- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,319
- Tepkime puanı
- 117
Sandal börek tarifi,milföy hamurundan mercimekli börek,örgülü börek.
1 Paket (20 Tane) Milföy Hamuru
2 Su Bardağı Yeşil Mercimek
1 Tane Kuru Soğan
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
Kırmızıbiber,Karabiber,Tuz
ÜZERı ıÇıN;
Çörek Otu
Yumurta Sarısı
Mercimek haşlandıktan sonra suyu süzülür. Ayrı bir tencerede soğan sıvıyağda kavrulur. ıçerisine haşlanan mercimek, kırmızıbiber, karabiber ve tuz eklenerek karıştırılır. Milföy hamurunun bir tanesinin sağından ve solundan birer cm aralıklarla üçer cm.lik şeritler oluşturulacak şekilde çentikler yapılır. Bu şeritlerden en üstteki ve en alttaki sağda ve solda ucuca birleştirilir. Oluşan sepete mercimekli iç doldurulur. Öteki şeritler sağlı sollu mercimeklerin üzerini kapatacak şekilde birleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilip 200 derece fırına verilir.

1 Paket (20 Tane) Milföy Hamuru
2 Su Bardağı Yeşil Mercimek
1 Tane Kuru Soğan
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
Kırmızıbiber,Karabiber,Tuz
ÜZERı ıÇıN;
Çörek Otu
Yumurta Sarısı
Mercimek haşlandıktan sonra suyu süzülür. Ayrı bir tencerede soğan sıvıyağda kavrulur. ıçerisine haşlanan mercimek, kırmızıbiber, karabiber ve tuz eklenerek karıştırılır. Milföy hamurunun bir tanesinin sağından ve solundan birer cm aralıklarla üçer cm.lik şeritler oluşturulacak şekilde çentikler yapılır. Bu şeritlerden en üstteki ve en alttaki sağda ve solda ucuca birleştirilir. Oluşan sepete mercimekli iç doldurulur. Öteki şeritler sağlı sollu mercimeklerin üzerini kapatacak şekilde birleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilip 200 derece fırına verilir.