• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Rüyada suyla konuşmak

sümeyra betül

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleykum ben rüyamda bır kanalın patladıgını ve cok tazyıklı bır suyun borulardan fıskırdıgını herkesın korktugunu kımsenın yaklasamadıgını gördüm, ama ben suya yaklastım ve ona yerıne gerı dönmesını söyledım su bana ıtaat ettı ve yerıne gerı döndü bunun yorumunu ıstıyorum bu arada su cok temızdı borularda bembeyazdı.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam Hosgeldiniz Muhacir Kardesim..
Bu Ruyaniz o kadar guzel ve Gizemli ki nasil anlatacagimi yorumliyacagimi bilemiyorum..
‎"Bir rivayete göre Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem Hz. Ali'ye bazı sırlar söylemiş. Hz. Ali dayanamamış bu sırları bir kuyuya söylemiş.
0 kuyunun ağzında bulunan bir kamış bu sırları duymuş. Onu kesip ney yaptıkları zaman o gizli sırları feryad ederek etrafa yaymış."

Hayirdir insallah..
Bu gunlerde yasadiginiz bazi olaylarin SABRIN son demlerindesiniz..Hakli iken Haksiz duruma dusmek ne kadar aci da olsa Bu da bir imtihan oldugunu Unutmayin...
Kim kimi terk ederse etsin,terk eden aslında hiç birşeyi terkedemediğini görür,pişman olur,ama dönülmez yola koyar kendini,dönemez, NEFİS bu...
Siz Siz olun Her zaman oldugu gibi Nefsiniz ile degil imaniniz ile karar verin. Bu sekilde karar verdiginizde Dunya ve Ahirettide kazananlardan olacaginiza delalettir..

hüsnü zan çok önemli kalpte ki düşünceler her şey kötü dahi gitse hep sabır edip son noktasına kadar beklemek çünkü orası gidişatın degişecegi yerdir ..
Nereye gitmek istediğini bilene yol vermek için, dünya bile kenara çekilir.unutmayin bunu ..
Hayirli Gunler kardesim..

sümeyra betül

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
selamun aleykum tesekkür ederim yorumunuz icin malum ben cok rüya gördügüm icin buraya üye oldum birikintim ve merak ettiklerim cok ama ben her rüyayi merak etmem bazilari varki beni derinden etkiliyor bu yüzden bu ara sizi bunalta bilirim hakkinizi helal edin simdiden ....
ben Allaha bir cocuk bir adadim ümmetin kurtulusu icin gecenlerde bir cocuk gördüm yedi yaslarinda sarisin mavi gözlü bu cocugu köpekler parcalamak istiyorlardi ve bazi insanlarin yardimiyla cocugu saklamaya calisiyordum biryere saklandik bir müddet sonra neler oldugunu kontürol icin disari baktigimda köpekler parcalanmisti hepsi degisik yerlerinden yaralilardi ama halä cocugumu ariyorlardi ben subhanAllah neolmus bunlkara dedim o sirada kalbime bir ses bir his sunu söyledi cocugu korumak isteyen Allah onlarin üstüne depremle taslar yagdirdi sonra uyandim ve hamile oldugumu ögrendim bu Allaha adagimin gerceklestigi manasina gelirmi sizce

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam kardesim est. burasi islamibir forum oldugu gibi bir Gönül dergahidir da..
Dualariniza, soylediklerinize dikkat edin umulur ki Dualariniz ile imtihan edilebilirsiniz...
evlad en buyuk nimet,lutuf ayni zamanda fitne ve imtihan aracidir!!
Sozlerinize dikkat edin korkarim ki bir gun ne demek istedigimi beni hatirlayip anlarsiniz...

"ben Allaha bir cocuk bir adadim ümmetin kurtulusu icin "

İnsanın dünyaya gönderilişi ve ölümüne kadar olan sürece baktığımızda,her insan hayattinda farkli bir misyon yüklemistir..
Peki Adamak nedir?
kendinden vazgeçmektir, kendinden yani benliğinden, özünden, tüm sahip olduğundan ve olacaklarından… Ama bunları tek olana karşı terk etmektir.
Kendini unutup, kendini silip sadece onun için var olmaktır.Onun için nefes alıp, ondan dolayı ayakta durabilmektir.
Hâcer olmaktır belki adamak. Çölün ortasında, sadece O’na karşı tevekkül makamında, bir başına kalmak ama yalnız olmamak…
İsmail olmaktır adamak, o bıçağın soğuk nefesini hissetmesine rağmen boynunu uzatabilmek…
İbrahim olmaktır bazen, o mahzun yüreğin usulce çırpınışının sesini duymasına rağmen sorumluluğunun bilincinde sebat etmektir…

bazı şeyler bizlere Hep zor gösterildi.. Ama geçmişe baktığımız zaman , küçücük adımlarla aşıldı o koca dağlar ve uzun yollar.
Birileri alın teri dökmeyi göze alınca kuruldu medeniyetler. Birileri kendisini feda etti ve kurtuldu ümmet.
Bazen bir ümmetin kurtuluşu için dünyasını,feda edebilen şahsiyetler çıkmış..
Birileri hayatlarını adamışlar, birileri zamanını, birileri malını ve mülkünü, bileri de ilmini ve irfanını adamış.

