• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada yıldırım görmek

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
rüyada yıldırım görmek, rüyada yıldırım düşmesi, rüyada şimşek çakması, rüyada yıldırım düşmesi, rüyada şimşek, rüyada yıldırım düştüğünü görmek nedemektir

Rüyada görülen yıldırım bir yere düştüğünde azaba yorumlanır.
Rüyada görülen yıldırım, hastalığa ve yaktığı kimse hakkında; yalan haberlere ve hoşa gitmeyen sözlere yorumlanır.
Yıldırım düştüğü yerde faydalı olan bir şeyi yakarsa, orada çıkacak kıtlığa yorumlanır.
Yıldırım günah işleyen kimse için korkuya ve ödenmesi gereken borçlara yorumlanır.
Rüyada gökten yıldırım düştüğünü ve bilhassa yağmur gibi yağdığını görmek, o bölgede olabilecek kötü olaylara (harp, bela, fitne ve kan dökülmesi v.s) işaret eder.
Rüyada yıldırım düşerken kendisini yaktığını görmek, aynen yukarıdaki stırda aktarılan yorum gibidir.
Yine rüyada yıldırımın bir yere düştüğünü görmek , azab ile tâbir olunur. Çünkü yıldırım düştüğü yeri helak eder.
Rüyada yıldırımın düştüğünü görmek, fırtına, dolu, hastalık, afet ve birtakım belalara delâlet eder.
Rüyada hasta bir kimsenin evine yıldırım düştüğünü görmesi, onun ölümüdür.
Rüyada birbiri ardınca bağ ve bahçelere ve ekin tarlalarına yıldırımlar düştüğünü görmek, afet, bela, musibet, vergi, zam ve zulüm ve fesada işaret eder.
Rüyada bir yere yıldırım düştüğünü ve faydalı şeyleri yaktığını görmek, borca ve orada çıkacak kıtlığa ve yokluğa işarettir.
Rüyada her şeyin şiddetli olarak geldiğini görmek, korkuya, hastalığa, kıtlığa, sıkıntı ve darlığa delâlet eder.

İbn-i Sîrîn hazretleri demiştir ki: Rüyada şiddetli rüzgar estiğini görmek, o mahal halkına şiddetli korku hasıl olacağına: ağaçları kökünden sökecek derecede şiddetli rüzgar görmek, yine o mahal halkına veba, kıtlık v.s. gibi bir bela ve musibetin geleceğine delâlet eder.

Konuyla ilgili okuduğunuz çeşitli yorum ve tabirlerden sonra, gördüğünüz rüyadan kendinizle ilgili bir fikir edinebilmek için aşağıdaki yazıyı da mutlaka okuyunuz...
***
İslam'a göre rüya üç çeşittir.

1- Salih rüya

2- Şeytani rüya

3- İnsanın içinde yaşadığı olaylardan, etkilenmesi sonucu doğan rüya.

Hiç bir rüya yaşanılan ortamdan bağımsız bir sekilde yorumlanamaz.

Rüyayı gören kişinin yaşı, medeni hali, cinsiyeti, O An içinde bulundugu maddi ve manevi durumu mutlaka göz önüne alınmalıdır.

Zaman zaman başkaları ile ilgili rüyalar da görebiliriz; bizi hiç ilgilendirmeyen bir rüya, bir başka yakınımızı ilgilendirebilir.

Bu nedenle, her rüya aynı şekilde tabir edilemez..

Aynı rüyayı farklı kişiler farklı mekan ve konumlarda gördüklerinde tabirleri de farklı olacaktır.

Bundan dolayı da, rüya yorumu özünden bir şey kaybetmese bile, yansıması farklı olabilir…

Rüya ile amel edilmez. Rüya ve ilhamla elde edilen bilgiler dinin bir emri gibi kabul edilmemelidir.

Görülen rüyaları esas alarak hayatını ona göre düzenlemeye kalkışmak yanlıştır. Çünkü rüyaların doğruluğunu ölçmek ve tesbit etmek mümkün değildir.

