- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,319
- Tepkime puanı
- 117
Malzemeler
-2 su bardağı pilavlık bulgur
-1 çay bardağı tel şehriye
-1 yemek kaşığı tereyağ
-Yarım çay bardağı sıvı yağ
-Tuz
-İsteğe bağlı 1 adet tavuk bulyon tableti
Hazırlanışı:
Tereyağ ve sıvıyağı pilav tenceresinde eritin.Eriyen yağın üzerine tel şehriyeleri ekleyin. Tel şehriyeler fındık kabuğu rengini alıncaya kadar kavurun.Ayıklanmış yıkanmış bulguru ekledikten sonra, 2-3 dakika karıştırarak kavurun.Üzerini bir parmak aşacak kadar(tahminen 4 su bardağı) su ekleyin.Tuzunu ve iyice ufaladığınız tavuk bulyonu ekleyip kapağını kapatın.Kaynadıktan sonra ocağın ısısını düşürüp suyunu çekinceye kadar pişirin.Altını kapatıp 10-15 dakika demlenmeye bırakın.
Afiyet olsun.