Selamun aleykum Hayirli Cumalar ve Hosgeldiniz Melike Melek kardesim..
Rabbim Ruyanizi Hayra cevirsin ins..
bazen insan Dis dunyasinda yasadigi olumsuzluklar İnsanın sürekli içinde ic dunyasini da etkileyip yaşadığı olaylardan doğan bilincalti rüyalarda gorebilmekteyiz..
İmam Cafer Sadık r.a.: Rüyada iyi insanların kıyameti görmelerinin dört tabiri vardır:
1-Kurtuluş-hidayet-sarsilma
2-Üzüntüden kurtulma
3-Düşmana karşı zafer
4-Talih.
rüyada kıyametin koptuğunu görmek bir uyari bir ikaz bir irsad gorevini de yapmakta..
rüyada kıyametin dehşetini görmek rüya sahibi için çirkin şeylerden korkutulmaya ve onu günahlardan sakındırmaya
“İşte bak önünde böyle bir gün var” diyerek uyandırmaya delâlet eder.ölmeden ölenlerden olalim ins.
Rüyada Rüyada yunus peygamberin duası Görmek ;ülfete hayırlı rızka ve insanlarla hoş geçinmeye delâlet eder.
Unutmayin Bazen her sey goruldugu gibi degildir!!
Dost kazanmak elimizdedir ama düşman kazanmak her zaman elimizde değildir; zira bugünkü düşmanlarımız dünkü dostlarımızın arasında çıkmıştır.
Yarın ki düşmanlarımızın da bugünkü dostlarımızın arasından çıkacağı muhakkaktır.
Hz. Yunus'un (a.s) Balığın Karnındayken Yaptığı Dua
"La ilahe illa ente subhaneke innî kuntu minez-zalimîn."
Her daraldiginizda bu Dua ile Allah a Siginin kardesim..
"Senden başka hiçbir ilah yoktur. Seni tenzih ve tesbih ederim. Ben zalimlerden oldum.."
neden boyle dua ettigini ve neden bir peygamberin zalimlerden oldum dedigini okuyup arastirirsaniz bu ruyanizin manevi yonunude cozmus olursunuz..
O bir peygamber iken zalimlerden olmus iken biz aciz insanlar bazen bilmiyerek de zalimlerden olabiliriz
ozellikle cocuklarimiza ,akrabalarimiza karsi..
her cocuk ilgi sevgi merhamet ve Dini ahlaki insani terbiye edilmeyi hak ediyor..
bunlar bizim sorumluluklarimiz..
Sorumlulugunu bilmiyen insanlar SORUNLUDUR...
Cenâb-ı Hak cümlemizi fazl u keremiyle ve lûtf u inâyetiyle cennetlik kullarından eylesin, âmîn.
Selamet ile Hayra kalin...