Merhaba Okyonus Yurekli Kardesim Hosgeldiniz..
Daha ilk ruyanizdan dikkatimi cektiniz.. icinizde hep bir korku, guvensizlik oldugu dikkatimi cekti .. Oysa siz gercekten cok guclu, akilli, yetenekli bir kardesimizsiniz.. ama bir turlu icinizdeki korku ve celiskileri yenemiyorsunuz bunun sebebini de ben anliyamiyorum..
mesela ilk ruyanizda Deniz gormustunuz..
Hz. Ali'nin: 'Her kap kendi hacmince su alır' ama siz kendi kabinizin hacminden bihabersiniz..
sonra ruyanizda erkek cocugunuz olmustu buda icinizdeki guc, kuvvet, mertlik anlaminda idi...
Ogrencisiniz çalıştığıniz zaman Rabbim karşılığını kat ve kat veriyor ama çalışırken sıkıntılar yaşıyorsunuz.. akliniz baska yerlerde bir turlu kendinizi toplayip konsantre olamiyorsunuz..
hep YARIM kalmis bir seyler bir mekanlara, hayalere, hatiralara takiliyorsunuz ordan da bir turlu kurtulamiyorsunuz..
Rüyada herhangi bir sürüngen hayvan görmek korku reaksiyonu, uçuş veya kavga, üretme, toprak, doğru cinsel tercih veya törensel sosyal davranış gibi, yaşam için çok temel içgüdüsel tepkileri gösterir..
bir turlu kendinizi bulamiyorsunuz...Seklinde ruyaniz yorumlanir..
Kardesim her An Temkin ve tedbirli olun ama bu Korku ve Endiseler ile de yasiyamazsiniz..
korku, kaygı, sıkıntı, kötü bir şey olacakmış endişesi ile yaşanan bir bunaltı duygusudur. Yaşamın ve hayattin SAHIBI olan Allah cc siginarak en guzel ve emin sekilde yasiyabilirsiniz..
Her şey bir anda değişebiliyor. İyiden kötüye, kötüden iyiye... Gerçi biz neyin iyi neyin kötü olduğunu da bilmiyoruz.
Bazen kötü dediğimiz şey, bir süre sonra iyiliğimize dönüyor. Yaşamın kendisi de böyle. Yarını bilmiyorum, gecmişim zaten bitti. Yaşamın tüm büyüsü şu anda.
Bir saat sonramı bile bilmiyorum. O zaman bu korku, bu endişe, bu umutsuzluk niye?
Yaşamayı seviyorum. Her şeyiyle... Gülerken de ağlarken de...
hasta olurken de ACI cekerken de
Her seyin kendine has bir guzelligi, zevki ve hissi vardir...
zaten sen değişmeden hiç bir sey değişmez diyenim, aslında Durup senaryolar yazmayı bırak, adımını at.
Ne olursa olsun gülümse ve sevgini ver. Bırak artık başkalarının düşüncesini tahmin etmeye çalışarak yaşamayı. Sen kimsin, nesin onu koy ortaya.
OLDUĞUN GIBI GÖRÜN YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GIBI OL
Güneş gibi ol şefkatte,merhamette.
Gece gibi ol ayıpları örtmekte.
Akarsu gibi ol keremde,cömertlikte.
Ölü gibi ol öfkede ,asabiyette.
Toprak gibi ol tevazuda,mahviyette.
Ya olduğun gibi görün,ya göründüğün gibi ol.
İçinin dışının bir olması.. Düşünce ile sözün birliği, düşünce ile davranışın birliği, davranış ile sözün birliği dürüstlüğün nihai noktasıdır.
İnsanın dürüst, samimi, içten ve yalansız olması; neyse o şekilde davranması gerektiğini vurgulayan özlü sözlerdendir. Kendinden utanma, için neyse dışındaki de o olsun, ya da dışarıdan nasıl bir imaj çiziyorsan o ol” anlamına gelen derin sözdür. Ya sensindir ya başkası.
Çağımızın en büyük problemi daha o zamandan vurgulamış. Birilerine benzeme, kendinden kaçma, samimiyeti yitirme gibi yaralara en güzel reçetedir.
Bireyin kendisi olması, kendine güvenmesi, toplumsal hayatta kişiyi diğer insanların gözünde daha önemli kılar ve bu ise, kişinin duygusal anlamda daha güçlü olmasını sağlar.
Olduğu gibi görünmemenin altında da aslında güvensizlik ve ezilmişlik duyguları vardır..
Hayirli Gunler..