- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,319
- Tepkime puanı
- 118
şekerli Ayva Dolması
MALZEMELER
Kıyma 1 1/2 su bardağı - 250 gr
Pirinç 1/3 su bardağı - 60 gr
Ayva 6 orta boy - 1400 gr
şeker 3/4 su bardağı - 135 gr
Tarçın 1/4 tatlı kaşığı - 0.5 gr
Yenibahar 1/4 tatlı kaşığı - 0.5 gr
T
uz 1/2 tatlı kaşığı - 3 gr
Margarin 1 yemek kaşığı - 10 gr
Su (sıcak) 1 1/2 su bardağı - 300 gr
HAZIRLANIşI
Kıymayı bir tencerede, kısık ateşte bıraktığı suyu çekinceye değin, yaklaşık 15 dakika pişir.
Pirinci yıka, süz.
Ayvaları yıka, içlerini oy ve kararmamaları için limonlu suya at.
Kıyma, pirinç, şeker, tarçın, yenibahar, tuz ve yağı iyice karıştır.
Ayvaların içini bu içle doldur ve yayvan bir tencereye yerleştir.
Sıcak suyu ekle, ayvalar yumuşayıncaya değin, yaklaşık 30 dakika pişir.
MALZEMELER
Kıyma 1 1/2 su bardağı - 250 gr
Pirinç 1/3 su bardağı - 60 gr
Ayva 6 orta boy - 1400 gr
şeker 3/4 su bardağı - 135 gr
Tarçın 1/4 tatlı kaşığı - 0.5 gr
Yenibahar 1/4 tatlı kaşığı - 0.5 gr
T
uz 1/2 tatlı kaşığı - 3 gr
Margarin 1 yemek kaşığı - 10 gr
Su (sıcak) 1 1/2 su bardağı - 300 gr
HAZIRLANIşI
Kıymayı bir tencerede, kısık ateşte bıraktığı suyu çekinceye değin, yaklaşık 15 dakika pişir.
Pirinci yıka, süz.
Ayvaları yıka, içlerini oy ve kararmamaları için limonlu suya at.
Kıyma, pirinç, şeker, tarçın, yenibahar, tuz ve yağı iyice karıştır.
Ayvaların içini bu içle doldur ve yayvan bir tencereye yerleştir.
Sıcak suyu ekle, ayvalar yumuşayıncaya değin, yaklaşık 30 dakika pişir.