Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Hz. Muhammed (s.a.v)
Sevdayı Muhammedi
Sevdayı Muhammedi (13)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="makes" data-source="post: 4624" data-attributes="member: 39"><p style="text-align: center"><span style="color: #000000">[FONT=Times New Roman, serif]<span style="font-size: 12px"><span style="font-size: 18px"><strong>Sevdayı Muhammed</strong></span><span style="font-size: 18px"><strong>î </strong></span></span>[/FONT]</span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: #000000">[FONT=Times New Roman, serif]<span style="font-size: 12px"> (sallallahü aleyhi ve sellem) </span>[/FONT]</span> </p> <p style="text-align: center"> <span style="color: #800000">[FONT=Times New Roman, serif]<span style="font-size: 12px"><em><strong><strong>-devamı-</strong></strong></em></span>[/FONT]</span></p> <p style="text-align: center"></p><p> <span style="font-size: 15px"></span></p><p><span style="font-size: 15px"></span> </p><p> <span style="font-size: 15px"><span style="color: #800000">[FONT=Times New Roman, serif]Bendeki Kabe ve Efendimizi Ravzasında ziyaret etme özleminin had safaya çıktığı o yılın Hacc zamanını sabırsızlıkla bekliyor ve gidebilmemin bana nasip olması için de Rabbime hep dua ediyordum. Nihayet tüm hazırlıklarımı yapıp gidebilmiştim. Gerek Beytullahta gerekse Mescid-i Nebevi de çok duygusal anlar yaşandı. Öyleki, Hacc ibadetini yapıp ziyaretler bittikten sonra geri dönmek bana çok zor geliyordu. Fakat ağlaya ağlaya ayrılmak zorunda kaldım. Sanki öz yurdumdan koparılmış gibiydim. Aslında dönüşüm Almanyaya idi fakat bu Hacc yolculuğunu organize eden kardeşler güzel bir teklifte bulundular. Türkiyeye sıla-i rahim yapmak istersem hemen uçuş proğramında bir değişiklik yapıp İstanbul havaalanında inebileceğimi ve almanyaya hangi tarihte dönmek istersem ona göre ayarlayabileceklerini söylediler. Bu benim için çifte bayram olacağı için hemen kabül ettim (Allah azze ve celle kendilerinden razı olsun). Anne ve Babamı da Hacc dönüşünde görecektim. Kutsal topraklardan çok buruk ayrılmam akabinde Anne ve Babamı ziyaretim, bu üzüntümü hiç olmassa birazcık hafifletmişti. Babamlarda kaldığım gece teheccüdte iken sabah namazına yakın biraz dalmışım. Yani biraz uyuklamışım. Hafif bir sarsıntıyla kendime gelmem sağlandı. Birden semayı seyreder halde buldum kendimi. Gördüklerim karşısında şaşkına dönmüştüm. Bembeyaz elbiseler giyili parlak ve nurani yüzlü insanlar yeryüzünden gök yüzüne yükseliyorlardı. Ve herbirinin ellerinde birer kağıt vardı. Hayretler içerisinde kaldığım bir başka şey ise babam da onların arasındaydı. Ben hayretler içerisinde hem de gıptayla onları seyrederken ''acaba bunlar kimler ve nereye doğru yükseliyorlar, hem de ellerinde birer kağıtla'' diye kendi kendime soruyordum. Bana ''onlar sadık ve salih kimselerdir ve her seherde berzaha yükselirler'' dendi. ''O salih ve sadık kimselerin ellerindeki kağıtlar nedir acaba'' diye tekrar sordum. ''Onlar her seherde Rabblerine günlük iltica dilekçelerini sunarlar'' dendi. Bir müddet onları seyrettikten sonra dünya haline geri dönmüş oldum.[/FONT]</span></span></p><p> <span style="font-size: 15px"><span style="color: #800000">[FONT=Times New Roman, serif]Bu durumu yaşadıktan sonra Rabbime hamd ile: '' Çok şükür ailemizden birisi tüm ailemiz için Allah (azze ve celle)'a arzu hal dilekçesi ile münacaatta bulunuyor'' dedim. [/FONT]</span></span> </p><p> <span style="font-size: 15px"><span style="color: #800000">[FONT=Times New Roman, serif]Sabah olduktan sonra babama kısa ve öz bir ricada bulundum, acaba hangi ibadetle bu makama erişti diye ama o sadece bana tebessüm etti...[/FONT]</span></span></p><p> <span style="font-size: 15px"></span></p><p><span style="font-size: 15px"></span> </p><p> <span style="font-size: 15px"><span style="color: #800000">[FONT=Times New Roman, serif]Rabbim senin şânın çok yücedir.[/FONT]</span></span></p><p> <span style="color: #0000ff">[FONT=Times New Roman, serif]<span style="font-size: 12px"><strong>...........................................................................................................</strong></span></span></p><p><span style="color: #0000ff"><span style="font-size: 12px"><strong>Selamün aleyküm</strong></span></span></p><p><span style="color: #0000ff"><span style="font-size: 12px"><strong>Allah celle celalühu'ın Rahmeti, Bereketi ve Selamı üzerinize olsun kardeşlerim.