• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyasında dede görmek

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada dede olduğunu görmek uzun ömre işaret eder. Rüyada dede olduğunu gören kimsenin ömrü uzun ve şansı yüce olur.

Bazen de insanın dedesi, çalışması ile tabir edilir. Dedesinin öldugünü görenin çalışma ve gayreti kesilir.

Bir kişinin rüyasında dede görmesi; o kimsenin büyüklerinden birinin ona yaptığı tavsiyeye uymadığı için onu gücendirmiş olduğuna,

bir başka tabire göre de: Kişinin rüyasında kendisini dede olmuş görmesi; o kimseyi huzurlu günlerin beklediğine, sağlıklı ve uzun ömürlü olacağına yorumlanır.

Bir diğer tabire göre: Kişinin rüyasında dedesini görmesi; değerli bir kimseyi evinde misafir edeceğine işaretle tabir edilir.

çapraz bağlar

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada dede görmek

Selamün aleyküm. Rüyamda dedemi gördüm. Biliyordum ki teheccüt namazına uyanmış. Kapıda bekliyorum, soranlara namaz kılıyor diyorum. Sonra içeri giriyorum. Dedemin sakalları normalde göbeğine kadar uzundur ama rüyamda çene altına kadardı. Korkuyordum yanına gitmeye. İşlediğim günahları hissedecek diye. Sonra dedemin elini öpüyordum, gülümsüyordu bana ama gözümün içine bakıyordu. Sanki günah işlediğimi ama tövbe ettiğimi bilmiş gibi bir bakıştı. Dua etmesini istiyordum. Sevdiğim çocuğa ailem karşı çıkıyor. Dedemden dua etmesini istiyordum. Bana duvarı gösteriyordu. Duvara bakıyordum birden bir ışık bir nur çıktı duvardan bende birden uyandım. Çok merak ediyorum ne anlama geliyor?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Rüyaniz Hayr olsun..
Rüyada dua istemek;
rüya sahibinin kendine kötü hissettiren bazı duygularının ve düşüncelerinin olduğuna, Vicdan azabi ve huzursuzluk hissediğine alamet eder.

Rüyalarla Kişisel Gelişim Yolculuğu da vardir
Bir insandan dua istemek demek, yine dolaylı olarak Allah'tan istemek demektir ..belki de bizim O duayi istemeye layik olmadiğinizi hissetmenizden de gelebilir..

Dünya üzerinde yaşayan tüm insanlar gerçek mutluluğu yaşayabilmenin yollarını ararlar.Her birinin mutlu olmak için bir hedefi vardır.
Ancak bazi insanlar bu amaçlarına ulaştıklarında da aradıkları mutluluğu ya bulamaz ya da bunun çok kısa ve geçici olduğunu görürler..
Oysa ki gerçek mutluluk için insanların kalplerini Allah’a tam bir teslimiyetle bağlamaları ve Tevekkul etmelerinde dir!
yaşamlarının her anını Kuran ahlakına uygun bir şekilde yaşamaları gerekir.
Böyle bir Teslimiyet ve ahlak yaşandığında dünya hayatında her ne zorluk ya da sıkıntıyla karşılaşılırsa karşılaşılsın iman sahibi bir insan bu şartlarda dahi kalbinde Allah’a dayanıp güvenmenin O’nun rızasını ummanın huzurunu iç neşesini ve mutluluğunu yaşayabilecektir.

Rüyada sakal görmek;
erkek için zenginlik, şeref ve izzettir..
Rüyada dedenin sakalının kısaldığını görmek ;
imanî ,manevi yönden sarsıntı geçirmesine yorumlanir..

"Bana duvarı gösteriyordu. Duvara bakıyordum birden bir ışık bir nur çıktı " bu konuda Dedenizden nasihat isteyin..
Rabbim hakkınızda hayırlısı neyse onu versin. Yürekten
kopup gelen niyaz,edeple eğilen baş ve gözden. Süzülen bir damla yaştır dua..Selametle..

çapraz bağlar

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Oysa ki gerçek mutluluk için insanların kalplerini Allah’a tam bir teslimiyetle bağlamaları ve Tevekkul etmelerinde dir!
yaşamlarının her anını Kuran ahlakına uygun bir şekilde yaşamaları gerekir.
Böyle bir Teslimiyet ve ahlak yaşandığında dünya hayatında her ne zorluk ya da sıkıntıyla karşılaşılırsa karşılaşılsın iman sahibi bir insan bu şartlarda dahi kalbinde Allah’a dayanıp güvenmenin O’nun rızasını ummanın huzurunu iç neşesini ve mutluluğunu yaşayabilecektir.

Okadar güzel söylemişsiniz ki.. Allah razı olsun.. Yorumlarınız içinde çok teşekkürler..

Rabbim hakkınızda hayırlısı neyse onu versin. Yürekten kopup gelen niyaz,edeple eğilen baş ve gözden. Süzülen bir damla yaştır dua..

Aminnn.. Emin olun tamda öyle bi durumdayız.. Dualarla yatıp dualarla kalkıyoruz.. Sizdende bu konuda dua istiyorum.. Rabbim yar ve yardımcınız olsun.. Selam ve dua ile.. Selametle..

Üst Alt