• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyalara inanılır mı? Rüya ile amel edilir mi?

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Rüyalara inanılır mı, rüya ile amel edilir mi?
Rüyalara inanılır mı? sorusunun cevabı kişiye göre değişir. Her insanın, özellikle de sık rüya görenlerin gördükleri rüyalarla arasında bir iletişim vardır. Bazı insanlar rüyayı gördükleri şekliyle gerçek hayatta yaşarlar. Böyle kişilere “rüyası çıkar” denir. Gördükleri rüyalarla amel edebilirler, yani rüyasında gördüğü olayın çıkacağını bilir ancak bunu bilmek, olacak olayları engelleyebilir anlamına gelmez.

Rüyalara inanılır mı?
Bazı insanlar da yine sık rüya görürler ama gördükleri rüyaları gerçek hayatla bağdaştıramazlar. Yani rüyalar normal dışı veya anlamsız olarak algılanabilir. Ancak bu tarz rüyalar bir işaret, uyarı, korkutma şeklinde olur, insanın gördüğü ve anlam veremediği bu rüyadaki işaretleri anlaması kolay olmaz, böyle rüyalara birtakım yorumlar getirilebilir ancak ne kadar doğru olduğunu bilmek imkansızdır. Belki daha sonradan gerçekleşen bir olay o görülen rüyaya bağlanabilir.

Bazı insanlar ise hiç rüya görmediklerini söylerler, bunlar ya gerçekten rüya görmez veya gördüklerini hatırlamazlar. Bunların yanında gerçekten rüyaları birebir çıkan insanlar gerçekten var, yani gördükleri rüya hemen veya bir süre sonra aynı gördükleri şekliyle gerçekleşiyor.

Sonuç olarak iyi derecede ilim sahibi olmadan ve görülen rüyanın mahiyetini bilmeden rüya ile amel edilir diyemeyiz. Yine de rüyaların gelecekle ilgili bazı ipuçları, uyarılar, işaretler verdiğini kabul etmek gerekir.
 
Üst Alt