Said nursi ve risaleler hakkında sorularım var

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sehremini

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
27 Şubat 2014
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
Bismillah....
Arkadaşlar Said Nursi ve Risaleler hakkında birtakım sorularım var.
Benim bu sorularımı alimlere hakaret vb. alanlara çekmeden, Kuran ve sünnet çerçevesinde cevaplandırmanızı istiyorum.
Amacım tartışmak değil. Öncelikle bunu belirteyim.
Risalelerde ki bazı konuları anlamakta zorlanıyor da olabilirim.
1- Kıyametin tarihi dinimizde MUTLAK GAYB olarak değerlendirilmişken Said Nursi kıyametin tarihini nasıl verebiliyor. Buhari'de Peygamberimizin mutlak gaybdan saydığı 5 konudan birisi kıyametin saatidir.
Kur'an-ı Kerim'de Peygamberimize hitaben "Kıyametin saatini bilmek nerede sen nerede" (Naziat 43) denmişken...
2-Saidi Nursi'nin kendi ifadesiyle MERDUMGİRİZ yani kalabalıktan hoşlanmadığı için cuma namazı kılmamasını ehli sünnet açısından kabul edebilir miyiz.
3-Hiç bir islam alimi cevaz vermemişken Yahudi ve sihirbazların yöntemi olan cifirle Kur'anı tefsir etmeye kalkışmasını nasıl değerlendirmemiz gerekir.
4-18. Lema'da Hz. Ali'ye içinde "Evveli dünyadan kıyamete kadar" her şeyin yazılı olduğu SEKİNE adlı bir vahiy indirmesini Kur'an-ın gayb anlayışı ile nasıl bağdaştırabiliyoruz.
5- 8. Lema'da Abdülkadir Geylani gibi kişilerin geleceği geçmiş gibi bilmeleri iddialarını nasıl değerlendirmemiz gerekiyor?
6- 14 yaşında kendisine "LEDÜNNİ İLİM" verilen birinin Sabetaycılarca kurulan İttihat ve Terakki'nin destekçiliğini yapması Şam, Kosova , Selanik ve Doğu illerinde Meşrutiyetin İslami bir rejim olduğunu savunması , Ledünni ilim anlayışı ile çelişmiyormu?
7- Ehli sünnet hadis kitaplarında bir satır bile yer almazken CEVŞEN duasını islam anlayışına ters bir şekilde kutsallaştırmasını nasıl değerlendirmeliyiz?
Evet arkadaşlar bu sorularıma Kuran, sünnet ve islam alimlerinin görüşleri çerçevesinde katkılarınızı bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler....
 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Selamünaleyküm, önce selam sonra kelam diyoruz... ve diyoruz ki bu forumda Said-i Nursi ve Risalelerle yakından ilgilenen bir arkadaşımız varsa ve konuyu görürse size cevap yazabilir. Fakat Bedüzzaman ve risalelerle ilgili bir çok siteler var. Bu soruları neden onlara sormuyorsunuz?
 

sehremini

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
27 Şubat 2014
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
Ve aleyküm selam ve rahmetullah..
Said Nursi ile ilgili özel bir bölümün olduğunu ve Said Nursi ile ilgili onlarca konunun açıldığını görünce bu konuda yetkin arkadaşların olduğunu düşündüm bu birincisi.
İkinci olarak da bunun sadece beni değil bütün Müslüman kardeşlerimi ilgilendirdiğini düşünüyorum. Yanlış düşünüyor olabilir miyim? Bilemiyorum.
 

ozkn

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
18 Ocak 2014
Mesajlar
206
Tepkime puanı
1
Said Nursi ve risalelerinden uzak durun..

Said Nursi'nin sözleri TARTIŞMASIZ sünnete ve Ayetlere aykırıdır. Nur talebelerini Allahu Teala bu eserlerden uzaklaştırsın.

Açıkça ve tartışmasız Ehli Sünnete taban tabana zıt sözleri (niyeti iyi olabilir) mevcut.