Rüyalarda çeşitli hikmetler vardır. Kimi için bir müjde, kimi için bir ikazdır. Kur'an-ı kerimde rüya ve tabiri ile ilgili bilgi vardır.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Güzel rüya müjdedir.) [İbni Cerir]
(Salih rüya rahmani, karışık rüya şeytanidir.) [Buhari]
(En doğru rüya seher vakti görülendir.) [Beyheki]
(Kıyamet yaklaştığında, Müslümanın rüyası ekseriya yalan çıkmaz.) [Müslim]
(Sözü doğru olanın, sadık kimselerin rüyası da doğru çıkar.) [Buhari]
(Gündüz görülen rüyalar doğru çıkar.) [Hakim]
(Kötü rüya gören kimseye söylemesin, şeytandan da Allahü teâlâya sığınsın.) [Müslim]
(Rüyasında hoşa gidici güzel şeyler gören, görüşü isabetli salih birine anlatsın! O da hayra yorsun!) [Beyheki]
(Rüya, tabir ilmini bilen bir dosta veya akıllı bir zata anlatılmalıdır!) [İ.Ahmed]
(Rüya nasıl tabir edilirse, öyle çıkar. Bunun için rüyanızı nasih veya âlime anlatın!) [Hakim] [Nasih, insanlara iyilik tavsiye eden, kötülükten sakındıran, nasihat eden kimsedir.]
 

miryokefelon

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
12 Kasım 2014
Mesajlar
7
Tepkime puanı
0
Rüyada yıldırım düşmesi

Rüyada şimşek görmek, rüyada yıldırım görmek, rüyada yıldırım düşmesi rüya tabiri.
Selamun aleyküm hayırlı geceler. Bir rüyami daha bilgilerinize arz etmek istedim. Sahilde gece vakti gök yüzünü izlerken harika bir desen cikti. Ahtapot gibi bir varlik, yavaşça hareket eden, çok büyük, arkasinda ciceklerle suslenmis ve ay bu desenin arkasindan isigini veriyor. Gökyüzünü, bu güzelliği Allahim ne guzel yaratmissin diyerek izlerken arkadasim namaz kilalim diyor. Ben de biraz sonra kilariz diyerek gokyuzunu izlemeye devam ediyorum. Aniden gokyuzunde simsekler cakmaya, hava bozmaya basliyor. Sanki kiyamet kopuyor. Kacmaya basliyorum bir kucuk su kanali koprusu gibi bir seyin altina siginiyorum. Oraya yildirim dusuyor bana birsey olmuyor ama koprunun duvarlari catliyor. Kacmaya devam ediyorum, ana yoldan karsiya gecmem gerekiyor fakat yol su ile dolmus insanlar da telas icerisinde. Karsiya gecerken hizla bir kamyon geliyor, uzaktan ona bagiriyorum insanlara carpicaksin dur diye. Yol zaten su ile dolu kaza olmasin diye. İlk yolu gectikden sonra 2. yolu gecmek icin ortada beklerken babam aklima geliyor acaba o nasil diye onu ariyorum israrla ve o ara o arada bekleyenlerden biyikli genc birisi bir seyler soyluyor ama duyamiyorum. Babama gelicek misin diyorum hayir gelmem gereken zamandan sonra gelecegim diyor. Eksiksiz anlatmaya calistim degerli vaktinizi ayirdiginiz icin hakkinizi helal ediniz. Allah a emanet olunuz.
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Ve Aleykümselam hayırlı geceler,rüyaniz Hayr olsun
Rüyada Sahil Görmek;
Rüyada sahil görmek, rüya sahibinin özel hayatı ile ilgili olarak tabir edilir. Rüyayı gören kişinin, özel hayatında fevri davrandığına,
ayrılıklarına da ve birlikteliklerine de çok çabuk karar verdiği için çok çabuk tükettiğine ancak daha sonra çok pişman olarak büyük üzüntü duyduğuna,
bu yüzden kendisini dizginlemesi, alacağı birliktelik kararlarını uzun uzun düşünmesi ve en iyi kararı vermek için en doğru zamanı beklemesi gerektiğine işaret eder.

