Şehriyeli bulgur pilavı.

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,319
Tepkime puanı
117
sehriyeli_bulgur.jpg



Malzemeler

-2 su bardağı pilavlık bulgur
-1 çay bardağı tel şehriye
-1 yemek kaşığı tereyağ
-Yarım çay bardağı sıvı yağ
-Tuz
-İsteğe bağlı 1 adet tavuk bulyon tableti

Hazırlanışı:

Tereyağ ve sıvıyağı pilav tenceresinde eritin.Eriyen yağın üzerine tel şehriyeleri ekleyin. Tel şehriyeler fındık kabuğu rengini alıncaya kadar kavurun.Ayıklanmış yıkanmış bulguru ekledikten sonra, 2-3 dakika karıştırarak kavurun.Üzerini bir parmak aşacak kadar(tahminen 4 su bardağı) su ekleyin.Tuzunu ve iyice ufaladığınız tavuk bulyonu ekleyip kapağını kapatın.Kaynadıktan sonra ocağın ısısını düşürüp suyunu çekinceye kadar pişirin.Altını kapatıp 10-15 dakika demlenmeye bırakın.

Afiyet olsun.
gul.gif
 

ceylannur

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
2 Eylül 2011
Mesajlar
3,869
Tepkime puanı
37
sag ol payalsımın için ellerıne saglık mardın yoresının bulguru
 
Üst Alt