Sakın yaklaşmayın bile qqww..k
 

ozkn

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
18 Ocak 2014
Mesajlar
206
Tepkime puanı
1
https://www.youtube.com/watch?v=LLDmSbTgT5Y

Bu videoda aktarılan sözler Said Nursi'nin eserlerinde mevcuttur. Bu sözlerin dayanağı nedir denildiğinde nur talebeleri bile cevap veremiyorlar, geyik muhabbeti gibi: İslam için hapis yatmış, çile çekmiş, milyonlarca insanı etkilemiş diyerek ağdalı sözlerle göz boyuyorlar. Keşke böyle şeyler söylemeseydi de çile de hiç çekmeseydi!!!

Nur Risalesinin içerisinde zırvalıklar çokça mevcuttur. Hele ki bazı sayıları tutturmak için ismini değişik telaffuzlara sokarak değiştiriyor, yine tutturamıyor bu sefer eğer "lamelif" kaldırılırsa bu rakama ulaşılır diyor. Böyle zırvalık olmaz! 4 işlem matematik mi bu?

Evliyaların kerameti olabilir Önceki konularda Hz. Musa'nın annesine vahiy edilen ayeti nakletmiştim. Hz. Musa'nın annesi peygamber olamaz çünkü kadındır; madem ki Allahu Teala vahyettik diyor! Bu nedir? Keramet sınıfına girer. Allahu Teala Hz. Musa'nın annesine ileri tarihte Hz. Musa'nın peygamber olacağını müjdeliyor. Bu gayba girerdi ve Allahu Teala bildirdi. Kime: bir saliha kadına. Kadından evliya olurmuş demek ki... Gaybı da Allahu Teala dilerse sevdiği kullarına bildirir. Ama bu kişi Said Nursi gibi Hadisi Şeriflere ve Kur'an'ı Kerim'e aykırı ise artık evliya demek ne kadar doğru olur.

Düşünün ki bir insan cehennemde ben yanmaya razıyım diyor; oysa ki Allahu Teala azabım pek çetindir buyuruyor... Peygamberimiz Cehennem azabından sürekli olarak Allahu Teala'ya sığınmıştır. Halbuki kendisi cennetliktir öyle olduğu halde Cehennem azabından Allahu Teala'dan azabından korkuyorken Said Nursi onlarca ayete rağmen nasıl Allah’ın azabını hem de sonsuz azabını küçük görüyor... İnsanları iman ettirmek onun işi değil, bırak bu işi git dini tebliğ et! kendi kafandaki hayali cehenneme ne girip çıkıyorsun öyle.
Ayete zıt bir şey istemek ayetteki tehdidi küçümsemek anlamına gelir, dolayısıyla ayetle alaya girer!! Allahu Teala defalarca azabımdan korkun!!!! iman edip salih ameller işleyin!!! affımı isteyin!!!! dönüş ancak BANA'dır buyuruyor... Af istemek, hidayet için dua etmek, salih ameller işlemek varken ...şunlar şunlar iman edip cennete girse Cehennem gülistanlık olur... Allah'ın ayetlerini hafife almaktır, Allahu Teala'yı (haşa)yalancı çıkarmaya çalışmaktır, alay etmektir, inkardır... Demek ki şu ayetin (haşa) aslı yok mu: "İnkâr edenler için ise Cehennem azabı vardır. Varılacak ne kötü bir yerdir orası! "(Mülk Suresi-6)
Nur talebeleri bu sapıklıktan kendilerini uzak tutsunlar!! Tövbe edip sünnete yönelsinler! Mümkünse Kur'an ve Sünnet dışındaki kişilerin isimlerini teşvik ve tavsiye etmesinler. Yoksa olan şey ortada: Said Nursi sapıtmış ve zırvalamıştır. siz de dünyada ve ahrette kendi başınızın çaresini ayet ve sünnetlerle arayın. Binlerce sünnet dururken, Kur’an varken risalei nur da hangi hadisi şerife dayanarak çıkmış karşımıza!!! Bu iş Sait Nursi ile risalei nurla olacak iş değildir.Risalei nur Kuran’ın tefsiriymiş…. hadi oradan! kendi kafanıza göre kutsallık katmak için tefsiridir zırvalığına girmeyin… Dinimiz risalei nuru kutsal diye hangi ayette ve hadiste belirtmiş… Diyorsunuz ki Kabe kutsaldır, vatan kutsaldır, bayrak kutsaldır bu kutsallık Kuran veya Peygambere ters değildir diyorsunuz. Eee tamam işte mesele bu!! Dinimiz bunları kutsal olarak nitelendirmiş…. dinimize göre risalei nuru ve Said Nursi’yi kutsal ilan etmiş mi??? Zanna dayanıp kutsallık ilan edilmez öyle.
 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Risale-i nurlardan okuyan varmı burada bilmiyorum! Okumadan konuşmak boştur. Ben bir kısmını okuma fırsatı buldum. Bu ilk videodaki açıklamalar çok saçma geldi bana. Saidi nursinin bir sözünü çok fazla şekle sokup çarpıtmaya yönelik sanki. İkinci videoyu izlemedim... Ben okuduğum kadarı ile, risale-i nurda zararlı, islam dışı hiç birşey görmedim. Okumayanlara hastalar risalesini okumalarını tavsiye ederim. Sonuç olarak risalelerden okuduğum, dinlediğim kadarında hiç bir islama aykırılık görmedim ve duymadım. Bu konuda kimseyle tartışmaya girecek değilim. Öncelikle buna vaktim yok ve gerek yok. Nurlardan bizzat okuyanlar fikirlerini açıkça yazabilirler. Yanlız okumayanlar yazmasın lütfen. Herkesin yazıp çizdiği kendi sorumluluğundadır yani kendisi mesuldür. Bu konu hakkındaki düşüncelerim böyle...