Feda etmeden, fedakârlık yapmadan insanlik öğrenilmiyor ..
Herkes aslında kendi kabiliyetince bir şeyler adayabileceğinin veya bir fayda sağlayabileceğinin farkına varmalı.
Her ortamın kendine özel hali ve faydası olabileceğini idrak edebilmeli.
Bu şekilde kurtuluş yolunda yürünebilir. Aksi takdirde yürüdüğümüz yol bizi maalesef bir hedefe götürmeyecektir.

İnsan kendisine verilen bunca nimetin kıymetini bilmeli ve şükrünü de ona göre ifa etmelidir.
Bunu yapabileceği birçok şekil kendisine sunulmuştur. Adamakla ilgili kendisine hangi alanı yapabilir görüyorsa oradan başlamalıdır.
Peygamberimiz,sav. Müslüman'ın en hayırlısını anlattığı hadisinde bu vasfımıza şöyle
işarette bulunmuştur: "İnsanların en hayırlısı Kuran öğreten ve öğrenendir"
Mesela cevrenizdeki cocuklara, genclere kur`an ogretmek ile..ilk once Kendinizin ilmi bilgisini Allah a adiyabilirsiniz..
Selam ve dua ile…

sümeyra betül

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
ben zaten mevcut cocugumla imtihandayim pisman degilim Allahin subhanehu teälä olani Allaha adadim korkmuyorum herseye hazirim Allahin izniyle bilincsiz adamadim islamdan bi haber cahilin biride degilim ne yaptigimin bilincinde olarak özgür irademle hanna kadin gibi adadim Allah kabul etsin bize dayanmak sabretmek gücünü verecek olanda Allah azze ve celledir

birincisi mesajin tamamini yayinlamanizi daha samimi bulurdum ikincisi ben zaten kuran ögretmeniyim ücüncüsü bugün dogan her cocuk Allaha adanmalidir dördüncüsü ben zaten bilincli bir müslüman olarak adadim yavrumu besincisi söylemek ve özelime girmek istemedigim sekilde zaten sinavdayim altincisi Allahin bana verdigi zaten onun olandir adayip adamamak ise sadece bir sinav meselesidir bana ayet ve hadis yazmaniza gerek yok bundan sonra yorum istemiyorum cünkü siz yorumlamiyor sadece sahsi fikirlerinizle ve nefsinizle yaziyorsunuz selametle

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Kardesim beni yanlis anladiniz Tabi özgür iradeniz ile istediginizi yapabilirsiniz..Ve Ben sizin bilincli, imanli oldugunuzu anliyorum..
Ama yinede sozlerimize dikkat edelim..
İnsanın eğitimi de yine Allah’ın müsaadesiyle olacaktır.
Allah dilemezse kimse kimseyi doğru yola iletemez, peygamberler bile..
Ben 6 sene once Yabanci Musliman olmiyan bir kadinin bebegini evladlik alirken..Anneme demistim ki bu cocugu alip Allah yolunda adamak istiyorum..
onu kurban etmek..icin alacagim.. askere gonderip sehit olmasini istiyorum dedigimde rah. annem ne cok gulmustu...
Sen kimin Emanettini kime adiyorsun..O sana ait bile degil.. sen sadece elinden geleni yapacaksin.. Hayirli bir insan, Hayirli bir evlad olmasi icin gereken
islami egittimi almasini ve musliman cevresini yapacaksin.

Allah’ın hidayeti Ona gelmesi icin ilk önce Sen,alt alt yapıyı hazırla..sonrasi Allah kerim..
Ona hep en guzel sekilde ornek olup islamiyetti anlatacaksin ve cokca Dua edeceksin ve o bir gun 18 yasina geldiginde kendi kararlarini kendi verebilecek..
Dua et ki Allah kalbine iman ve hidayet versin yoksa sen hic bir sey yapamazsin.. buyuk konusma.. zaman ve sartlar onun ne yapmasi ne sekilde
hizmet vermesi icin munasip ortam yaratacaktir yeter ki onun kalbine Allah Sevgisi ve askini atmaya bak.. yesertecek, fide verip meyvesini yaradan Allah cc olacaktir demisti...

soylemek baska, yapmak ve basarmak ise cok baska..Hidayet ise Sadece Allah tandir!!
Kendine cook guvenme o his de Seytandan kibir ve nefsindendir demisti...Kendine degil Allah a guven..Bu cocugu kendin Allaha adiyacam deme..
Allahim bana bunu yapmam icin guc, kuvvet, iman ve uygun ortam ver diye Dua et demisti...
Allah istemedikce Siz istiyemezsiniz!!!

