile geldim...
Anlatmak istediğim çok şey,Konuşmak istediğim ise tek kişi var.HEPSI BUKADAR..bu gün...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Sevgili Günlüğüm yine ben Yürek kıvrımlarıma yalnızlık tohumlarını ekerek Gönül sizim ile geldim..
Bu gün bir SessizLik çöktü içime nedense SessizLik işte,avaz avaz susuyorum...
içimde tarifsiz sıkıntılar var...yüreğim yanıyor!ifade etmek güç bilesin...
bir yanda aileme hasretim bir yanda ve incitmeye razı olamayacağım Sevdigim!bir yanda ise Gurbet Diyarinda...olan Ben!
bunca ateş arsında yangınlarda
ben ne yapıyorum? neredeyim ?
temsil etmeye çalıştığım müslüman olmanın neresindeyim ?
hafakanlara gark oluyor içim.Allahım ne olur yardım eyle ne olur sıratı müstakiminden ayırma beni...
Senden ayırma nefsimle baş başa bırakma!
attığım adımları yalnız senin rızan doğrultusunda atabilmemi nasib eyle ve ne olur haramlardan muhafaza eyle ihlas ile farzlar ve sünnetlerle hemhal eyle AFFF.. AFFEYLE!
YA RABBİ maddeme ve maneviyatıma şifa nasib eyle ..
YA RABBİ maddeme ve maneviyatıma şifa nasib eyle ..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Sevgili Günlüğüm yine ben Yürek kıvrımlarıma yalnızlık tohumlarını ekerek Gönül sizim ile Gurbette Sana Geldim..
Biliyorsun Günlüğüm bir Sen de bir de Gonul dergahi olan islamiForumlar.net de yaziyorum...
bazi arkadaslarim yazilarimi cook begeniyorlar neden kitap yazmiyorsun diyorlar..hayattan ,gurbetten…Gecmis ve geleceginden...
Onlar bilmiyorlar Can! ben yazmaktan korkarım…yanlış bi şey yazmaktan, abartmaktan,SIRR-I ifsa etmekten..
Bir Ben var Ben de Benden iceug o kapiyi aralamaktan...
Yaşam; kendi gözlerinizden seyrettiğiniz bir filmdir.
Dışarıda neler olup bittiği o kadar önemli değildir.
Önemli olan sizin olup bitenleri nasıl gördüğünüzdür...gördüklerimi nasil yazabilirim ki.
insan yazmaktan hic korkar mi diyeceksin simdi?
Ben yazmaktan değil, onun şahitliğinin sorumluluğundan Vebalinden HAKKIn dan korkarım.
Hep haşyetle hatırlarım ilk inen ayetleri.Oku ,yaratan rabbinin adı ile oku!!
Rabbin kerem sahibidir ,insana KALEMLE YAZMAYI öğretti…
ilk inen ayetler ve Allah kaleme yemin ediyor.
Kaydeden, bir daha asla yok olmamacasına kaydeden bir şeye.
Bu kayıt işlemi beni dehşete düşürüyor,lakin düştüğüm yerden ona sığınarak kalkıyorum.
Sonra yazı diye bişey hiç olmasaydı dünya nasıl bir yer olurdu diye düşünüyorum, düşündükce ..
insanin yazmadan, kendini, duygularini yuregini anlatmadan nasil durabilirdi diye irkiliyorum! Sonra hemen şükrediyorum bizim için yarattığı türlü türlü nimetlere. Elhamdülillah.

"(1-2) Nûn. (Ey Muhammed) Andolsun kaleme ve satır satır yazdıklarına ki, sen Rabbinin nimetine uğramış bir kimsesin! bir deli değilsin."
Kalem suresi.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
annegibi.jpg

Sevgili Günlüğümtek Dert Ortagim...Gercekleri sadece Sen biliyorsun..ben boyle olmasini istememistim...
ben sadece ne yaptiysam Rabbiminn rizasi ve sevgili peygamber efendimizin o guzell hadisi Serifine nail olmak icin yaptim..

cunku beni ahirette kurtaracak hic bir eserim yoktu.. ardimdan dua edecek,islam ile sereflenmis yetimleri birakmak istedim...
bir gun nasil soyliyecegimi bile bilemiyorum..
Ben senin gercek Annen bile degilim!!gercek anne gibi sevemem bunu da biliyorum.. ama Allah rizasi ve sevgisi bazen Anne sevgisinden de yuce olur be oglum..

hani her cocuk annesinin karninda 9 ay buyur ya sen de benim yuregimde Hakka kavusana kadar hep buyumeye devam edeceksin....
guller sadece toprakta buyumez, yetismez be ogul bazen guller gonullerde de acarmis ve solarmis bunu biliyormusun?
Rabbim!nasil imtihandir bu sakin ha!Takdiri
ilahi[/URL]ye yi sual ettigimi sanma...
Haddime mi? oylesine sadece bazen Acim konusur yuregim sukut eder...
biliyorum ki buda benim kaderim...
Kader Rabbimin binbir hikmet ile ordugu bir orumcek agi gibi koca bir butundur...
yanliz hayatimin en ACI huzun yillinda yasadiklarimi goz onune alarak bu nasil bir kader dir demiyorum sakin ha isyan ettigimi de sanma Rabbim!!
Sadece cok Canim cok yandi halim ,Sana ayan ve beyandir ben sadece sana ,Rahmetine siginmak icin yuregimi Senin ile paylasiyorum.....
Hz Musa as. ve Kaderin SIRRI ni hatirliyorum..Burada kader, yalnızca Hz. Musa’ya ait değildi...
Hz. Musa’nın annesinin kaderinde o donem de Hz. Musa’ya hamile kalmak vardır.

Hani, annene vahyolunan şeyi vahyetmiştik, (şöyle ki”
“Onu sandığın içine koy, suya bırak, böylece su onu sahile bıraksın; onu benim de düşmanım, onun da düşmanı olan biri alacaktır. Gözümün önünde yetiştirilmen için, kendimden sana bir sevgi yönelttim.”

iste insan bu kissanin sonunu bilmezse sadece ilk basini bilse kadere isyan eder bu nasil bir Annelik duygusu ki yeni dogmus bir bebegi sandiga koyup suya atmak..
ve olume terk etmek gibi..
ama insan Rabbine tam teslim oldugunda ve olaylarin sadece ilk goruldugu gibi degil sonucu neticesi itibara da alinmasi gerektigini..bir bilebilse...

Üst Alt