Risaleden okuyanlar, buraya islama aykırı gördükleri sözü veya bölümü ekleyebilirler, bizde en azından risalelerde aykırı olanın, yanlış olanın ne olduğunu anlamaya çalışalım...
 

ozkn

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
18 Ocak 2014
Mesajlar
206
Tepkime puanı
1
Zaman bulursanız sabırla izleyiniz. Aslında bir başlarsanız meraktan bırakamazsınız. Buraya yazmaya uğraşırdım ama dinlemek okumaktan daha kolaydır diye videonun tamamını naklediyorum...

https://www.youtube.com/watch?v=kMyjkZ_4sKE
 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
İşin doğrusu videoyu izleyemem, zaten izlesemde kimin hazırladığı belli olmayan bir şeye veya söylenelere itibar etmem. Ben ancak okuduğuma ve anladığıma inanırım. Risalelerin hepsini okumadım, dediğim gibi küçük bir bölümü sadece. Okuduğum bölümlerde hiç bir islam dışılık görmedim. Fakat okumadığım diğer bölümlerinde islama aykırı bir durum varmı onu da bilemem. Türkiyede insanları dinsizleştirme, kurandan uzaklaştırma politikaları uygulandığı dönemde dini islamı yaymak, unutturmamak adına yaptığı hizmeti okudum ve izledim.Bu aşamada gerçekten risaleleri okumuş ve yanlışlık görmüş olan varsa yanlış olanı ekleyip, neresi yanlıştır kısaca eklerse bizde öğrenmiş oluruz... Yanlız burada okumak önemli, okumadan yorum yapmak, duyduğunu aktarmak olmaz!

Aslında bu tartışmanın yeri burası değil, sorular veya anlaşılmayan noktalar nur forumlarında sorulabilir. Bir çok forum var bu konuyla ilgili. Risaleyi tam okumadan yarım bilgiyle de fazla birşey söylemem doğru olmaz. Fakat açık seçik islama aykırı olan bir nokta varsa (yoruma bağlı olmayan) öğrenelim...
 

sehremini

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
27 Şubat 2014
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
Said Nursi