Her gece onun icin dua ederim Hayirli bir insan ve mumin olsun diye..su an 6 yasinda muslimanmisin diye sordugunda Musliman ve muminim der Elhamdullilah..
ama yarin ne olacak bunu sadece Allah bilir...
Kazanma kusaginda kaybedenlerden olmak nekadar aci olur!!

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
birincisi mesajin tamamini yayinlamanizi daha samimi bulurdum ikincisi ben zaten kuran ögretmeniyim ücüncüsü bugün dogan her cocuk Allaha adanmalidir dördüncüsü ben zaten bilincli bir müslüman olarak adadim yavrumu besincisi söylemek ve özelime girmek istemedigim sekilde zaten sinavdayim altincisi Allahin bana verdigi zaten onun olandir adayip adamamak ise sadece bir sinav meselesidir bana ayet ve hadis yazmaniza gerek yok bundan sonra yorum istemiyorum cünkü siz yorumlamiyor sadece sahsi fikirlerinizle ve nefsinizle yaziyorsunuz selametle

kardesim her mesaj aninda yayinlanamiyor Ben size mesaj yazar iken siz yazdiginiz icin gormedim HAKKINIZI Helal edin...
Haklisiniz Benim sizin kadar bilgim yok..
Ben sadece imamhatip lisesini disaridan bitirmis ve Suadiye Kiz Kur`an kursunda 2 sene hafizlik ,hadis, tefsir ve siyer,fikih, dersleri almistim..
aradan 20 sene gecmis Hamd olsun Kur`animi halen kendim okur unutmamak icin pisiririm..tekrar ederim..
ama Haklisiniz 20 senedir burada PHD ve doktorami yapar iken bir cok bildigimi unuttum..
Turkce dillini bile unutmamak icin hep kitap okur yAZI yazarim.. 20 senedir ingilizce konusma zorululugum oldu.. iste okulda...vs..onemli de degil..

Soylediklerinize kesinlikle katiliyorum ama diyorum ki..
Birileri hayatlarını adamışlar birileri zamanını birileri malını ve mülkünü bileri de ilmini ve irfanını adamış.

Feda etmeden fedakârlık yapmadan insanlik öğrenilmiyor ..
Herkes aslında kendi kabiliyetince bir şeyler adayabileceğinin veya bir fayda sağlayabileceğinin farkına varmalı.
Her ortamın kendine özel hali ve faydası olabileceğini idrak edebilmeli.

"bundan sonra yorum istemiyorum cünkü siz yorumlamiyor sadece sahsi fikirlerinizle ve nefsinizle yaziyorsunuz " Siz bilirsiniz kardesim.
Allah niyettimi bildikten sonra..Sizin hakkimdaki dusunceniz pek de onemli degil...
Yorumlari ilmim, tecrubem, yuregim ve aklim ile yaziyorum.. Haklisiniz...
ama Nefsim ile ASLA!!!
Uzgunnn

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Gönül sızım, sizin hatırınız için bu üyeyi banlamadım, hem hiç bir karşılık beklemeden yardımcı olmaya çalışıyorsunuz hem de bir sürü ileri geri laf ediyor. Böyle tiplerin özür dilemedikçe kesinlikle bir daha mesajlarını yayınlamam hatta üyeliğini silerim. Ancak siz banlama dediğiniz için yapmadım. Bir çok kişiye haketmediği kadar değer veriyorsunuz, bunu da söylemeden geçemeyeceğim. Her şeyi kendisinin bildiğini zannedenlere itibar etmemek onlarla vakit harcamamak lazım. Kusura bakmayın ama bu üye sizin ona yazdığınız 4 sayfa yazıdaki emeği haketmemiş.

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Bir kur'an öğretmeninin şu yazdıklarına bakın hele nekadar mükemmel düşünüyor nekadar mükemmel hmmnn

sümeyra betül kardeşim biliyormusunuz size heyran kaldım,
ben şoförlük yapmadan önce kendi dükkanımdai kapı, çerçeve, ve tahta döşemeciliği üzerine marangozluk yapıyordum ve o dükkanım halen duruyor Türkiye ye geldiğinizde istersenin bana bi uğrayın, inanın uğramanız sizin açınızdan i
yi olur sanıyorum, umuyorum,
gelirim derseniz adresimi gönderirim:tamam:.
eğer gelirseniz istanbul veya ankara uçaklarına binmenize gerek yok, almanyadan
direk bizim evin önüne kadanı uçak seferleri var.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Yorumlari ilmim tecrubem yuregim ve aklim ile yaziyorum.. Haklisiniz...ama Nefsim ile ASLA!!
Uzgunnn

Üst Alt