"Sahilde gece vakti gök yüzünü izlerken "
Rüyada gökyüzüne bakmak ,izlemek, seyretmek;
bu içinizde taşıdığınız umutları,gayretti sahip olduğunuz yaratıcılık yeteneği, barış ve ifade özgürlüğü özlemlerini ifade eder. Gökyüzü açık ise bunlara kavuşmak için
elinizde yeterli olanak bulunduğunu ve onları kullanmanız gerektiğine yorumlanır.
Gökyüzü kapalı ise bir üzüntü veya sorun içinde olduğunuzu haber verir.

işlerinizi ,ibadetlerinizi ,iyilik yapmaimkanıni ertelemeyin!!yoksa bir daha iyilik ve nimetlerden faydalanma imkani elinize geçemiyebilir..

Rüyada gökyüzünde ,şekiller ,desen görmek ;
Şekiller rahatsız edici şekilde değilse uyanık hayatınızda dikkat etmenizi gerektiren bir durum olduğunu ve üzerinde durulması gereken konuya gereken
ilgiyi göstermeniz halinde olumlu bir bakış açısı ve müreffeh bir gelecek göstergesidir.Dertler ,sorunlar ahtapot gibi sarmış, dört bir yanımı misali..

Negatif bir zihinle, pozitif bir hayat yaşayamazsınız…..akıl ,gönül ,idrak Kabınızı , Kalıbınızı ,kapasitenizi genişlettin!!
hayata dair kararlar alabilme cesareti ,özgüveninde saklıdır.


Rüyada yıldırımın düştüğünü görmek;

Beynimde fırtınalar kopuyor misali,hastalığa, yalan haberlere, hoşa gitmeyen sözlere, afet ve bir takım belalara Yolculuk,Değişime bazen de
Yıldırım nikahına delâlet eder.Bu zamanın imtihanı; haramın helal şirinliginde gözükmesidir..selametle..
 

miryokefelon

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
12 Kasım 2014
Mesajlar
7
Tepkime puanı
0
Allah razi olsun... okudugumda az cok kendimi tanidigim icin saskinlik yasadim.. tavsiyelerinize elimden geldigince dikkat edicem.. hayirli geceler..
 
Y

yasin22

Kayıtsız
Misafir
selamünaleyküm. rüyamda bilmediğim bir mahalle gibi bir yerde üzerimize doğru ve eşimle beni kovalarcasına yıldırımlar düşüyordu. bize zarar verdiğini görmedim fakat sürekli kaçıyorduk. manası ne olabilir? Allah razı olsun
 

Rüya Tabircisi

Moderatör
Moderatör
Rüya Tabirleri
Katılım
17 Mart 2019
Mesajlar
825
Tepkime puanı
277
Konum
Türkiye
selamünaleyküm. rüyamda bilmediğim bir mahalle gibi bir yerde üzerimize doğru ve eşimle beni kovalarcasına yıldırımlar düşüyordu. bize zarar verdiğini görmedim fakat sürekli kaçıyorduk. manası ne olabilir? Allah razı olsun
Rüyada yıldırımdan kaçmak, uğursuzluğa ve bir habere işarettir.
 

Neslic

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Kasım 2016
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Selamın aleyküm öğle saati 11.bucukta uyandım bu saatte görülen rüyanın doğruluk payı var mıdır? Çok korkmustum gördüğüm şey yildirimdi bir benziklikte oturuyorduk kızkardesimle, o gösterdi yıldırım tam ustumuzde tıpkı bir hortum görünümlü göğü dele dele uzuyordu. Sonra bir uçak geciyordu yıldırım uçağı yere düşürdü, davul kadar bir parçası bizim bulunduğumuz benzinlige düştü yavaş yavaş yuvarlanirken biz patliycak burası diyerek kaçmaya başladık, sol tarafa doğru kaçarken yine bi benzinlik vardı hayret icindeydim cevabınızı merakla bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.
 
Üst Alt