" SAİD NURSİNİN TARİHÇEİ HAYATI (EFSANELERDEN ARINDIRILMIŞ)
1- Said Nursi 1877'de doğup, 1960'ta hakkın rahmetine kavuşmuştur.
2- Said Nursi 1891 yılında 14 yaşındayken Peygamberimizi rüyada görmüş ve bir başkasına soru sormamak kaydıyla kendisine ilim verilmiş ve İlm-i Ledün ve Vehbi ilim sahibi olmuştur. Ayrıca yine kendi beyanlarına göre İLİM ZAHMETİNE KATLANMAYARAK 3 ayda ALİM olmuş; Hemşehrilerinin de şahit olduğunu söyler; Ayrıca ilim meclislerinin görüşüyle BEDİÜZZAMAN sıfatı layık görülür.
Ben diyorum ki bu koskocaman bir YALANDIR 1926'dan sonra UYDURULMUŞ SENARYOnun PARÇASIDIR.
3- 1892 yılında rüyada aldığı talimatla Mardin'e gider ve ilmi müzakerelerde bulunur. Namık Kemal'in RUY isimli eserini okur ve Latif Sağıroğlu'nun anlatımıyla da neden Namık Kemal'ci olduğu uzun uzun anlatılır.
4- 1895 yılında önce Erzurum Valisinin davetiyle sonra Van Valisi Hasan Paşa;nın daveti, ardından Van Valisi olan İşkodralı Tahir Paşa;nın onayı ile Van Valisi Konağında kalır. Bu süre 1897-1907 tarihleri arasını kapsar;
5- Bu konakta geçen 10 yıllık süre 20-30 yaşları arasıdır. Nurcuların iddiasına göre Said hem Bediüzzaman ve hem de İlm-i Ledün sahibi olarak 6 -16 yıllık tanımlı süresini bu konakta geçirir.
Bu süreç hakkında ayrıntı yoktur. Ancak Tahir Paşa;nın oğlu CEVDET Bey/PAŞA 1881 doğumlu ENVER PAŞANIN kız kardeşi ile evlidir.
Said Nursi bu konakta akrabalık bağı ve helali olmaksızın tam 10 yıl geçirmiştir.
6-1907 yılının son aylarında Tahir paşanın Padişah'a yazdığı REFERANS mektubu ile İstanbul'a gider.
Bu gittiği tarihlerde de İstanbul'da oldukça ciddi kargaşa vardır. ENVER PAŞA ve RESNELİ NİYAZİ Balkanlarda dağda EYLEM yapmaktadır.
1907'de İstanbul'a giden Said nursi FERİK AHMET PAŞA'nın evine yerleşir ve üç ay orada kalır. Bu sürede Padişaha sunacakları başvuru hazırlıklarını yapar ..
Peki kimdir Ferik Ahmet paşa ? 3 ay sonra yapılacak ihtilalin ve İTC'nin Başbakanı olacak olan Paşadır. Yani İttihat Terakkinin Başbakanı
7-Ferik A. Paşa ve Said Nursi Padişaha Van ve civarında 3 üniversite kurma teklifini sunmak için 3 ay çalışırlar... Ama öyle bir üç ay ki aynı zaman dilimi içerisinde Enver ve Resneli Niyazi isyan için DAĞA ÇIKMIŞTIR...
8- Said Nursi Padişahla görüşür ve ünv. teklifini sunar. Memurlar kendisinin kıyafet ve konuşmasına kızarlar ve doğru AKIL HASTANESİNE...... 1,5 ay orada kalır. Ardından Toptaşı Hapishanesine ki orada da 1,5 ay kalır...
9- Nasıl bir tevafuksa... o esnada Enver ve Niyazi beyler sonuç alır ve II.Meşrutiyet ilan edilir. İTC iktidara gelir.
10- Henüz hapishanede 1,5 ayı geçmiş Said nursi TALAT PAŞA (Yahudi/Sabetay) tarafından KAÇIRILIR. Talat Paşa Said nursi kaçırarak hapishaneden çıkartır.
Ne ADINA ACABA.....! Neden sadece Said nursi kaçırılır dersiniz?
11- Hapishaneden kaçırılan Said Nursi hemen bir ay sonra İTC'nin VAİZİ/TAŞERONU/AMİGOSU.... artık ne derseniz deyin .....sıfatıyla SELANİK'e e gider ve oradaki meşhur VAAZINI verir.
Said Nursi şöyle diyecektir..."Sen olmasaydın ben ve umum millet zindan-ı esarette kalacaktık. SEni ömr-i ebedi ile tebşir ediyorum"
"meşrutiyeti padişahın otuz ssenelik istibdadına sabretmenin bir mükafatı olarak gösteriyordu...."
