• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada yardım etmek

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
islami rüyada yardım etmek, rüya yardım etmek görmek, rüyada birine yardım etmek, rüya tabirleri yardım etmek

Rüyada birine yardım etmek, iş hayatında yükselip, hep çıkmak istediğiniz makama ulaşacağınızı işaret eder.

Eğer rüyanızda size yardım ediliyorsa, gerçek yaşamda da bir iyi arkadaşınız size yardım edecek demektir.

Rüyada birinden yardım istemek, sevilmeye; yardım etmek ise, hayırlı bir iş yapmaya işarettir.

Konuyla ilgili okuduğunuz çeşitli yorum ve tabirlerden sonra, gördüğünüz rüyadan kendinizle ilgili bir fikir edinebilmek için aşağıdaki yazıyı da mutlaka okuyunuz...
İslam'a göre rüya üç çeşittir.

1- Salih rüya

2- Şeytani rüya

3- İnsanın içinde yaşadığı olaylardan, etkilenmesi sonucu doğan rüya.

Salih rüya olacak olan şeyleri önceden idrak etmekten ibarettir.

Şeytani rüya, insanı korkutup üzüntüden üzüntüye sevk etmek için uyku halinde, şeytanın insanın kalbine verdiği vesveseden ibarettir. Peygamber (sav) şöyle buyurur: Sizden biriniz sevdiği bir rüya görürse o Allah 'tandır. Bunun için Allah'a hamd edip rüyasını söylesin. Hoşuna gitmediği bir rüya görürse o şeytandandır. Şerrinden Allah'a sığınsın ve onu kimseye de açmasın. Yoksa kendisine zarar verecektir.

İnsanın içinde yaşadığı olaylardan doğan rüya ise, bir şeyle fazla meşgul olma sonucunda etkilenerek gördüğü rüyadır...

Rüyalar bir çeşit ilham sayılır...
Rahman ve Rahim olan Allah vahiy ve ilham ile kullarına hitap edip onları onurlandırdığı ve mesajlarını ilettiği gibi rüya ile de kullarına olan yakınlığını onlarla ilgili rahmet ve inayetini onların kimsesiz olmadıklarını..
Rableri tarafından her zaman gözetilmekte olduğunu göstermesi rahmet ve inayetinin bir gereğidir.

Rüya, "Allah Teâlâ'nın melek vasıtasıyla hakikat veya kinaye olarak kulun şuurunda uyandırdığı enfusî idrakler ve vicdanî duygular veya şeytanî telkinlerden meydana gelen karışık hayallerden ibarettir" şeklinde de tarif edilmiştir.

Rüya uykuda bütün duygu ve bilinç hallerinin tamamen yok olmadığı bir sırada meydana gelir. Nitekim rüyâ, uykunun az olduğu sabaha karşı daha çok görülür. Rüyada, görülmesi mümkün olan şeyler görülür. Uyanıkken görülmeyecek olan şeyleri rüyada görmek mümkün değildir.

Gece Yolculuğu

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada yardımcı olmak, rüyada yardım etmek, yardım ettiğini görmek tabiri.
Merhabalar, rüyamda arkadaşımla birlikte memlekette yemekteydik fakat ben pilav üstüne maydanoz konmuş tabakta sadece maydanozlari yedim. Sonra arkadaşımı da alıp annemin yanına bahçeye gittim ve annem yer fıstığı tarlasında fıstık ayıklarken yardım etmemi bekliyordu. Ben isteksiz gittim, yardimci olmaya başladım ama o kadar çok vardı ki zoruma gidiyordu açıkçası yardım etmek. Arkadaşımda yardım etti, birden o fıstıklardan sonra bir baktım ki elimde kırmızı nar var onu topluyorum. Sonrasına çalıştığım yere gidiyorum bir sürü erkek öğrenci ama benim yaslarimda oluyor. Derken telefonum çalıyor çok eski bir kız arkadaş, şaşırıyorum aramasina ve bana soruyor hayatında biri var mı, bende hayır da neden sordun ki diye şaşırırken birisini önereceğim diyor ama o kişi de daha önceden tanıdığım bir erkek oluyor, tevafuk ama kız bunu bilmiyor işin garibi o kişi de benimle tanisacağini bilmiyor.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba, rüyaniz Hayr olsun
"ben pilav üstüne maydanoz konmuş tabakta sadece maydanozlari yedim"
insanların, Özel hayatına karışmak veya karışmamak konusunda dikkat edin..herşeye maydanoz oluyor dedirtmeyin kendinize..

Rüyada Annenize Yardım Etmek;
hayırlara alamet eder,Mutlu ve huzurlu geçecek ömrünün olacağına, iş hayatında başarılar elde etmesi,Anne duası ile olur...
Rüyada zoraki yardım etmek;
Kişi, zoraki bir iş yapacak fakat bu işin gönülden yapılmayışı nedeni ile hak katında bir kıymeti ve mükafaatı olmayacağı anlamına gelir..

Rüyada nar görmek;
iyiye yorumlanır, hayırlara işaret eder, yaşamın sağlık, sıhhat ve bolluk içinde süreceği bir yaşam dönemine girdiğinizi gösterir.

Rüyada Nar toplamak;
Olmuş narları toplamak zenginlik, ham narları toplamak; hastalık anlamlarına gelir.

Rüyada kırmızı Nar toplamak;
Gereksiz ve zamansız tartışma çıkacağına yorumlanir..
bir insanın içinde küçük bir korku, bir endişe varsa gece yolculuğuna çıkar!!içinizdeki korku ve endişelerden kurtulun artık !!Zaten er geç su akar yatağını bulur!! niyetlerimiz ve seçimlerimiz daha baskın olan olasılığa doğru Hayat ,hayatın,ve bizlerin Sahibi bizi hazırlayacaktır..selametle..

Gece Yolculuğu

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Teşekkür ederim

K

Kayıtsız Üye

Kayıtsız
Misafir
Merhaba, ruyamda uzaktan bi akrabamı (yaşlı bi teyze) gideceği yere kadar arabamla bırakıyorum. (Gerçek hayatta ehliyetim var fakat arabam yok. Birde bu akraba çok uzaktan ve bi yerde karşılaşırsak konuştuğum biri .) Bu rüyadan bi anlam cikarmali miyim ?
Birde yine rüyamda bi arkadasimlayiz . Kolunda işlemeli bileklik görüyorum ve çok güzelmiş ne bu diyorum. O da Trabzon burası diyor altınları satıp bunu aldım diyor fakat burma değil işlemeli geniş bileklik. (bu arkadaşım suan hamile ve cinsiyeti erkek rüyayla ilgisi varsa diye soyliyim dedim ) şimdiden teşekkürler.

Üst Alt