</strong></span></span></p><p><span style="color: #0000ff"><span style="font-size: 12px"><strong>Peygamberimiz sallallahü aleyhi vesellem Efendimize salavat okumak için her hafta pazartesi günleri akşam 20:00 -8- de salavat okumalarında aynı saatte buluşuyoruz.</strong></span></span></p><p><span style="color: #0000ff"><span style="font-size: 12px"><strong>Dünyanın neresinde olursanız olun sizleri de bizlerle aynı gün ve aynı saatte salavat okumaya davet ediyoruz. </strong></span>[/FONT]</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="makes, post: 4624, member: 39"] [CENTER][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman, serif][SIZE=3][SIZE=5][B]Sevdayı Muhammed[/B][/SIZE][SIZE=5][B]î [/B][/SIZE][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#000000][FONT=Times New Roman, serif][SIZE=3] (sallallahü aleyhi ve sellem) [/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=#800000][FONT=Times New Roman, serif][SIZE=3][I][B][B]-devamı-[/B][/B][/I][/SIZE][/FONT][/COLOR] [/CENTER] [SIZE=4] [/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#800000][FONT=Times New Roman, serif]Bendeki Kabe ve Efendimizi Ravzasında ziyaret etme özleminin had safaya çıktığı o yılın Hacc zamanını sabırsızlıkla bekliyor ve gidebilmemin bana nasip olması için de Rabbime hep dua ediyordum. Nihayet tüm hazırlıklarımı yapıp gidebilmiştim. Gerek Beytullahta gerekse Mescid-i Nebevi de çok duygusal anlar yaşandı. Öyleki, Hacc ibadetini yapıp ziyaretler bittikten sonra geri dönmek bana çok zor geliyordu. Fakat ağlaya ağlaya ayrılmak zorunda kaldım. Sanki öz yurdumdan koparılmış gibiydim. Aslında dönüşüm Almanyaya idi fakat bu Hacc yolculuğunu organize eden kardeşler güzel bir teklifte bulundular. Türkiyeye sıla-i rahim yapmak istersem hemen uçuş proğramında bir değişiklik yapıp İstanbul havaalanında inebileceğimi ve almanyaya hangi tarihte dönmek istersem ona göre ayarlayabileceklerini söylediler. Bu benim için çifte bayram olacağı için hemen kabül ettim (Allah azze ve celle kendilerinden razı olsun). Anne ve Babamı da Hacc dönüşünde görecektim. Kutsal topraklardan çok buruk ayrılmam akabinde Anne ve Babamı ziyaretim, bu üzüntümü hiç olmassa birazcık hafifletmişti. Babamlarda kaldığım gece teheccüdte iken sabah namazına yakın biraz dalmışım. Yani biraz uyuklamışım. Hafif bir sarsıntıyla kendime gelmem sağlandı. Birden semayı seyreder halde buldum kendimi. Gördüklerim karşısında şaşkına dönmüştüm. Bembeyaz elbiseler giyili parlak ve nurani yüzlü insanlar yeryüzünden gök yüzüne yükseliyorlardı. Ve herbirinin ellerinde birer kağıt vardı. Hayretler içerisinde kaldığım bir başka şey ise babam da onların arasındaydı. Ben hayretler içerisinde hem de gıptayla onları seyrederken ''acaba bunlar kimler ve nereye doğru yükseliyorlar, hem de ellerinde birer kağıtla'' diye kendi kendime soruyordum. Bana ''onlar sadık ve salih kimselerdir ve her seherde berzaha yükselirler'' dendi. ''O salih ve sadık kimselerin ellerindeki kağıtlar nedir acaba'' diye tekrar sordum. ''Onlar her seherde Rabblerine günlük iltica dilekçelerini sunarlar'' dendi. Bir müddet onları seyrettikten sonra dünya haline geri dönmüş oldum.[/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#800000][FONT=Times New Roman, serif]Bu durumu yaşadıktan sonra Rabbime hamd ile: '' Çok şükür ailemizden birisi tüm ailemiz için Allah (azze ve celle)'a arzu hal dilekçesi ile münacaatta bulunuyor'' dedim. [/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#800000][FONT=Times New Roman, serif]Sabah olduktan sonra babama kısa ve öz bir ricada bulundum, acaba hangi ibadetle bu makama erişti diye ama o sadece bana tebessüm etti...[/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4] [/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#800000][FONT=Times New Roman, serif]Rabbim senin şânın çok yücedir.[/FONT][/COLOR][/SIZE] [COLOR=#0000ff][FONT=Times New Roman, serif][SIZE=3][B]........................................................................................................... Selamün aleyküm Allah celle celalühu'ın Rahmeti, Bereketi ve Selamı üzerinize olsun kardeşlerim. Peygamberimiz sallallahü aleyhi vesellem Efendimize salavat okumak için her hafta pazartesi günleri akşam 20:00 -8- de salavat okumalarında aynı saatte buluşuyoruz. Dünyanın neresinde olursanız olun sizleri de bizlerle aynı gün ve aynı saatte salavat okumaya davet ediyoruz. [/B][/SIZE][/FONT][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günde beş vakit kıldığımız nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Hz. Muhammed (s.a.v)
Sevdayı Muhammedi
Sevdayı Muhammedi (13)
Alt