12- Selanik'in ardından İstanbul'a dönecek ve "III-Meşrutiyetin ilanından sonra AŞİRET İLERİ GELENLERİNE GÖNDERDİĞİ TELGRAFLARLA, DOĞABİLECEK MUHALİF HAREKETLERİN ÖNÜNE GEÇMEYE çalışmıştır.
Ne yapmış Said Nursi? Aşiret ileri gelenlerine Telgraf çekerek İTC meşrudur demiş... Başka ne demiş?
Meşrutiyetin islami bir rejim olduğunu DÖRT HALİFE DEVRİNDEKİ PRATİKLERİN örnek alınması halinde Meşrutiyet'e sahip çıkılması gerektiğini, BU HAKİKATIN DÖRT MEZHEPTEN ÇIKARILABİLECEĞİNİ HAYKIRMIŞTI.
13- 1908 yılında Selanik'te EMANUEL KARASSO ile tanışıp sohbet etmiş. Kimdir bu kişi derseniz Abdülhamit'ten Yahudiler için yer isteyip karşılığında Osmanlnın borçlarını silmeyi taahhüt eden Teodor Herzl'le birlikte padişaha konuşan kişi...
1909 yılında 31 Mart Hadisesi olmuş, Said Nursi Kıbrıs Menşeli açıkça İNGİLİZ TARAFTARlığı yapan VOLKAN gazetesi yazarlarındandır. Daha sonra Azmettirici olarak yargılanıp beraat edecektir.
14- 1909'da Abdülhamit AZL edilir. 3-4 kişilik grubun SÖZCÜSÜ Emanuel KARASOO'dur. Yahudiler nihayet İNTİKAMLARINI almıştır.
15- Said Nursinin bu konuda hiçbir değerlendirmesine rastlayamazsınız.....
16- 1909-1911 tarihlerinde İTC aleyhinde doğuda ve Arap toplumlarında Milliyetçilik fikri nedeniyle tartışmalar REDDİYELER vardır.halkı ikna etme görevi de Said nursi tarafından ifa edilir.Önce Doğu Vilayetlerine gider ve seri vaazlar verir. Ardından ŞAM'a gider ve meşhur HRTBESİNİ verir.. Nurcu kaynaklar bu süreyi ilim erbabı ile müzakereler başlığında özel bir İLİM MECLİSİ çalışması şeklinde sunacaklardır.
Ardından yine 1911 de Padişah Vahdettin ile Kosova ziyareti ve 100.000 kişiye hitap ile meşhur KOSOVA VAAZI.....
17- 1913'te bir ihtilal daha ve ENVER PAŞA önce Genel Kurmay Başkanı, Sadrazamın öldürülmesinin ardından Başkonutan vekili.. Ardından Naciye sultanla evlilik ve Padişah damadı....
18- Said nursi bu tarihte talebelerini toplayarak Enver'in Amcası ile Teşkilatı Mahsusanın ( kontrgerilla) organize ettiğiermeni ve doğu çatışmalarında görürüz.
19- Üç paşaların senaryosunun sonucunda 1914'de 1. dünya savaşı başlar ve İngilizler önderliğinde birleşen güçler Çanakkale Boğazının önündedir.
Çanakkale Savaşında bir toplum ölür.... Yetişmiş bütün bir eğitimli nesil yok olur....Neredeyse Osmanlı yurdunda nitelikli insan kalmamıştır.
20- Said Nursi çete savaşlarında esir düşer ve Rusya günleri başlar...
21- 1918 yılında yine Şükran Vahide'nin ifadesine göre Teşkilatı mahsusa marifetiyle kaçırılarak, 4 ülkeden aşırılarak yurda getirilmiştir. TANİN gazetesinde de o güne ait manşetlerde kaçırılma bütçesinin Teşkilatı Mahsusa tarafından karşılandığı yazacaktır.
22- Muhteşem bir karşılama sonucunda ödül ve plaketler takdim edilir. Ardından Gen. Kur. Bşk. Enver Paşa'nın önerisiyle "Dar'ül Hikmet Azalığına" ATANIR....
23- 1918'te Osmanlı bitmiş Enver Paşa'nın misyonu tamamlanmıştır. Ardından Enver Paşa kaçacaktır. Kafkaslara... vs. Said Nursi İstanbul'da devam edecektir.
24-M. Kemal Sakarya Meydan Muharebesini kazanınca rüştünü ispatlamış, artık Enver'e ihtiyaç kalmamıştır. Nihayet 1922 Ağustosunda Enver Paşa öldürülecektir.

