• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada takke görmek

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
rüyada takke takmak, rüya rüyada takke, rüyada takke aldığını görmek, rüyada takke görmek , rüyada yeşil takke görmek, rüyada beyaz takke görmek, rüyada siyah takke görmek, rüyada görülen takke

Rüyada takke görmek, evlenmeye, yolculuğa, yöneticiliğe işaret eder.

Kadının başında takke görmesi evlenmesine, evli ise erkek çocuğu olmasına,

Takke yün ve pamuktan ise takvaya, samur vb. gibi deriden ise kötü yönetici veya patrona delalet eder.

Rüyada görülen takke, hanımdır. Takkenin genişliği hanımın maddi refahına, sıkılığı sıkıntı içinde bulunmasına ve beyazlığıda hanımın imanlı olmasına işarettir.

Rüyayı gören bekar ise evlenir.

Kirli ve yırtık takke, üzüntü ve kedere işarettir.

Rüyada takke görmek, yolculuğa çıkmaya veya kocasının yüküne tahammül eden veya hanımın yüküne tahammül eden bir erkeğe işarettir.

Rüyanızda başınıza takke giydiğinizi görmeniz; sizi kıskananların ve kuyunuzu kazmaya çalışanların gittikçe çoğalmakta olduklarına da delalet eder.

Konuyla ilgili okuduğunuz çeşitli yorum ve tabirlerden sonra, gördüğünüz rüyadan kendinizle ilgili bir fikir edinebilmek için aşağıdaki yazıyı da mutlaka okuyunuz...
İslam'a göre rüya üç çeşittir.

1- Salih rüya

2- Şeytani rüya

3- İnsanın içinde yaşadığı olaylardan, etkilenmesi sonucu doğan rüya.

Salih rüyalar hem müjdeleyici hem de korkutucu olabilir. Bu tür rüyalar manevi özellik kazanır ehline tabir ettirilmesi gerekir.

Rüya yorumlamak ile rüya tabir etmek aynı şeyler değildir. Tabir etmek tabircinin o an kalbinde hissettiğidir. Yorum ise daha çok nesnelere verilen anlamdır.

Hiç bir rüya yaşanılan ortamdan bağımsız bir sekilde yorumlanamaz.

Rüyayı gören kişinin yaşı, medeni hali, cinsiyeti, O An içinde bulundugu maddi ve manevi durumu mutlaka göz önüne alınmalıdır.

Zaman zaman başkaları ile ilgili rüyalar da görebiliriz; bizi hiç ilgilendirmeyen bir rüya, bir başka yakınımızı ilgilendirebilir.

Bu nedenle, her rüya aynı şekilde tabir edilemez..

Aynı rüyayı farklı kişiler farklı mekan ve konumlarda gördüklerinde tabirleri de farklı olacaktır.

Bundan dolayı da, rüya yorumu özünden bir şey kaybetmese bile, yansıması farklı olabilir…

Rüyaların bir kısmı anlamlıdır. Bir kısmı ise anlamsızdır.

Rüya tabirleri-yorumları uzmanına sorulmalıdır. Herkesin rüya tabiri (yorumu) yapamayacağını aklımızdan çıkarmamalıyız.

Rüyalarda çeşitli hikmetler vardır. Kimi için bir müjde, kimi için bir ikazdır. Kur'an-ı kerimde rüya ve tabiri ile ilgili bilgi vardır.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Güzel rüya müjdedir.) [İbni Cerir]
(Salih rüya rahmani, karışık rüya şeytanidir.) [Buhari]
(En doğru rüya seher vakti görülendir.) [Beyheki]
(Kıyamet yaklaştığında, Müslümanın rüyası ekseriya yalan çıkmaz.) [Müslim]
(Sözü doğru olanın, sadık kimselerin rüyası da doğru çıkar.) [Buhari]
(Gündüz görülen rüyalar doğru çıkar.) [Hakim]
(Kötü rüya gören kimseye söylemesin, şeytandan da Allahü teâlâya sığınsın.) [Müslim]
(Rüyasında hoşa gidici güzel şeyler gören, görüşü isabetli salih birine anlatsın! O da hayra yorsun!) [Beyheki]
(Rüya, tabir ilmini bilen bir dosta veya akıllı bir zata anlatılmalıdır!) [İ.Ahmed]
(Rüya nasıl tabir edilirse, öyle çıkar. Bunun için rüyanızı nasih veya âlime anlatın!) [Hakim] [Nasih, insanlara iyilik tavsiye eden, kötülükten sakındıran, nasihat eden kimsedir.]

ozanguler

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selam merhabalar, bundan 3 gün önce bir rüya gördüm sonra gördüğüm rüyayı unuttum, ara ara düşündüm 2 gün boyunca aklıma gelmedi, bugun ne olduysa yemege giderken aklıma geldi bir kısmı. Rüyada heryer karanlık gibiydi yanlış hatırlamıyorsam karşıma tanıdığım yada siması yabancı olmayan biri duruyordu, kafasında osmanlı takkesine benzer kırmızı takke vardı benim başımda da siyah takke (zaten normaldede 10 gündür takıyorum başıma) nasıl desem birbirimizi hiç üzmeden iyi bir şekilde ufak bir tatışma yapıyoruz güler yüzle tabi. Konuda takkeler hakkında o bana cıkar diyor bende cıkartmayı istemiyorum, sendede var diyorum gibisinden bir muhabbet. Bunlar neyin alametidir, neye yormak lazımdır. Şimdiden gösterdiğiniz ilgiye teşekkürlerimi sunarım..Selametle.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhabalar hayirdir insallah..
Rüyada başına bir takke geçirildiğini görmek; evlenmeye, yolculuğa; önemli bir göreve getirilmeye,mevki makam ve itibar kazanmaya işarettir.
artik bu maddi veya manevi olur bunu da ancak Rabbim bilir!!!
Rüyada siyah bir takke görmek veya bunu başına giymek,sinirlenize hâkim olmaya ve Manevi Olgunlaşma yolunda olduğunuza işarettir.
ayni zamanda yaşamınızda birtakım değişiklikler yapacağınıza işarettir,

şekle fazla takılmayın; “Dervişlik olsaydı takke ile hırka, alırdık pazardan otuz beşe kırka.”
selametle...

sahra

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada takke takmak

Selamün aleyküm, ruyamda cok güzel bir yerde erkek arkadaşıma ellerimle onun başına çok guzel takke taktigimi gördüm ve yüzü güldü o zaman. rüyami yorumlarsaniz cok memnun olurum ALLAH A EMANET OLUN şimdiden çok sağolun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Rüyaniz Hayr olsun..
"erkek arkadaşıma ellerimle onun başına çok guzel takke taktigimi gördüm "
Rüyada takke görmek;
evlenmeye, yolculuğa, hayra, huzura, hidayette yöneticiliğe işaret eder.
erkek arkadaşıni İleri ,hayra güzelliğe, evliliğe götürmek istemenize yorumlanir..

Allah'ım! En güzel hallerle hallendir bizi.. Hayra, iyiliğe ve güzelliğe çevir kalplerimizi..
Allah'ım! Sahra kardeşimin Nefis vadisinde kopan kasırgaları melteme çevir ..hakkında herşeyin hayırlısını nasib et!amin..

duaa..

Abdurrahman-

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada takke görmek tabiri.
Selamün aleyküm. Daha önce gördüğüm ve etkilendiğim bir rüyayı size anlatmak istedim. Daha önce tanışmış olduğum bir cami imamı bana rüyamda 3 adet takke hediye ediyordu. Takkeler ilk defa gördüğüm bir kumaş ve şekillerde idi ve çok güzellerdi. Kısa, uzun, dar gibi. Bunlar bana çok dediğimde sen al burada başka birinin ihtiyacı yok dedi. Selametle Allah razı olsun şimdiden.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Rüyaniz Hayr olsun..
Rüyada takke görmek;
evlenmeye, yolculuğa, hayra, huzura, hidayette yöneticiliğe işaret eder.

"3 adet takke hediye ediyordu "
Değerli Kardeşim,Elif- lam -mim ol yeter. Elif beden. Lam kelam mim - kalbin üçü bir oldumu bu hediye Size yeter.

üç karar,üç seçenek ,İnsanın nefis-akıl-kalp üçgeninde cereyan eden imtihanı arasında kalmaya ..
bazen de Guslün farzı: Üç Beden Arzını Temiz tutmaniz gerektiğine yorumlanir..

Görünürdeki cünüplük, seni Allah'ın evine girmekten ve O'nun Kitabını okumaktan alıkoyar.
Gizli cünüplük denen gâfillik,gâfletin ise, senin Allah'ın mânevî huzuruna girmene ve kelâmını anlamana engel olur.
Hayvanını nasıl başkasının tarlasına girmekten alıkoyuyorsan, nefsini de nefsânî istek ve arzulara yöneldiği zaman Allah'ın emir ve yasaklarına uyarak durdur.
Karar vermeksizin yönetmek, tercih yapmaksızın birey olmak ,eylem olmasi mümkün değil. Bazi şeylere henüz hazır olmadığını ,kontrol edemediğini ;
söylemeye çalışıyorum..

Allah'ım! En güzel hallerle hallendir bizi.. Hayra, iyiliğe ve güzelliğe çevir kalplerimizi..
Allah'ım! Sahra kardeşimin Nefis vadisinde kopan kasırgaları melteme çevir ..hakkında herşeyin hayırlısını nasib et!amin..

berat1983

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Rüyada takke takmak

Hayırlı çalışmalar; Hocam rüyamda yeşil takke taktığımı görüyordum. Acaba bu neye işarettir. Selametle kalın.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Hayırlı geceler, Rüyaniz hayr olsun.
Rüyada başına bir takke geçirdiğini görmek;
evlenmeye, yolculuğa; önemli bir göreve getirilmeye,mevki makam ve itibar kazanmaya işarettir.
artik bu maddi veya manevi olur bunu da ancak Rabbim bilir!!!
Değerli Kardeşim,Elif- lam -mim ol yeter. Elif beden. Lam kelam mim - kalbin üçü bir oldumu bu hediye Size yeter.
nefis-akıl-kalp...

Rüyada Yeşil bir takke görmek veya bunu başına giymek,;
Güzel bir rüyadır. Hayırlı olan bütün her şeye işaret eder. Bolluk, bereket ,huzurlu olmaya ve Manevi Olgunlaşma yolunda olduğunuza ,ayni zamanda yaşamınızda birtakım değişiklikler yapacağınıza işarettir,

şekle fazla takılmayın; “Dervişlik olsaydı takke ile hırka, alırdık pazardan otuz beşe kırka.”
selametle...

F

Fatma_

Kayıtsız
Misafir
Selamın aleyküm hocam, ben bir kaç gün önce eski sevdiğim çocuğu rüyamda gördüm ve kafasında beyaz takke vardı yorumlarsanız sevinirim.

Virus303

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Eşim benim namaz kıldığım takkeyi görmüş, içinde şeker varmış. Tanıdık bir kaç erkeğin takkemdeki şekerleri alıp alıp yediklerini ve mutlu olduklarını görmüş.

Üst Alt