• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada tabut üzerinde ölüler görmek

Allah'ın kulu

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm hocam,
Yakın zamanlarda gördüğüm bir rüya birden hatırıma geldi ve içimden bunu da size açmak geldi.
Bazı mekanlar vardı bir zamanlar çok sevdiğim ama şimdi oraya gitmenin bana vicdan azabı çektirdiği.İşte rüyamda park gibi o mekanlara benzeyen yerlerde dolaşıyorum arkadaşlarımla ve sıkıntı içindeyken birden kendimi han gibi büyük ve ağır kapıları karanlık bir mekanda buluyorum.Sonra çıkmak için uğraşıyorum, sonunda dışarı çıkmayı başarıyor ve yeniden açık havaya o dolaştığım yeşillik ve gölet gibi bir mekana çıkıyorum ve yine arkadaşım var yanımda.Ancak tam kapıdan çıkarken orada sade bir cenaze töreni görüyorum.birkaç tane tabut ama içleri boş, cesetlerse kefeniyle tabutların üzerine yatırılmış vaziyette.Anlam veremiyorum ve Endişeyle oradan geçip gidiyordum ki uyandım..
İnşaallah hayırlı bir rüyadır.Doğrusu Rabbimin ilminde ancak bu ilim hazinesinden size de ikramda bulunduğunu düşünerek değerli yorumunuzu merakla bekliyorum.Hayırlı Günler..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleyküm selam Allah razı olsun rüyaniz hayır olsun inşallah

"kendimi han gibi büyük ve ağır kapıları karanlık bir mekanda buluyorum"
Gavs-ı Sani hazretleri buyurdular ki: “Bu dünya bir han gibidir. Ahiret yolcusu bütün hazırlığını bu handa yapmalıdır.
Yolda tedarik görülmez. Zira kervan yola çıkmıştır.
Ölümle başlayan bir yolculuğun geri dönüşü yoktur. Yola çıkan kimsenin hedefine ulaşması için belli bir yol ve usül takip etmesi gerekir.
Başıboş ve hedefsiz yol giden kimsenin hedefine varması mümkün değildir. Onun nereye varacağı da belli olmaz.

Rüyada mezar ,tabut görmek İnsanın iç dünyası manevi hayatıyla ilgili mesajlar verir!!Nefis Muhasebesi yapmanizi...
Vicdan aynasindan kendinize bir bakmaniz icin bir uyari mahiyettindedir!!

"Ruyada tabut ama içleri boş, cesetlerse kefeniyle tabutların üzerine yatırılmış "
Bu rüyanin bir cok yorumu vardir..

cesetlerse kefeniyle tabutların içine değil!!üzerine yatırılmış olmasi..
bu cesed,Dünya'da Yaşayan Ölüler!!Bedenleri yaşayan Ruhlari, kalpleri ölüler..
Oysa işte dünyada gördüğümüz bu son derece normal insanlar arasında, aslında hiç fark etmediğimiz “ölü” kimseler de vardır.

Bu insanlar da diğer herkes gibi bir hayat sürerler. Hepimiz gibi yer, içer, uyur, çalışır, eğlenir, konuşur, gezerler.
Normal bir insan ne yaparsa onlar da aynı şeyleri yaşarlar. Onları farklı kılan özellikleri ise, “ruhlarının boşalmış”, ‘ölmüş’ olmasıdır.

Hemen her gün akıllarında da, dillerinde de "bıktım artık yaşamaktan", "hiçbir şeyden zevk alamıyorum" “hayatın anlamı kalmadı” sözleri olan gayesiz,
Hayatta Hikmet ,ibret ve idrak ile bakamiyan ,göremiyen gaflett uykusunda olan Yaşayan Ölüler vardir..Yaşayan Ölülerden UZAK DURUN!!!

hayatınizda ve çevrenizde hadiseler ve gelişmeler sizin istemediğiniz yönlere sürükleyebilir farkli imtihanlar edilebilirsiniz..
Yolculuğun seyrini beklerken sabırla Dünya denen sürgünde Bazen kabul olmayan dualara üzülürken Bazen şükreder hale gelirsin ..Öyle oldukları için
Allah'ım ''beni bana bırakma...

" Yer içindeki hazine ve ölüleri dışarı attığında. ... Kim bir zerre toprak ağırlığında bir hayır yaparsa kıyamet günü onu defterinde bulur ve
karşılığını alır." zilzal suresi..

Ömrün bitmiş fakat sen yalvarmış yakarmışsın sana bir gün daha verilmiş; işte şimdi öyle bir günde bulunuyorsun.
Öyle bir günde ne yapacaksan her gün aynı gayretle o işe sarıl öyle çalış öyle ibadet et öyle yaşa...
Selametle...

Üst Alt