Görüldüğü gibi Said Nursi'nin hayatı bir kurgu hayattır.
Risalelerde İslam itikadına ters bir şeyler varsa diye soruyor arkadaş.

İlk mesajımda yazılanlara dikkatle bakarsa bunları görecektir.

Birisi size kıyamet şu tarihte kopacak derse ne dersiniz?
Said Nursi kıyametin tarihini veriyor kitabında, tabi ona herşey caiz değil mi?

Kuranı cifirle tefsir etmeye cevaz veren bir alim varmı tanıdığınız, bildiğiniz?
Said Nursi kuranı cifirle tefsir ediyor, Yahudi ve sihirbazların yöntemiyle..
Hz. Ali'ye vahiy indiriyor...
Bunları normal görmemiz islam itikadı açısından normal mi?
 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
sehremini kardeşim öncelikle ne senin biyerlerden alıntı yapıp buraya eklediğin yazılara ne bu konuda başkasının söylediklerine zerre kadar itibar etmiyorum... Bence bu beş para etmez ucuz safsatalarla iştigal. Ben ne nurcuyum ne tarikatçıyım. Bu forumda ciddi manada risaleler ve saidi nursi hakkında derin bilgiye sahip kimse yok. Bu konuda yazdıkların boş atıp dolu tutmaktan öteye geçmez. Ben sana yol verdim ama sen anlamadın. Git nurcu forumlarında sana cevap verecek bir sürü arkadaş bulursun, oradan cevabını alırsın. Çok fazla ilgilenmediğimiz, bilgi sahibi olmadığımız konularda, bana göre kafadan atma, uydurma bir sürü maddeler sıralayıp sınav yapar gibi sorularla kafa karıştırmaya uğraşma. Saidi nursiyi seven sever, risalesini okuyan okur. Ölmüş gitmiş, kim biliyorki Allah c.c nün indinde nasıl bir kul olduğunu. Dinden uzaklaştırıyormuş, bilmem ne yapıyormuş. Ben bir kısım okudum, hiçte dinimden uzaklaştırmadı beni, aksine ibretle okudum. Bir çok kişi tarafından benimsenmiş veya senin gibi itiraz edenler olmuş. Tekraren söylemek isterim ki, konu hakkında ehil kimselere sor soracaklarını. Bu konu kapanmış ve kilitlenmiştir.

Ve aleyküm selam ve rahmetullah..
Said Nursi ile ilgili özel bir bölümün olduğunu ve Said Nursi ile ilgili onlarca konunun açıldığını görünce bu konuda yetkin arkadaşların olduğunu düşündüm bu birincisi.
İkinci olarak da bunun sadece beni değil bütün Müslüman kardeşlerimi ilgilendirdiğini düşünüyorum. Yanlış düşünüyor olabilir miyim? Bilemiyorum.
Güzel kardeşim forumlarda bir çok bölümler olabilir, orayada paylaşım yapmak isteyenler gelip paylaşmış. Forumda bulunan her bölümün alimi olacağız diye bir şart yok.
İkinci olarak bu konu niye bütün müslüman kardeşlerini ilgilendirsin ki? İslamın çizgileri belli, Allah herkese idrak vermiş, isteyen de risale okur yanlışlık görürse vazgeçer. Risaleler bir din değil ki! Ben okuyanı da tanıyorum, okumayanı da. Şahsen islama aykırı bir şey göremiyorum, gören varsa okumaz ilgilenmez olur biter. İsteyen nurcu olur, isteyen tarikatçı... Allah'ın yolu bir tane, iki tane yok.Sen niye bu kadar canını sıkıyorsun, sanki din elden gitmiş gibi onu anlamadım!:)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt