• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada tavşan görmek

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada tavşan görmek, rüyada beyaz tavşan görmek, rüyada tavşan görmek ne anlama gelir, rüyada tavşan yavrusu görmek, rüyada tavşan sevmek

Rüyada tavşan görmek eş'e işaret eder.

Beyaz tavşan ağırbaşlı ve sakin bir kadına, Siyah ve çirkin tavşan kötü huylu kadına, Sahip olunan tavşanın ölmesi çocuklardan gelecek sıkıntıya, Tavşan kesmek eşinden ayrılmaya, Tavşanın kendisiyle konuştuğunu görmek, insanların hoş görmediği bir kadınla arkadaşlığa, Tavşanı tutmak ya da avlamak evlenmeye işaretle tabir olunur.

Rüyada tavşan, kadındır.

Rüyada tavşan yakaladığını görmek evlenmeye işaretle tabir olunur.

Rüyada tavşan kestiğini görmek, alacağı hanımın ömrünün az olacağına işarettir.

Bazı tabirciler, tavşan görmek, korkak bir insana bazı tabirciler ise, tavşan kötü huylu bir kadına işarettir, demişlerdir.

Tavşanın etinden, derisinden bir şey aldığını gören kimseye hanımı tarafından az bir hayır isabet eder.

Eline tavşan yavrusu geçtiğini gören kimseye üzüntü, keder ve musibet erişir.

Rüyanızda bir tavşan görmeniz; sizin bir kadınla (bir erkekle) samimiyet kurarak hatırasını uzun zaman muhafaza edeceğiniz tatlı anlar yaşayacağınıza, rüyanızda kaçmakta olan bir tavşana silâh attığınızı görmeniz; çok güvendiğiniz kişiler tarafından kötü bir şekilde aldatacağınıza delalet eder.

Rüyanızda ava giderek bir tavşan vurduğunuzu görmeniz; sevinçli günlerden sonra kederli ve sıkıntılı günler yaşayacağınıza, rüyanızda tavşan eti yediğinizi görmeniz; kısa süreli, gelip geçici bir aşka tutulacağınıza, rüyanızda ay ışığı altında oynaşan tavşanlar görmeniz; büyük bir korkuya kapılacağınıza işaret eder.

Konuyla ilgili okuduğunuz çeşitli yorum ve tabirlerden sonra, gördüğünüz rüyadan kendinizle ilgili bir fikir edinebilmek için aşağıdaki yazıyı da mutlaka okuyunuz...
İslam'a göre rüya üç çeşittir.

1- Salih rüya

2- Şeytani rüya

3- İnsanın içinde yaşadığı olaylardan, etkilenmesi sonucu doğan rüya.

Hiç bir rüya yaşanılan ortamdan bağımsız bir sekilde yorumlanamaz.

Rüyayı gören kişinin yaşı, medeni hali, cinsiyeti, O An içinde bulundugu maddi ve manevi durumu mutlaka göz önüne alınmalıdır.

Zaman zaman başkaları ile ilgili rüyalar da görebiliriz; bizi hiç ilgilendirmeyen bir rüya, bir başka yakınımızı ilgilendirebilir.

Bu nedenle, her rüya aynı şekilde tabir edilemez..

Aynı rüyayı farklı kişiler farklı mekan ve konumlarda gördüklerinde tabirleri de farklı olacaktır.

Bundan dolayı da, rüya yorumu özünden bir şey kaybetmese bile, yansıması farklı olabilir…

Rüya ile amel edilmez. Rüya ve ilhamla elde edilen bilgiler dinin bir emri gibi kabul edilmemelidir.

Görülen rüyaları esas alarak hayatını ona göre düzenlemeye kalkışmak yanlıştır. Çünkü rüyaların doğruluğunu ölçmek ve tesbit etmek mümkün değildir.

Rüyalarda çeşitli hikmetler vardır. Kimi için bir müjde, kimi için bir ikazdır. Kur'an-ı kerimde rüya ve tabiri ile ilgili bilgi vardır.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Güzel rüya müjdedir.) [İbni Cerir]
(Salih rüya rahmani, karışık rüya şeytanidir.) [Buhari]
(En doğru rüya seher vakti görülendir.) [Beyheki]
(Kıyamet yaklaştığında, Müslümanın rüyası ekseriya yalan çıkmaz.) [Müslim]
(Sözü doğru olanın, sadık kimselerin rüyası da doğru çıkar.) [Buhari]
(Gündüz görülen rüyalar doğru çıkar.) [Hakim]
(Kötü rüya gören kimseye söylemesin, şeytandan da Allahü teâlâya sığınsın.) [Müslim]
(Rüyasında hoşa gidici güzel şeyler gören, görüşü isabetli salih birine anlatsın! O da hayra yorsun!) [Beyheki]
(Rüya, tabir ilmini bilen bir dosta veya akıllı bir zata anlatılmalıdır!) [İ.Ahmed]
(Rüya nasıl tabir edilirse, öyle çıkar. Bunun için rüyanızı nasih veya âlime anlatın!) [Hakim] [Nasih, insanlara iyilik tavsiye eden, kötülükten sakındıran, nasihat eden kimsedir.]

gülen yüz

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleykum. Ben geçen akşam rüyamda sarı bir kedi ve beyaz bir tavşan gördüm. Tavşanın yüzünde siyah benek vardı. Birde bunlar yavru doğurdu, sarı kedinin aynı kendisi gibi sarı yavrusu oldu. Beyaz siyah beneği olan tavşanınsa bembeyaz bir sürü yavrusu oldu. Sonra bunlar kaaçtı. Bende onları aramaya basladım. Değişik bir rüya, şimdiden Allah razı olsun, selam ve dua ile.
duaa..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleyküm selam Hayır olsun inşallah..
tavşan kaç tazı tut..Nefsin kişinin ahlakına yaptığı tahribat köpeklerin tavşana yapacaklarından belki misli misli fazladır...!

İçimizde iki irade gücü var, Ruhi irade, nefsi irade:
Fakat işin başı akılda, aklını hayırlı düşüncelere veren ruhi idaresini harekete geçirir.
Aklını nefsani şeylere veren kişi, şeytanı harekete geçirir.
Akıl ve düşünce nereye odaklanıyorsa,Ruhi irade ve nefsi iradeler de kendilerini ilgilendiren şeylere odaklanır.

İşte bu odaklanmalardan sonra beş hisler harekete geçer.
Akıl manevi düşüncelere dalmışsa Ruhi irade harekete geçer ve kalp hazreti Allaha yönelir.
Akıl şehvani şeylere yönlenirse şeytan harekete geçer ve şehveti azdırır.
İşte bu hareketlerden sonra akıl ve düşünceler hangi iradeyi harekete geçirdiyse,beş hisler o tarafı ister.

Akıl Rahmani manevi düşüncelere dalmış ruhu harekete geçirdiyse, o kişini gözü h.z. Allah ile ilgili
eserler görmek, kulak h.z. Allah hakkında deliller duymak, dil ise h.z. Allahı zikretmek,
el ve ayaklar da h.z. Allah yolunda çalışmak ister.

Akıl şehvani düşüncelere dalar şeytanı harekete geçirir nefsi iradesini şeytana kaptırırsa,
Yine beş hisler harekete geçer.Göz şehveti azdıran şeyi görmek ister kulak sesi duymak, ağız lezzeti tadmak, el tutmak ayak gitmek ister.

Bu bilgiden Sonra;
tavşan Sizin Ruhi iradeniz O Size " tavşan kaç "!!diyor
tazı çok çevik bir köpek türü nefsi irade oluyor ve O da size diyor ki:tazı tut..Birbirine karşı olan tarafların çatışmasi var içinizde...

bakalim hangisi galip gelip onun yavru ve meyve yada zakkumlarini verecektir!!
Bir günahtan sonraki günah,önceki günahın bir sonucudur..

"bembeyaz bir sürü yavrusu oldu "
bazen yenilik, değişiklik olarak yorumlanir..
bazen sıkıcı haberlere, boş sözlere, bazen sırların ortaya çıkmasına ,kedere ve hüzne delalet eder..
Rüyada sarı kedi görmek;Hastalık,Sıkıntı karışık bir sorunla yüzyüze gelineceğine, yorumlanir..

Kimseyi suçlama, Suçlanacak biri varsa o da sensin. Sonuçta o sana küçük bir umut verdi, Sen ise ona herşeyini verdin.
Yazık etme kendine gel Kendine...kendine gelenlerden olmak duası ile..
Selamet ile Hayra kalin kardesim..

selbi01

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamın Aleyküm
Gönül Sızım Ablacığım, ben 20 yaşındayım üniversite 1.sınıf öğrencisiyim. Size bu gece gördüğüm rüyamı anlatmak istiyorum;

Rüyamda hatırladığım sadece bir resim karesi gibi bir erkek arkadaşımın (kim olduğunu hatırlamıyorum) bana kırmızı bir kafes içerisinde pet shoptan 2 yavru beyaz tavşan ve bir beyaz kedi aldığıydı. Ancak çok mutlu oluyorum ve diyorum ki; "Bu kedi tavşanın yanında ne alaka bunları öldürmesin?"
Şimdiden çok teşekkür ederim. İyi akşamlar.
Allah razı olsun. :tamam:.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleyküm Selam Gönül Dostum Rüyaniz Hayr olsun.
Rüyada kafes görmek veya kafesle ilgili rüyalar iyiye yorumlanmaz. Rüyadaki kafesler, hiç ummadığı anda derde düşmek demektir.
Kafes, Ruhun evi yani Beden Arzımız..
kırmızı kafes;Gençlerimizin kalplerinde ;hidet ,şiddet, öfke olmamalı...
Rüyada boş kafes görmek, yaklaşan bir sıkıntıyı belirtir.

"2 yavru beyaz tavşan " bazen yenilik, değişiklik bazen de sıkıcı haberlere,yorumlanir..
ve Beyaz kedi..;Sadece hislerinize göre değil!!mantığınız ve hislerinize göre hareket etmeniz ;sizin için daha hayırlıdır..
yoksa O kedi KADIN Güzellik ve Sabirdan gebe olan selamet ve iki sevimli tavşancik yavrularini yer...
düşüncesizce bir harekette bulunursaniz;Sonradan onun üzüntüsünü yaşarsıniz.. Selametle..

acilangul1

ilknurunal

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selami aleykum. Ben 26 yaşındayım. Bekarim. İstanbulda yaşıyorm ama suan koyumdeyim kısa süreliğine. Ruyami dün gece gördüm. Sizlere ruyami anlatayim.

İstanbuldaki evin kapısının önünde beyaz kocaman güzel bir tavşan vardı. Tavşanı eve aldım sonra baktık bir sürü yavrusu oluyor evin içinde. Olduktan sonra tavşan gidiyor sanırım yavrularına yemek bulmak için.
Ben o yavrulara bişey olmasın, kacmasinlar diye iki katlı sepet gibi birşeye koyuyorum ama hareketliler. Sonra yavrular hareketleri kesilince yanımda kardeşim vardı sanırım o bana tavşan gelmiştir dedi bende kapıya bakmıştı. O anda gelmişti kapinin onundeymis. İçeri aldım sonra ayrı bir koli kutusuna koymak istedim yavrularını hepsini onda emzilir diye. Kutunun dibine gazete kağıdı yerlestirdim. Sonra tavşanın vede yavrularını oraya koydum. Bu arada evin içinde de beyaz bir kedi vardı. Ama normaldede beyaz bir kedimiz var. Tavşan doğurup gidince ben yavruları toplu bir yere koymaya calisirken birkaci düştü öldü.

saskn..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleyküm selam Hayır olsun inşallah
Rüyada tavşan görmek ;
Rüyada görülen tavşan sevgili, nişanlı ya da eş olarak değerlendirilir,şans, ve başarıyı temsil eder. Hayata daha pozitif bakmaniz gerektiğine yorumlanir..
Böyle sevimli bir hayvanın büyük bir aşkın habercisi olacağı hem de uzun ,sevimli sürecek gibi görünen bir aşk olarak da yorumlanir..

Rüyada beyaz bir tavşan görmek;
muhafazakâr, hoşgörülü, güler yüzlü ve yumuşak huylu,saf ,temiz biraz da tenbelce bir insana delalet eder.

"bir sürü yavrusu oluyor evin içinde "
bazen yenilik, değişiklik olarak yorumlanir..
bazen sıkıcı haberlere, boş sözlere, bazen sırların ortaya çıkmasına ,kedere ve hüzne delalet eder..

"bir kaci düştü öldü."
Bir işiniz Olmuyorsa başka bir yolu vardır kesin, onu deneyin!!pes etmeyin..Zihninizden olumsuz düşünceleri çıkarın, bunların yerine olumlu düşünceleri koyun,
Hayatta, Olaylara, insanlara karşi bakış açınızı değiştirin,hayatınız değişsin..Unutmayin !!Olaylar bizim bakışımıza göre şekillenir..selametle..

EmeliNur

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada tavsan görmek

Rüyada sevimli tavşan, rüyada tavşan görmek, tavşan sevmek tabiri.
Selamunaleykum gönül sizim merhaba tekrar. Evvelsi gün agir bir uykusuzluk, hem kalben hem beden yorgunlugu ile isten eve gelince biraz yedikten sonra, aksam saat 5 gibi sanirim hemen uyudum. Sabah 5'e kadar öyle agir bir uyku ile bir uyumusum.. Karisik birseyler gordum ama aralarinda en guzel gordugum ve en iyi hatirladigim bir rüya, avucuma çok ama çok sevimli tatli bir tavsan biraktilar, tek hatirladigim iki avucumdaki sevimli tavsan. Tavşan yavrumuydu tam bilmiyorum ama ne yavru nede çok yasli orta boyda beyaz ve siyah karisimi sanirim, çok guzeldi. Tavşanı çok sevimli diye seviyordum içimden.. Yorumlarsaniz çok sevinirim. Simdiden tesekkür ederim, Allah razi olsun.. ALlah'a emanet olun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleyküm selam Merhaba gurbetçim Rüyaniz Hayır olsun inşallah
Rüyada tavşan görmek ;
Boyu, pozu ufak tefek ,aktif ,çalışkan sevap ve günahları ile
beşer olduğu için de çeşitli eksikleri, noksanları, kusurları ile Farklı sevimli bir eş'e işaret eder.

Hayata daha pozitif bakacağınız günleri işaret eder.
hayal kırıklığı yaşamak istemiyorsaniz;beklentilerinizi biraz daha gerçekci tutmaya çalışın..

Bence Eşiniz olacak kişide aradığınız şartları ve standartları biraz daha geniş tutun..selametle..

Korkak Tavşan Masalı
Ormanın birinde korkak bir tavşan yaşarmış. Bu tavşan her şeyden çok korkarmış. Hiç dışarı çıkamazmış. Bütün gün evinin penceresinden dışarısını seyredermiş.
Zaman zaman iç geçirirmiş. Ne olurdu, ben de dışarıda dolaşabilsem, dermiş. Çoğu zaman canı çok sıkılırmış. Yapacak bir işi de yokmuş.
Korkaklığı yüzünden, yaptığı hiçbir şeyden zevk alamazmış. Yemeğini bile huzurlu olarak yiyemezmiş. Basit bir tıkırtıda bile, yüreği hoplarmış.
Geceleri korkudan gözlerini kapatmadan uyurmuş. Ufacık bir gürültü duysa nefesini tutup, bir köşeye saklanırmış.

Kendisine:
- Bu kadar korkak olma. Biraz cesur ol. Korkularını yen.
Diyenlere:
- Söylemesi kolay. Korkum o kadar güçlü ki, onu yenmek imkansız, demiş.

Tavşan, herkesi kendisi gibi korkak sanırmış. Bu yüzden kendisine `Cesur ol!` diyenlere kuşkuyla bakarmış. Tavşan bir gün çok susamış.
Hava çok sıcakmış. Susuzluktan kıvranmaya başlamış. Ama çok korktuğu için dışarıyada çıkamıyormuş. Bir süre çaresiz beklemiş.
Fakat susuzluğu geçmemiş. Giderek daha fazla susamış. Artık dayanamayacakmış. Dere kenarına gitmeye karar vermiş.

Tavşan korka korka dere kenarına gelmiş. O sırada kurbağalar derenin çevresinde geziniyorlarmış. Tavşanın geldiğini görünce kendilerini suyun içine atmışlar.
Kurbağalar suya atlar atlamaz, büyük bir gürültü kopmuş. Gürültüyü duyan tavşan korkudan bayılacak gibi olmuş. Gürültü kesilince yerinden kalkmış.
Elindeki kabı suyla doldurmuş. Kana kana içmeye başlamış. Suyunu içince derinden bir `oh` çekmiş. Bir süre dere kenarında beklemiş. Gururla çevreyi gözden geçirmiş.

- Ben gerçekten bir kahramanım. Artık hiçbir şey beni korkutamaz. Gürültüden korkmadım. Üstelik başka hayvanları korkuttum.
Tavşanın keyfine diyecek yokmuş. Sözlerine devam etmiş:
- Cesareti olanlar ,sevmeyi bilenler, so Who can handle me (Ben biraz güvensizim.!! Hata yaparım,ve bazı zamanlar baş etmesi güç biriyim.
Fakat eğer benimle en kötü halimde baş edemezsen, beni en iyi halimde katiyen haketmezsin )böyle biri
çıksın karşıma! demiş. Emin adımlarla yuvasına doğru yürümüş
...
kıssadan hisse selametle..

Hamza..

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada büyük beyaz tavşan görmek

Selamun aleykum, bu gece sabah ezanından sonra rüyamda büyük beyaz bir tavşan gordum, ustunde siyah benekler vardı yakalamak için kostum, kaçtı uzaklaştı. Bunu yorumlayabilirseniz sevinirim, içinde bulunduğum durumu soracak olursanız su yaşıma kadarki en sıkıntılı dönemimi yasiyorum gerçekten zor gunler. Şimdiden teşekkürler.

K

Kayıtsız Üye

Kayıtsız
Misafir
Merhaba ben rüyamda tavşan gördüm kaçıyordu, arkadaşım yakaladı sol ön bacagı kırık diye bana verdi ve ben de aldım kucagıma. Önümde hayvanlar vardı, sığırlar vardı ufak büyük ve inişli yokuşlu aralıklı arazide dagınıktı. Tavşansa beni yırtmak istiyormuş gibi kaçmak istiyordu ve sonra rüya değişti tavşanı saldım, motosikletime bindim ve çamurlu bir arazide zorlukla cebelleşirken birden bi tesis şeklinde motorunuza biz bakarız diyen arkadaşlar bitiverdi ve motorumu almak istediğimde param parçaydı. Gelen araca el sallarken jandarma idi, sakallı sofi gibi indi baya seyrek sakallı idi ve motorumu parçalayan kişi olduğunu düşünerek tırsarak anlattım o ara şapkalı oldu tabi, sonra uyandım baya karışık bir rüyaydı.

Üst Alt